Underground - SML - 06-12-2004
Podziemie.... Jak z tym jest u was? Ja siebie uważam za młodego by w tym temacie coś zdziałaś, ale jestem Ciekaw jak to z wami - fanami BM. Zbieracie sie na koncertach w podziemiu, macie takie miejsca w swoich miastach, a moze czytacie ziny?
-
Patyk - 06-30-2004
Jesli chodzi o underground(jezeli mozna to tak nazwac) w Bialymstoku, to mamy zajebistego zina- Metal Jeers, na razie wydano numer demo ktory bodajze zszedl w 4 tygodnie(mam jeden egz.) ale szykuje sie na lipiec pierwszy oficjalny numer tego wydawnictwa, zawiera ono inf. o bialostockich kapelach, wywiady, recenzje demek i koncertow, zapowiedzi etc.
Z kapel black metalowych godnych polecenia z mojego miasta sa na pewno Hermh i Abused Majesty(black/death).
Jakbys chcial sie jeszcze czegos dowiedziec o scenie bialostockiej to daj znac.
- SML - 06-30-2004
Nieźle, przynajmniej w Białymstoku jest scena underground. W moim miejscu zamieszkania jest tego mało, jedyne źródło to internet i miasta oddalone o 50km... Tam moze bym coś dostał. Teraz łasze sie na Arcanum...nowy zin...
-
Elfendur - 08-01-2004
I Love Podziemie Black Metalu polecam 7gates
www.7gates.org
-
Vertumnus - 08-01-2004
SML napisał(a):Teraz łasze sie na Arcanum...nowy zin...
jak juz mowilem - NIE WARTO, bardzo nie warto... Nowe nie zawsze znaczy dobre, zaluje ze do tego pisalem.
-
Arma - 08-01-2004
w Polsce jest kupa a nie podziemioe.....
- SML - 08-03-2004
Vertumnus napisał(a):jak juz mowilem - NIE WARTO, bardzo nie warto... Nowe nie zawsze znaczy dobre, zaluje ze do tego pisalem.
No cóż każdy popełnia błedy... moze w takim razie coś lepszego?
-
Nuillnac - 06-15-2005
Ze Szczecina i okolic warto posłuchać :
Tenebrosus ( Świnoujście )
Pogrom 1147 ( Szczecin )
Northwail ( Kołobrzeg, lub Szczecin - nie pamietam )
Cruentus ( Szczecin )
Dished ( Szczecin )
Tenebrosus to w sumie zrzynka z dark funeral , prymitywne dosyć i nudne na dłuższa metę, ale od biedy posłuchać mozna. Pogrom z kolei zrzyna bardziej z Marduk, ale ma ciekawsze aranżacje od tego pierwszego ( minus dla niektórych moze stanowić fakt, ze mają automat zamiast perkusisty ). O Northwail nic nie powiem bo ich nie słyszałem ( ale mają całkiem ładną skrzypaczkę , jak widziałem na fotach ). Cruentus to połączenie techno i BM - mi się nie podoba, ale jeśli ktoś lubi tzw. "progresywny black metal", to może posłuchać . Dished - najlepsza chyba z przeze mnie wymienionych - połączenie death i grindu na naprawdę wysokim poziomie. Tę ostania polecam szczególnie.
-
LCF - 06-15-2005
Panie, daj pan spokoj z ta chujowizna.
-
Nuillnac - 06-16-2005
Zachodniopomorskie to nie ślązk, trza się cieszyć tym co jest, hahahahaha !
-
Gaahl - 06-20-2005
Znow powiem ze Tenebrosus to czołówka polskiego BM nie wiem czy po podpisaniu przez nich kontraktu z MM mozna ich uwazac za kapele podziemna :?