- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Zdecydowanie "Inne Pieśni" - przed tą książką padam na kolana, biję pokłonny. Dla mnie cudo. Gorąco polecam.
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
"Inne Pieśni" - rewelacja

A co sądzicie o "Perfekcyjnej niedoskonałości" i "W kraju niewiernych"? Chciałabym coś jeszcze Dukaja przeczytać, ale nie wiem co lepsze...
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
W takim razie najpierw zabiorę się za "W kraju niewiernych"; "Perfekcyjna niedoskonałość" - później. A "Czarne Oceany" gorąco polecam

Co prawda, język jest dosć specyficzny i może Ci "nie podejść" za pierwszym razem (ja miałam z nim problemy), ale później przyzwyczaiłam się i książkę czytało mi się coraz lepiej. Bardzo spodobała mi się koncepcja autora. I jak to u Dukaja - zaskakujące zakończenie. Polecam.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
Z twórczości Dukaja przeczytałem tylko opowiadanko "Ponieważ kot" z antologii Trzynaście Kotów. I powiem, że mocno mnie to do tego pisarza zniechęciło. Może jestem niepełnosprytny, ale facet pisze tak, że za cholerę nie idzi go zrozumieć. W opowiadaniu tym nie dzieje się absoutnie nic, tylko dwóch gości gada o dzieciaku, który bawi się (z) kotem.