Forum Rockmetalshop
Turbo - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Turbo (/thread-turbo)

Strony: 1 2 3 4 5

Turbo - Calmwater - 11-12-2004

Lubicie ten zespół?Ja nieraz lubię posłuchać-muzyka ciekawa,dobrze zagrana,a Kupczyk po prostu wymiata 8) Moje Ulubione płyty?Chyba nie będzie to zaskoczeniem-"Kawaleria Szatana"...I "Awatar" Big Grin

- psychosis - 11-12-2004

Jak najbardziej lubie TURBO i przy okazji CETI.Wzystko zaczeło sie od wykopanego winyla Kawaleri Szatana i Dorosłe Dzieci...Kawaleria bardzo mi sie spodobała zę postanowiłem zaopatrzyć sie we wszystkie płyty...Cała płyta "KSZ"-jest wyjebana w kosmos... Można ją słuchać od pierwsze do ostatniej piosenki bez najmniejszego znudzenia...Jesli ktoś niezna to zespołu to polecam... Big Grin

- Dżemik - 11-12-2004

Znam (jak kazdy chyba).. slucham.. co wiecej.. lubie.. Kawaleria Szatana to klasyk.. A i Awatar niczego sobie..

- Acrid - 11-12-2004

Baa,..

Klasyk to MC Intro 1982 - 86, i kawalki ktorych kapela sie wypiera, huehue.

Turbo to dobry przyklad kapeli ktora zaczyna od swojego rytmu i pnie sie do gory (;

Ps. Swoja droga ja uwielbiam ta MC, kawalek jak "Przeboj Miesiaca" roxi totalnie =P

"Przebój miesiąca

16 miejsce w liście przebojów PRIII. Nagranie niepublikowane na oficjalnym nośniku. Utwór z okresu nazywanego przez zespół okresem "błędów i wypaczeń"."

http://turbo.rockmetal.pl/muzyka/Przeboj_miesiaca.mp3

- stig - 11-12-2004

Dorosłe dzieci rox, a kawaleria raczej smieszy... nie wiem teksty po polsku dziwnie brzmią ... odnosze wrażenie, że równoległe jak i wcześniejsze zespoły angielsko języczne o wiele lepsze teksty uknuwały Big Grin

- Calmwater - 11-12-2004

Ja niestety nie miałem jeszcze sposbności posłuchać Ceti Crying or Very Sad Ale jeśli mi się uda spróbuję to zmienić,pewnie świetnie grają.A wokal na pewno mi się spodoba Angry Jeśli chodzi o teksty,to cieszę się,że śpiewają również po polsku.Jak dla mnie nie brzmi źle,a przy okazji ojciec nie będzie mi wmawiał,że znów słucham jakiegoś "szatanistycznego łupania" Laughing

- psychosis - 11-12-2004

bardzo dobrze ze Turbo spiewa po polsku..

Stig - śmieszy..? Swoją wypowiedzią mnie rozbawiłeś...pfff

- Atreju - 11-12-2004

Dokładnie. Śmieszą mnie ludzie, których śmieszy Turbo

- stig - 11-12-2004

haha, nie rozmieszajcie mnie ... gdzie napisałem że Turbo mnie śmieszy? Rolleyes
Mówie, że śmieszą mnie teksty z albumu 'Kawaleria szatana' ... wezmy na przykład kawalek o tym samym tytule co plyta (np. cz1)
po prostu smiech na sali, totalnie infalntylne teksty, które można porównać tylko z dokonaniami Sweet Noise ...nie mówie że od razu musi być jakaś wielka poezja czy coś, ale porównajcie do tekstu o zbliżonej tematyce- number of the beast wiadomego zespolu... ale dobra, o gustach się nie dyskutuje, może wolicie teksty o kawalerii szatana galopującej przez betonową dzunglę Laughing

- Jebus - 11-13-2004

No comments...
A mnie smiesza ludzie, ktorych smiesza ludzie, ktorych smieszy Turbo... Tos posta wyjebal.
A na marginesie to metalowe teksty po polsku sa kurewsko smieszne Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

