• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Turbo

turbo gra inaczej z płyty na płyte ,co do ulubionych płyt to zpewnością Ostatni Wojownik , miażrzy i powala - cała płytka jest genialna a takie kawałki jak Ostatni Wojownik czy Miecz Beruda ( z tąd mój nick Big Grin ) to już wogóle majstersztyki co do innch płyt kawaleria też niczego sobie ale np dorosłe dzieci to tylko pare kawałqw mi sie podoba ( dorosłe dzieci , sztuczne oddychanie , w sobie ) avatar jest specyficzny mam go i w polskiej i w angielskiej wersji w polskiej najbardziej podobają mi sie covery ( te z bonusa .. ) naprawde świetne !

jeśli komuś niepodobały sie polskie teksty to mógł sobie posłuchać niektórych płyt po angielsq ( z tego co wiem to 2 albumy chyba są obu języczne )

a co do kwesti który polski zepsłół jest najlepszy to zależy od gatunku :
hard rock - tsa
heavy - kat bądz turbo z kawaleri
trash - Ostatni Wojownik ( turbo ) bądz oddech wymarłych światów kata
teraz słucham : [Obrazek: Berud.png]
Odpowiedz

Hmmm ja też lubie wojownika, ale ma on jedną zasadniczą wade - taki wokalista jak Kupczyk powienien jednak śpiewać, a nie drzeć morde, również brzmienie tej płyty mogłoby być lepsze, to już raczej kwestia dziwnych czasów w których powstawała :? ale miecz Beruda wymiata 8)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Trzeba si zgodzić, Kawalerii słucham sobie często... A Z kawałków, to najbardziej Sztuczne Oddychanie, Kwaleria Szatana [I i II], kometa Halleya i coś tam jeszcze... Turbo to klasyka!
Wink
Odpowiedz

KAT to zespół tHrashowy, a nie TRashowy Wink na śmietnik się nie nadają Laughing
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):KAT to zespół tHrashowy, a nie TRashowy Wink na śmietnik się nie nadają Laughing
Zadziwiające, jak często nietórzy mylą te pojęcia...
Wink
Odpowiedz

Do momentu wydania przez Turbo "Tożsamości" uważałem jak większość "Kawalerię..." za największe dzieło zespołu, teraz wiem, że "Tożsamość" jest lepsza :!: Niestety Kupczyk się ze mną nie zgadza, ale on się nie zna Big Grin
Odpowiedz

Atreju napisał(a):Niestety Kupczyk się ze mną nie zgadza, ale on się nie zna Big Grin

Haha Big Grin

IMHO, Tozsamosc rzadzi ((; Zwlaszcza wydanie limitowane, koncert jest miazdzacy, wyspiewanie Doroslych Dzieci to typowy kvlt, hehe. Moze porownanie dziwne, ale powrot bardzo dobry, lepszy niz TSA z Procederem,..
Odpowiedz

Tak, też mam wydanie z koncertem. Świetny jest, doskonale pokazuje prawdziwe umiejętności Grześka i reszty... niektóre kawałki są takie do siebie niepodobne
Odpowiedz

turbo rzadzi Big Grin
Od poaczatku mi przypadli do gustu
zarowno starsze plyty jak i te nowsze.
Awatar jest bardzo nowoczesna plyta i nie zgodze sie z niektorymi glosami ze jesto to bardzo slaba plyta.
Od niej zaczynalemBig Grin

Kawaleria szatana jest swietna a i najnowsza tożsamość niczego sobie Big Grin
"Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the Beast
with wrath, because he knows the time is short...
Let him who hath understanding reckon the number of the Beast
for it is a human number, its number is Six hundred and sixty six."
Odpowiedz

nowy napisał(a):Awatar jest bardzo nowoczesna plyta i nie zgodze sie z niektorymi glosami ze jesto to bardzo slaba plyta.
Jest baaaardzo słaba właśnie przez to że jest nowoczesna. Momentami to niemal nu-shit. Choć można posłuchać od czasu do czasu.
Cytat:Od niej zaczynalemBig Grin
To wszystko wyjaśnia...
Wiesz jak Grzegorz Kupczyk nazwał tą płytę? "Nowomodne gluty"...
Odpowiedz

Turbo... znam, lubię, czasem słucham. Najbardziej z dorobku cenię płyte "Kawaleria Szatana", choć zespół do moich ulubionych nie należy, jednak może być Tongue
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

Atreju napisał(a):Wiesz jak Grzegorz Kupczyk nazwał tą płytę? "Nowomodne gluty"...

Z Awatara najlepiej bronią się bonusy Laughing słychać że jest to kompletnie niedopracowana, kompromisowa płyta, zapewne wymuszona na kapeli przez Dziubińskiego....choć oczywiście muzycy pokroju Turbo poniżej pewnego poziomu nie schodzą, to jednak ten album jest strasznie wymęczony, jakby wywalić połowe kawałków byłby niezły mini - lp.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

oj dobra dobra Tongue
mi i tak wszytskie plyty sie podobaja

a tak po za tym wie ktos czy sa jakies koszuli, naszywki i takie tam turbo??
Odpowiedz

Jak to dobrze są ludzie, którzy podzielają moje zdanie !!! 8) TURBO to polski metal w najlepszym wydaniu! Nic ponad Turbo. Ten wokal, solówki, no i w ogóle wypas!!!
Jako pierwszy nawinął mi się Awatar. Kawałki z tej płyty które po pierwszym przesłuchaniu wbiły mnie w fotel to Armia i Granica. Później zaczłęm szukać reszty płyt. No i następna Kwaleria. No to jest po prostu cud miód i orzeszki !!! W ogóle to co tu pisać, dla mnie każda ich płyta jest zajebista!!!! Angry
Mam nadzieję, że zgodnei z zapowiedzą niedługo wystartuje nowa stronka i będą jakieś koncerty!

Z Turbo widziałem tylko duży kapsel. Szkoda że nie ma koszulek, bluz itp. Question

Pozdro dla wszystkich fanów!!
Odpowiedz

no to widze ze sie rozumiemy hyhy

co do stronki to miala byc chyba juz dawno a nadal nie widac, a o koszulkach itp to czytalem ze chcialiby zrobic ale niewidza jak sie do tego zabrac
troche to flustrujace...
Odpowiedz