• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Viking Metal

Czy jest na sali chodz jedna osoba ktora slucha viking metalu? Surprised moje ulubione kapele to:
Mithotyn, Ensiferum, Falkenbach,Forlorn,Manegarm, Windir,Moonsorrow,Storm,Thyrfing,Bathory macie jakie swoje ulubione kapele tego typu?
pozdro Wink
Odpowiedz

Yeah! Ensiferum, Bathory i Amon Amarth wgniataja w ziemie.. =)
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

uwielbiam Viking Metal- moje ulubione zespoly: enslaved, forlorn, amon amarth, thyrfing, moonsorrow, mithotyn, falkenbach, norden... Angry
Odpowiedz

Ulver, Moonsorrow, Finntroll (?) - chyba też pod to podchodzi Wink a przynajmniej tak mi się kojarzy... no i Bathory i Amon Amarth.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Fgrdstrktbnkrk Hgorgosdlooofighlkoroth, Belpheghoroth i Mighty Evil Thor Shitting in the Dark Bushes of Hell
Odpowiedz

Windir.. Jestes tu nowy wiec mozesz nie znac specyfiki tego forum.. Otoz mamy tu idiote.. Jednego aczkolwiek bardzo wkurzajacego.. Nim przejmowac sie nie musisz..
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Windir.. Jestes tu nowy wiec mozesz nie znac specyfiki tego forum.. Otoz mamy tu idiote.. Jednego aczkolwiek bardzo wkurzajacego.. Nim przejmowac sie nie musisz..

Zgodzę się Evil or Very Mad Wystarczy po prostu nie zwracać zbytniej uwagi...
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

a moze podacie jeden jakis utwor , jednej najlepszej kapelki, abym sie mogl przekonac cozto znaczy Viking metal? bo jakos nie mam pojecia..
Odpowiedz

olac go Laughing milo zobaczyc ze jest kilka osob co liznely ten typ muzyki tak sie wlasnie zastanawiam czy Finntroll to viking metal zespol tez mi podbiega pod te klimaty
This world belong to us, This lustful disguise, This world belong to us, This is where evil arise, How does it feel to lose control? How does it feel as I steel your soul? How does it feel as I make you undress? How does it feel as I ravage your flesh?
Odpowiedz

tix napisał(a):a moze podacie jeden jakis utwor , jednej najlepszej kapelki, abym sie mogl przekonac cozto znaczy Viking metal? bo jakos nie mam pojecia..
np Thyrfing - From wilderness came death
Windir - Dance of Mortal Lust
Moonsorrow - Kuin Ikuinen
Mithotyn - Hail me
polecam te utwory Wink
This world belong to us, This lustful disguise, This world belong to us, This is where evil arise, How does it feel to lose control? How does it feel as I steel your soul? How does it feel as I make you undress? How does it feel as I ravage your flesh?
Odpowiedz

Jak rowniez
Ensiferum- Little Dreamer
Amon Amarth- Death In Fire (miod.. Amon Amarth krolem jest Viking Metalu bez watpienia.. =) )
Odpowiedz

Sa z Finlandii... podobnie jak Moonsorrow (ktos nawet gra w obu) no i ten klimat popijawy wojów w paru utworach... myślę, że jeśli mamy zaszufladkować, to można określić jako Viking Big Grin
Hm a jeśli chodzi o utworki... to nasuwa mi się na myśl Moonsorrow i Suden Uni, Sankaritarina, Aika... z Fintrolla nie pamiętam tytułów, ale Midnattens Widunder (czy jakoś tak) album jest super. Zresztą wszystkie mi się podobają, te folkowe też miłe Smile
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

jest taki genialny utwor Menagarmu pt Gillesvisan jest normalnie cudny sciagnijcie sobie i posluchajcie popjiawa na maxa wspolne spiewy szczek uderzajacych o siebie kufli or smth Big Grin utwor krotki a jakze przyjemny dla ucha polecam
Odpowiedz

ja niestetry nie mam skad sciagnac.. :/ nie mam p2p bo mam blokady.. wiec lipton.. jakby ktos chcial to moze mi podrzucic na ggTongue ale musicie nie miec firewalla Sad

3259309
Odpowiedz

ja ze swojej strony polecam
mithotyn: in a time of tales (w tle dzwiek mlota uderzajacego w kowadlo, genialne !!)
niejako sztandarowym utworem (dla mnie) jest thyrfing "a moment in valhalla" z valdr galgi, tam jest doslownie jeden z najbardziej zajebistych tekstow jakie slyszalem w vikingu !!
Odpowiedz