- Atreju - 11-13-2004

stig napisał(a):haha, nie rozmieszajcie mnie ... gdzie napisałem że Turbo mnie śmieszy? Rolleyes
Mówie, że śmieszą mnie teksty z albumu 'Kawaleria szatana' ... wezmy na przykład kawalek o tym samym tytule co plyta (np. cz1)
po prostu smiech na sali, totalnie infalntylne teksty, które można porównać tylko z dokonaniami Sweet Noise ...nie mówie że od razu musi być jakaś wielka poezja czy coś, ale porównajcie do tekstu o zbliżonej tematyce- number of the beast wiadomego zespolu... ale dobra, o gustach się nie dyskutuje, może wolicie teksty o kawalerii szatana galopującej przez betonową dzunglę Laughing
Rzeczywiście... bardzo śmieszne teksty, zwłaszcza, że inspirowane Pismem Świętym Evil or Very Mad

- Jebus - 11-13-2004

Gdybym chcial sluchac takich tekstow to bym sie do kosciola wybral...
Ale mimo ich tresci teksty po polsku obojetnie co zawieraja w sobie brzmia po prostu smiesznie (przynajmniej dla mnie).

A sluchalem Turbo i 2TM23 , a przy tekstach Kata to leje w gacie...

- van - 02-14-2005

Poszukuję taba w formacie gtp. do "sztucznego oddychania" z "kawalerii szatana" boskie solo, można latać przy nim Smile ma ktoś może takowego ?

- Kamil - 02-15-2005

heh, pamiętam, jak robiłem kilka lat temu porządki w szafie i znalazłem kilka starych winyli ojca (zagorzałego heavy- metalowca swoją drogą...), wpadła mi wówczas w ręce płyta TSA i właśnie Turbo... przesłuchałem TSA (oczywiście z nerwami, bo sprzęt nie był najwyższej jakości) i zabrałem się za Turbo... obejrzałem okładke (zdziwiło mnie special thanks to, kto ma winyla chyba wie dlaczego- Maiden,Kreator i takie tram). no ale mniejsza z tym. zaczęło się... wymiękłem... "kto z nas żywy pozostanie, w jego rękach los ten tkwi..."...
"Ostatni Wojownik" się skończył a ja nie mogłem języka pozwijać z wrażenia...
"Miecz Beruda"- już nawet ie próbowałem zwijać języka, który potoczył sie już za drzwi pokoju
"Anioł Zła"- trzymam szczene, zeby mi z zawiasów nie wyleciała
"Seans z Wampirem"- spadłem z krzesła
"Bogini Chaosu"-zostałem dobity
"Koń Trojański"- przejechał mnie walec...
do dziś "Ostatni Wojownik" to jedna z moich ulubionych płyt... ciesz sie, ze spiewana po polsku, bo polski w sumie to dobry jezyk, dobrzew brzmi, poza tym mam odrobine patriotyczne uczucia wiec...
Kupczyk mnie powalił na kolana...
poźniej dorwałem reszte, "Kawalerie..." i tak dalej...
ostatnio "Tożsamość"...
cóż mozna powiedziec- Turbo, to wg mnie najlepszy zespoł polskiej sceny wogole, Polska nigdy nie miała i nie ma lepszej kapeli... narazie, bo jest jeszcze mój zespołSmile
Turbo bije wszystkich nałeb, łącznie z wywyższanym przez wielu Katem (dla mnie Kat to syf)
ciesze sie, ze zespol istnieje nadal, szkoda tylko, ze ma sie tak słabo, jesli chodzi o promocje i kase... ale wszyscy wiemy o co i o kogo chodzi:/
TURBO to bogowie polskiego metalu i tyle- są nie do zniszczenia i ciesze sie, ze jest zespol, ktorym mozemy chwalic sie bez rumienca wstydu na twarzySmile chlopakom mozna tylko zyczyc nastepnych dlugich lat z muzykaSmile
ale sie rospisałem...
ciekawe w ogole, kto to przeczytaSmile
pewnie niktSmile
i dobrzeSmile
pozdro

- Calmwater - 02-15-2005

Muszę Cię zmartwić Kamil-ja już przeczytałem Laughing Ja pierwszy kontakt z Turbo miałem za sprawą utworu "Upiór w operze",spodobało mi się,ale miałem przerwę.Aż kolega przyniósł mi płytkę Awatar.Wrażenia podobne do Twoich,a później już jakoś poszło.
Kata też jakoś specjalnie nie lubię,ani muzyka ani wokal mnie nie oczarowały :? Co prawda Polska ma jeszcze kilka naprawdę dobrych zespołów,niemniej grają raczej sporo ciężej od Turbo,które jest według mnie raczej osamotnione w tych klimatach a przy tym na takim poziomie muzycznym 8)