• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Underground

Podziemie.... Jak z tym jest u was? Ja siebie uważam za młodego by w tym temacie coś zdziałaś, ale jestem Ciekaw jak to z wami - fanami BM. Zbieracie sie na koncertach w podziemiu, macie takie miejsca w swoich miastach, a moze czytacie ziny?
Odpowiedz

Jesli chodzi o underground(jezeli mozna to tak nazwac) w Bialymstoku, to mamy zajebistego zina- Metal Jeers, na razie wydano numer demo ktory bodajze zszedl w 4 tygodnie(mam jeden egz.) ale szykuje sie na lipiec pierwszy oficjalny numer tego wydawnictwa, zawiera ono inf. o bialostockich kapelach, wywiady, recenzje demek i koncertow, zapowiedzi etc.
Z kapel black metalowych godnych polecenia z mojego miasta sa na pewno Hermh i Abused Majesty(black/death).

Jakbys chcial sie jeszcze czegos dowiedziec o scenie bialostockiej to daj znac.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Nieźle, przynajmniej w Białymstoku jest scena underground. W moim miejscu zamieszkania jest tego mało, jedyne źródło to internet i miasta oddalone o 50km... Tam moze bym coś dostał. Teraz łasze sie na Arcanum...nowy zin...
Odpowiedz

I Love Podziemie Black Metalu polecam 7gates
www.7gates.org
4006584 moj kontak do piekielnyh czelusci Big Grin
Odpowiedz

SML napisał(a):Teraz łasze sie na Arcanum...nowy zin...

jak juz mowilem - NIE WARTO, bardzo nie warto... Nowe nie zawsze znaczy dobre, zaluje ze do tego pisalem.
"...jesteśmy jak rakotwórcza kokaina wewnątrz żył Chrystusa, tym jesteśmy. Złośliwe boskie przekleństwo unoszące się wewnątrz was wszystkich..."
Odpowiedz

w Polsce jest kupa a nie podziemioe.....
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

Vertumnus napisał(a):jak juz mowilem - NIE WARTO, bardzo nie warto... Nowe nie zawsze znaczy dobre, zaluje ze do tego pisalem.

No cóż każdy popełnia błedy... moze w takim razie coś lepszego?
Odpowiedz

Ze Szczecina i okolic warto posłuchać :
Tenebrosus ( Świnoujście )
Pogrom 1147 ( Szczecin )
Northwail ( Kołobrzeg, lub Szczecin - nie pamietam )
Cruentus ( Szczecin )
Dished ( Szczecin )

Tenebrosus to w sumie zrzynka z dark funeral , prymitywne dosyć i nudne na dłuższa metę, ale od biedy posłuchać mozna. Pogrom z kolei zrzyna bardziej z Marduk, ale ma ciekawsze aranżacje od tego pierwszego ( minus dla niektórych moze stanowić fakt, ze mają automat zamiast perkusisty ). O Northwail nic nie powiem bo ich nie słyszałem ( ale mają całkiem ładną skrzypaczkę , jak widziałem na fotach ). Cruentus to połączenie techno i BM - mi się nie podoba, ale jeśli ktoś lubi tzw. "progresywny black metal", to może posłuchać . Dished - najlepsza chyba z przeze mnie wymienionych - połączenie death i grindu na naprawdę wysokim poziomie. Tę ostania polecam szczególnie.
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

Panie, daj pan spokoj z ta chujowizna.
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

Zachodniopomorskie to nie ślązk, trza się cieszyć tym co jest, hahahahaha !
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

Znow powiem ze Tenebrosus to czołówka polskiego BM nie wiem czy po podpisaniu przez nich kontraktu z MM mozna ich uwazac za kapele podziemna :?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości