Turbo -
Calmwater - 11-12-2004
Lubicie ten zespół?Ja nieraz lubię posłuchać-muzyka ciekawa,dobrze zagrana,a Kupczyk po prostu wymiata 8) Moje Ulubione płyty?Chyba nie będzie to zaskoczeniem-"Kawaleria Szatana"...I "Awatar"
-
psychosis - 11-12-2004
Jak najbardziej lubie TURBO i przy okazji CETI.Wzystko zaczeło sie od wykopanego winyla Kawaleri Szatana i Dorosłe Dzieci...Kawaleria bardzo mi sie spodobała zę postanowiłem zaopatrzyć sie we wszystkie płyty...Cała płyta "KSZ"-jest wyjebana w kosmos... Można ją słuchać od pierwsze do ostatniej piosenki bez najmniejszego znudzenia...Jesli ktoś niezna to zespołu to polecam...
-
Dżemik - 11-12-2004
Znam (jak kazdy chyba).. slucham.. co wiecej.. lubie.. Kawaleria Szatana to klasyk.. A i Awatar niczego sobie..
-
Acrid - 11-12-2004
Baa,..
Klasyk to MC Intro 1982 - 86, i kawalki ktorych kapela sie wypiera, huehue.
Turbo to dobry przyklad kapeli ktora zaczyna od swojego rytmu i pnie sie do gory (;
Ps. Swoja droga ja uwielbiam ta MC, kawalek jak "Przeboj Miesiaca" roxi totalnie =P
"Przebój miesiąca
16 miejsce w liście przebojów PRIII. Nagranie niepublikowane na oficjalnym nośniku. Utwór z okresu nazywanego przez zespół okresem "błędów i wypaczeń"."
http://turbo.rockmetal.pl/muzyka/Przeboj_miesiaca.mp3
-
stig - 11-12-2004
Dorosłe dzieci rox, a kawaleria raczej smieszy... nie wiem teksty po polsku dziwnie brzmią ... odnosze wrażenie, że równoległe jak i wcześniejsze zespoły angielsko języczne o wiele lepsze teksty uknuwały
-
Calmwater - 11-12-2004
Ja niestety nie miałem jeszcze sposbności posłuchać Ceti

Ale jeśli mi się uda spróbuję to zmienić,pewnie świetnie grają.A wokal na pewno mi się spodoba

Jeśli chodzi o teksty,to cieszę się,że śpiewają również po polsku.Jak dla mnie nie brzmi źle,a przy okazji ojciec nie będzie mi wmawiał,że znów słucham jakiegoś "szatanistycznego łupania"
-
psychosis - 11-12-2004
bardzo dobrze ze Turbo spiewa po polsku..
Stig - śmieszy..? Swoją wypowiedzią mnie rozbawiłeś...pfff
-
Atreju - 11-12-2004
Dokładnie. Śmieszą mnie ludzie, których śmieszy Turbo
-
stig - 11-12-2004
haha, nie rozmieszajcie mnie ... gdzie napisałem że Turbo mnie śmieszy?

Mówie, że śmieszą mnie teksty z albumu 'Kawaleria szatana' ... wezmy na przykład kawalek o tym samym tytule co plyta (np. cz1)
po prostu smiech na sali, totalnie infalntylne teksty, które można porównać tylko z dokonaniami Sweet Noise ...nie mówie że od razu musi być jakaś wielka poezja czy coś, ale porównajcie do tekstu o zbliżonej tematyce- number of the beast wiadomego zespolu... ale dobra, o gustach się nie dyskutuje, może wolicie teksty o kawalerii szatana galopującej przez betonową dzunglę
-
Jebus - 11-13-2004
No comments...
A mnie smiesza ludzie, ktorych smiesza ludzie, ktorych smieszy Turbo... Tos posta wyjebal.
A na marginesie to metalowe teksty po polsku sa kurewsko smieszne
-
Atreju - 11-13-2004
stig napisał(a):haha, nie rozmieszajcie mnie ... gdzie napisałem że Turbo mnie śmieszy? 
Mówie, że śmieszą mnie teksty z albumu 'Kawaleria szatana' ... wezmy na przykład kawalek o tym samym tytule co plyta (np. cz1)
po prostu smiech na sali, totalnie infalntylne teksty, które można porównać tylko z dokonaniami Sweet Noise ...nie mówie że od razu musi być jakaś wielka poezja czy coś, ale porównajcie do tekstu o zbliżonej tematyce- number of the beast wiadomego zespolu... ale dobra, o gustach się nie dyskutuje, może wolicie teksty o kawalerii szatana galopującej przez betonową dzunglę 
Rzeczywiście... bardzo śmieszne teksty, zwłaszcza, że inspirowane Pismem Świętym
-
Jebus - 11-13-2004
Gdybym chcial sluchac takich tekstow to bym sie do kosciola wybral...
Ale mimo ich tresci teksty po polsku obojetnie co zawieraja w sobie brzmia po prostu smiesznie (przynajmniej dla mnie).
A sluchalem Turbo i 2TM23 , a przy tekstach Kata to leje w gacie...
-
van - 02-14-2005
Poszukuję taba w formacie gtp. do "sztucznego oddychania" z "kawalerii szatana" boskie solo, można latać przy nim

ma ktoś może takowego ?
-
Kamil - 02-15-2005
heh, pamiętam, jak robiłem kilka lat temu porządki w szafie i znalazłem kilka starych winyli ojca (zagorzałego heavy- metalowca swoją drogą...), wpadła mi wówczas w ręce płyta TSA i właśnie Turbo... przesłuchałem TSA (oczywiście z nerwami, bo sprzęt nie był najwyższej jakości) i zabrałem się za Turbo... obejrzałem okładke (zdziwiło mnie special thanks to, kto ma winyla chyba wie dlaczego- Maiden,Kreator i takie tram). no ale mniejsza z tym. zaczęło się... wymiękłem... "kto z nas żywy pozostanie, w jego rękach los ten tkwi..."...
"Ostatni Wojownik" się skończył a ja nie mogłem języka pozwijać z wrażenia...
"Miecz Beruda"- już nawet ie próbowałem zwijać języka, który potoczył sie już za drzwi pokoju
"Anioł Zła"- trzymam szczene, zeby mi z zawiasów nie wyleciała
"Seans z Wampirem"- spadłem z krzesła
"Bogini Chaosu"-zostałem dobity
"Koń Trojański"- przejechał mnie walec...
do dziś "Ostatni Wojownik" to jedna z moich ulubionych płyt... ciesz sie, ze spiewana po polsku, bo polski w sumie to dobry jezyk, dobrzew brzmi, poza tym mam odrobine patriotyczne uczucia wiec...
Kupczyk mnie powalił na kolana...
poźniej dorwałem reszte, "Kawalerie..." i tak dalej...
ostatnio "Tożsamość"...
cóż mozna powiedziec- Turbo, to wg mnie najlepszy zespoł polskiej sceny wogole, Polska nigdy nie miała i nie ma lepszej kapeli... narazie, bo jest jeszcze mój zespoł

Turbo bije wszystkich nałeb, łącznie z wywyższanym przez wielu Katem (dla mnie Kat to syf)
ciesze sie, ze zespol istnieje nadal, szkoda tylko, ze ma sie tak słabo, jesli chodzi o promocje i kase... ale wszyscy wiemy o co i o kogo chodzi:/
TURBO to bogowie polskiego metalu i tyle- są nie do zniszczenia i ciesze sie, ze jest zespol, ktorym mozemy chwalic sie bez rumienca wstydu na twarzy

chlopakom mozna tylko zyczyc nastepnych dlugich lat z muzyka

ale sie rospisałem...
ciekawe w ogole, kto to przeczyta

pewnie nikt

i dobrze

pozdro
-
Calmwater - 02-15-2005
Muszę Cię zmartwić Kamil-ja już przeczytałem

Ja pierwszy kontakt z Turbo miałem za sprawą utworu "Upiór w operze",spodobało mi się,ale miałem przerwę.Aż kolega przyniósł mi płytkę Awatar.Wrażenia podobne do Twoich,a później już jakoś poszło.
Kata też jakoś specjalnie nie lubię,ani muzyka ani wokal mnie nie oczarowały :? Co prawda Polska ma jeszcze kilka naprawdę dobrych zespołów,niemniej grają raczej sporo ciężej od Turbo,które jest według mnie raczej osamotnione w tych klimatach a przy tym na takim poziomie muzycznym 8)