Warhammer -
ironer - 12-10-2004
Dla jednych dziecinada, dla innych niesamowite hobby na całe życie... Wojenny Młot, butalne bitwy o śmierć i życie nienawidzących się przeciwników, reprezentowanych przez plastikowe i metalowe figurki...
CO o tym myślicie? Czy ktoś z was zbiera jakieś armie? Piszcie co macie.
Ja zbieram (zaczynam) Wysokich Elfów... mam box "Silver Helms"
-
Macias - 12-10-2004
Generalnie fajna zabawa ale chujowo to wszystko drogie. Ja mam regiment Saurusów i jednego Herosa. A moj bracki zbiera Chaos robiony na Khorna
-
ironer - 12-10-2004
nom, drogie jak cholera i ciut ciut
-
ReTuRn - 12-10-2004
Ja tam gram w LOTR- tansze, lepszy klimacik, no i nizszy poziom skomplikowania, a mozliwosci taktycznych multum...
-
Dżemik - 12-10-2004
Ee.. drogie.. brzydkie.. srednio ciekawe.. Wolalem (bo juz nie gram) gry strategiczne wlasnej roboty.. =)
Ale bardzo sie ciesze z tego iz Warhammer powstal.. Gdyby nie ta gra to niewiadomo jaka muzyke gralby Bolt Thrower..
-
Emhyr - 12-10-2004
...nie ma to jak klasyczne Kryształy...inne mnie nie interesuja...
-
fireball - 12-11-2004
Kiedys chcialem grac - ale skonczylo sie na modelarstwie figurkowym - kupilem regiment White Lions i smoka do High Elves...kiedy skonczyly sie fundusze zapal zgasl. Jedyne, co z zabawy wynioslem to pusty portfel i ogromne doswiadczenie w robieniu makiet, na temat farb, pedzli, klejow, pilnikow itd
-
Kiti87 - 12-28-2004
Chaos - reg. warriorow, lorda z koniem,warriora na koniu ,z beastmenów mini regimencik , lorda z toporem,Khazark'a the one-eye'a z Redmaw'em

chyba o niczym nie zapomniałam

Nie grałam już z 2 lata :/ nie mam wielu znajomych ktorzy by sie tym ineteresowali-niestety. Niezwykłą frajdę sprawia mi ofkoz samo malowanie figurek ]:->
- Arion - 01-12-2005
Uwielbiam Warhammera jeśli chodzi o realia fantasy. Jest prosty, operuje rozbudowanym światem, mnóstwem alternatyw i dość sporą swobodą grania. Ale sama ze dwa lata już chyba nie grałam... Czasu mało, MG niewiele, kiepsko z dobrą drużyną...
Ogólnie system dobry i do poważnych klimatycznych sesji i do hardcorowych jazd na wesoło, bardzo elastyczny :)
Battle'a nigdy jakoś nie lubiłam... Nie wiem dlaczego, po prostu nic mnie nigdy w jego stronę nie ciągnęło.
Co natomiast tyczy się Kryształów Czasu - nie bardzo mi leżały, być może to kwestia MG i drużyny... I te obliczenia... XD
-
Slayeroth - 01-12-2005
Warhammer to spoko gierka ale trzeba mieć dobrego MG na sesje lecz o to nie trudno, gram z zajebistą drużyną i wspaniałym MG do sesji Warhammera

jednym słowem jest dobrze
-
Cranmer - 01-15-2005
Warhammer (FB) - nawet miałem kilka figórek (he, he, he... przyłożyłem się i są ładnie pomalowane!) ściągnięty podręcznik z sieci... ale chęci zabrakło!
Warhammer (FRP) - no cóż - za sam klimat system ten trzeba wielbić i szanować. Rzeczywiście tworzy niesamowity klimat i atmosferę. Moim zdaniem,w tym aspekcie, bodaj jeden z lepszych jakie powstały. Tylko, cholera, jakoś nie za bardzo przypadł mi system rozwoju bohatera... Albo miałem MG wyjątkowo chojnie rozdających pd'eki, albo w WFRP zdecydowanie za szybko postać staje się super-hiper-nadbohaterem... Dlatego ten aspekt rozgrywki zmodyfikowaliśmy ze znajomymi w zakresie własnym
-
Slayeroth - 01-17-2005
Możliwe, że naprawde miałeś słabego MG

zagraj z kimś innym i porównaj bądz sam poprowadz sesje wtedy zrozumiesz prace MG

"exp" czyli pedeki, zależy jak ktoś je rozdaje

unas na sesji jest od 40 do 80 a za super gre czasem po 100 doswiadzczenia inny MG daje od 50-120

ja wole długą gre exp uczciwie na to co zarobiłem i aby nie była to szybka gra typu 2 sesje i mam juz Rycerza Zakonnego...
-
Balthor - 01-17-2005
Ach, ten świat, te przygody... mniodzio po prostu

ja jak gralem (zazwyczaj jako mg) nie bawilem sie w w exp, po prostu jak ktos uzywal czegos czesto to sie w tym szkolil, itp.
zaczolem sobie wspominac dawne czasy.. jako mg przez neta prowadzilem sesje non stop przez 6 godzin... to byly czasy... i sesja mniodzio ^^
-
Cranmer - 01-17-2005
Slayeroth napisał(a):Możliwe, że naprawde miałeś słabego MG
zagraj z kimś innym i porównaj bądz sam poprowadz sesje wtedy zrozumiesz prace MG
[...]
Jakby to powiedzieć... gram już spokojnie od... 9 jak nie lepiej lat i sesji naprawdę sporo sam poprowadziłem. A swojego poglądu o słabości systemu pedeków w WFRP na pewno nie zmienię

Jak na mój skromny gust w tym aspekcie WFRP jest troszeczkę zbyt chojny.
-
Slayeroth - 01-18-2005
dlatego my gramy, że każdą umiejętność uczy się tygodnie bądz miesiące i wtedy gites jest

expa mało a i tak drużyna na koniec przygody musi jakoś wyszkolić swoje umiejętności wydać na to kase i znaleść nauczyciela do umiejetności bądz przejścia na innąklase i tak się gra