• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Top 5 Thrash!!

Atreju napisał(a):Moje osobiste, dość niedawne odkrycie thrashowe to Heathen. Zespół stary jak świat i już kultowy. Debiutancka płyta to power/thrash lub lepiej heavy/thrash z melodiami, które momentami kojarzą się z... Helloween. Druga płyta to już100% thrash. Zespół trochę mało znany, a niczym nie ustępujący wielkim tuzom gatunku... rzekłbym nawet, że wielu z nich znacznie przewyższa poziomem.
no technicznie nawet IMO i pzrewyższała :!: Big Grin
lubie bardzo Heathen ale jednak do TOP 5 się nie załapie.

1. Forbidden/ Death Angel
- Sacred Reich
- Coroner
- WatchTower
- OverKill

to tak po jakijś generalnie dużej selekcji Wink do tego dochodzi pare bandów z:
- bay area -> Defiance, Testament ( pierwsze 3), Megadeth, wczesna metallica, lazz krokiet (Wink), exodus ( choc co ciekawe najbardziej lubie TOTD, reszty może nie być ), Heathen
- LA thrash Wink -> Evildead
- Europa -> Generalnie to Kreator, Mekong Delta
- Nowy York -> Nuclear Assault
+

kanada...przede wszytski VoiVod..choc to czasem wiecej jak thrash Big Grin

+ połączenie techniki, progresu i thrashowego riffowania ..czyli np. Psychotic Waltz :!: czy debiu Sieges Even Wink
Odpowiedz

1. SLAYER & DEATH ANGEL 8)
2. ANTHRAX
3. TESTAMENT

Miało być top5, ale nie chcę wymieniać już kilku kapel "na siłę".
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Cytat:- LA thrash -> Nuclear Assault, Evildead

NA nie jest z LA Evil or Very Mad
Odpowiedz

Tomek/Nevermore napisał(a):
Cytat:- LA thrash -> Nuclear Assault, Evildead

NA nie jest z LA Evil or Very Mad
oczywiście, ze nie... są z NY Wink mea culpa ..już poprawiam Big Grin
Odpowiedz

no i HavocHate polecam... nowa siła w thrashu...
Odpowiedz

dzień dobry
1. Testament
2. OverKill
3. Forbidden
4. Death Angel
5. Coroner

Miało być 5, ale mówiąc o Thrashu wstyd nie wspomnieć o takich kapelach, jak: Slayer, Metallica, Exodus, Megadeth, Anthrax, Defiance, Heathen, Laaz Rockit, Mordred, Vio-lence, Kreator, Exumer, Deathrow, Artillery, Blind Illusion, Sadus, Whiplash, Nuclear Assault, Xentrix, Sacred Reich, Annihilator, Dark Angel, Voivod, Mekong Delta, Sodom, Cyclone Temple, Evildead czy Viking (i pewnie jeszcze paru, o których zapomniałem)

Co do HavocHate, to się zgodzę- kapela już jest świetna, a ma szansę stać się jeszcze lepsza... tylko niech ktoś to do cholery u nas wyda (Greg powiedział mi, że nie wie czy to w tej części Europy w ogóle wyjdzie, ale na Zachodzie już chyba jest- wie ktoś coś na ten temat?)
Odpowiedz

Slayer na 1 miejscu bez żadnego ALE Laughing A potem może stara Metallica,Kreator właściwie późniejsze miejsca to mi obojętnie Surprised
Odpowiedz

http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.p...fd491fa3f1

LOL
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

a ja tam nie loluję, szanuję Dave`a i jego poglądy, mimo wszystko.
Odpowiedz

Tomash napisał(a):http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.p...fd491fa3f1

LOL

i tak sa wspaniali ... poza tym z tego, co pamietam, to juz dawno nie graja Anarchy in the U.K. na koncertach ... i nie wiem za co, ale lubie ta kapela... moze nie sprzedali tylu plyt co metallica, ale w moim mniemaniu Megadeth przewyzsza metallice kilkakrotnie 8)
Odpowiedz

Moim zdaniem też, kupiłam nawet takiego gniota, jakim się okazał Risk Wink chociaż i tak w sumie z każdym dniem bardziej mi się podoba... najlepsze płyty Megadeth przewyższają kilkakrotnie kwadratową Metallicę
Odpowiedz

'System...' jest strasznie lekka, w ogóle nie czuć tego, ze to ma być thrash...
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):'System...' jest strasznie lekka, w ogóle nie czuć tego, ze to ma być thrash...

W ogóle w Megadeth rzadko kiedy czuć...
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):'System...' jest strasznie lekka, w ogóle nie czuć tego, ze to ma być thrash...

Myślę że jak mówią o Megadeth to nie mówią o nowszych płytach [a w szczególności nowej-której się nawet przyjemnie słucha...]
[Obrazek: newban7nm.gif]
Odpowiedz

varduum napisał(a):bedzie 10:
Aggression
Sacrifice
Assassin
Sacred Reich
Razor
Violent Force
Slaughter
Forbidden
Cyclone
Deathrow

Wszystko co tu wymieniłeś oprócz Forbidden i jednej płyty Deathrow (Life Beyond), to Heavymetal...
S.o.a.D...
Odpowiedz