• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Viking Metal

TyR jest dobry , Falkenbach , Amon Amarth , Bathory , Ensiferun , Falkenbach , Fintroll , Otyg , Ultima Thule , Mythos Nord , Asmegin , Thrudvangar , Odhinn , Windir
Ale kiedyś ktoś napisał coś o Ulverze , hmm nie zgodzę się - Ulver miał piekny początek , kilka pierwzych płyt zaczynając od Bergtatt ! Black Metal z elementami folku . Ale później przejście niby w ambient było średnie a już od Blood Inside to pacha nieziemska .

Jak słuchacie Viking Metalu to i Pagan Metalu pewno też xD
Denn die Todten reiten schnell
Odpowiedz

Tyr
XIII leti.

polecam ;d
Odpowiedz

A widzieliście może na żywo któreś z tych zespołów ?? ja jeżeli chodzi o folk to widziałem Ensiferum, Eluveitie, Korpiklaani, Arkone , Equilibrium, Haidenvolk, Varg, Swaskbukle, Finntroll, Tyr, Alestorm. I reszty już nie bardzo pamiętam. często śmigam do berlina na koncerty Smile więc widziało się to i tamto Wink Laughing
Odpowiedz

z tego klimatu to widziałam ensiferum, korpiklaani (x2), arkonę (x2) i tyr.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

oo, caly czas tutaj jestes?
Odpowiedz

a co, mam zniknąć? Surprised za długo już tu siedzę, żeby przestać zaglądać ;P Za to przypomniało mi się, że byłam jeszcze na Skyforger ;P
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

W Niemczech jakoś lepiej te koncerty wyglądają Tongue mam jakieś kostki niektórych zespołów Smile np Ensiferum, Korpiklaani Smile po znajomości ^^ troche mi się tylko niektóre pościerały bo długi czas w portfelu trzymałem, no ale mam Wink
Odpowiedz

Z viking metalu to oczywiście Amon Amarth polecam. Jeszcze Adorned Brood, Menhir (bardziej pagan metal), TYR, Svartsot, Moonsorrow, Myrkgrav... no i inne tam takie Wink
[Obrazek: signature_zps8dab35fb.png]
Odpowiedz