• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Warhammer

Dla jednych dziecinada, dla innych niesamowite hobby na całe życie... Wojenny Młot, butalne bitwy o śmierć i życie nienawidzących się przeciwników, reprezentowanych przez plastikowe i metalowe figurki...

CO o tym myślicie? Czy ktoś z was zbiera jakieś armie? Piszcie co macie.

Ja zbieram (zaczynam) Wysokich Elfów... mam box "Silver Helms" Tongue
Odpowiedz

Generalnie fajna zabawa ale chujowo to wszystko drogie. Ja mam regiment Saurusów i jednego Herosa. A moj bracki zbiera Chaos robiony na Khorna Laughing
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

nom, drogie jak cholera i ciut ciut Sad
Odpowiedz

Ja tam gram w LOTR- tansze, lepszy klimacik, no i nizszy poziom skomplikowania, a mozliwosci taktycznych multum...
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Ee.. drogie.. brzydkie.. srednio ciekawe.. Wolalem (bo juz nie gram) gry strategiczne wlasnej roboty.. =)

Ale bardzo sie ciesze z tego iz Warhammer powstal.. Gdyby nie ta gra to niewiadomo jaka muzyke gralby Bolt Thrower..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

...nie ma to jak klasyczne Kryształy...inne mnie nie interesuja...
...here and beyond
Odpowiedz

Kiedys chcialem grac - ale skonczylo sie na modelarstwie figurkowym - kupilem regiment White Lions i smoka do High Elves...kiedy skonczyly sie fundusze zapal zgasl. Jedyne, co z zabawy wynioslem to pusty portfel i ogromne doswiadczenie w robieniu makiet, na temat farb, pedzli, klejow, pilnikow itd Laughing
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

Chaos - reg. warriorow, lorda z koniem,warriora na koniu ,z beastmenów mini regimencik , lorda z toporem,Khazark'a the one-eye'a z Redmaw'em Smile chyba o niczym nie zapomniałam Smile Nie grałam już z 2 lata :/ nie mam wielu znajomych ktorzy by sie tym ineteresowali-niestety. Niezwykłą frajdę sprawia mi ofkoz samo malowanie figurek ]:->
"You know where you are?
You're in the jungle baby
-You're gonna diiiiiee"

gg:2698277
Odpowiedz

Uwielbiam Warhammera jeśli chodzi o realia fantasy. Jest prosty, operuje rozbudowanym światem, mnóstwem alternatyw i dość sporą swobodą grania. Ale sama ze dwa lata już chyba nie grałam... Czasu mało, MG niewiele, kiepsko z dobrą drużyną...
Ogólnie system dobry i do poważnych klimatycznych sesji i do hardcorowych jazd na wesoło, bardzo elastyczny :)

Battle'a nigdy jakoś nie lubiłam... Nie wiem dlaczego, po prostu nic mnie nigdy w jego stronę nie ciągnęło.

Co natomiast tyczy się Kryształów Czasu - nie bardzo mi leżały, być może to kwestia MG i drużyny... I te obliczenia... XD
Odpowiedz

Warhammer to spoko gierka ale trzeba mieć dobrego MG na sesje lecz o to nie trudno, gram z zajebistą drużyną i wspaniałym MG do sesji Warhammera Big Grin jednym słowem jest dobrze Smile
are past ghosts back to haunt...
...those who have survived?
Odpowiedz

Warhammer (FB) - nawet miałem kilka figórek (he, he, he... przyłożyłem się i są ładnie pomalowane!) ściągnięty podręcznik z sieci... ale chęci zabrakło!

Warhammer (FRP) - no cóż - za sam klimat system ten trzeba wielbić i szanować. Rzeczywiście tworzy niesamowity klimat i atmosferę. Moim zdaniem,w tym aspekcie, bodaj jeden z lepszych jakie powstały. Tylko, cholera, jakoś nie za bardzo przypadł mi system rozwoju bohatera... Albo miałem MG wyjątkowo chojnie rozdających pd'eki, albo w WFRP zdecydowanie za szybko postać staje się super-hiper-nadbohaterem... Dlatego ten aspekt rozgrywki zmodyfikowaliśmy ze znajomymi w zakresie własnym Big Grin
"Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, spierwiastkuje. My kosmici Pi i Sigma dwa matplanetyczne znaki..."
Odpowiedz

Możliwe, że naprawde miałeś słabego MG Big Grin zagraj z kimś innym i porównaj bądz sam poprowadz sesje wtedy zrozumiesz prace MG Smile "exp" czyli pedeki, zależy jak ktoś je rozdaje Smile unas na sesji jest od 40 do 80 a za super gre czasem po 100 doswiadzczenia inny MG daje od 50-120 Big Grin ja wole długą gre exp uczciwie na to co zarobiłem i aby nie była to szybka gra typu 2 sesje i mam juz Rycerza Zakonnego...
Odpowiedz

Ach, ten świat, te przygody... mniodzio po prostu Smile
ja jak gralem (zazwyczaj jako mg) nie bawilem sie w w exp, po prostu jak ktos uzywal czegos czesto to sie w tym szkolil, itp. Smile
zaczolem sobie wspominac dawne czasy.. jako mg przez neta prowadzilem sesje non stop przez 6 godzin... to byly czasy... i sesja mniodzio ^^
Odpowiedz

Slayeroth napisał(a):Możliwe, że naprawde miałeś słabego MG Big Grin zagraj z kimś innym i porównaj bądz sam poprowadz sesje wtedy zrozumiesz prace MG Smile [...]

Jakby to powiedzieć... gram już spokojnie od... 9 jak nie lepiej lat i sesji naprawdę sporo sam poprowadziłem. A swojego poglądu o słabości systemu pedeków w WFRP na pewno nie zmienię Wink Jak na mój skromny gust w tym aspekcie WFRP jest troszeczkę zbyt chojny.
"Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, spierwiastkuje. My kosmici Pi i Sigma dwa matplanetyczne znaki..."
Odpowiedz

dlatego my gramy, że każdą umiejętność uczy się tygodnie bądz miesiące i wtedy gites jest Big Grin expa mało a i tak drużyna na koniec przygody musi jakoś wyszkolić swoje umiejętności wydać na to kase i znaleść nauczyciela do umiejetności bądz przejścia na innąklase i tak się gra Smile
Odpowiedz