• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

TOOL

Cytat:Nie, nie, nie. Nie zgodzę się, że właśnie "10,000 Days" powinno przekonać nowych słuchaczy.
Mnie właśnie przekonało. Wink Naprawde ten album mi się bardzo podoba.
Odpowiedz

Cicho! Niszczysz moją, tak przemyślaną teorię ;D.
Odpowiedz

Cytat:Płyta własnie powinna moim zdaniem przekonac nowych słuchaczy do Toola. Jest zdecydowanie najprzystępniejsza w dyskografii, najbardziej promowana i bardzo wpadająca w ucho.
tak

po pierwszym przesluchaniu jestem zaskoczony. dawno juz nie sluchalem niczego ciezszego i progresywnego, wiec moze dlatego nowy tool mi sie spodobal, i to naprawde niezle. loja w niektorych kawalkach niezle chlopaki, niemniej muzycznie nie sa zbyt zroznicowani, ale mi to poki co wystarczy. polamane rytmy, duzo melodyjnosci. no nie ma takich klimatow jak z "disposition" chociazby, ale przykladowo takie "right in two", "intension" maja w sobie cos. poslucham kilkanascie razy jeszcze, moze zmienie zdanie o calej plycie, ale jak na razie in plus, prawie, a moze i poziom lateralusa.

Cytat:Ten typ tak ma (bo sami po prostu sa malo rozwojowi
a moze wola rozwoj w inna strone, a nie w te, ktora zespol zasugerowal ?

XdkyX - gustujesz w nieco innej, mniej progresywnej muzie, podobnie zreszta jak ja, wiec trudno sie dziwic ze Ci nie podchodzi Smile

Blood- a wez zarzuc na pm, jakbys mogla, z ciekawosci. zobaczymy, czy tytulowej suity nalezy sluchac tylko od tylu o 23:40 kiedy jest pelnia ksiezyca, i czy wtedy skumamy drugie dno albumu, calkowite przeslanie proroka Maynarda itd. Wink
Odpowiedz

Ej, czy w Waszym przypadku jest podobnie jak u mnie, że z każdym przesłuchaniem ta płyta zyskuje?
Odpowiedz

Tak, ale to chyba oczywiste że plyta tak wieloplaszczyznowa i złozona jak 10000 Days długo wchodzi i właśnie odkrywanie takcih płyt daje najwięcej radochy i satysfakcji.Poki co słuchalem dwa razy i praktycznie poza tytułowym i Keys... niewiele pamiętam z tej płyty, ale dam jej jeszcze troche szans bo ma zajebisty potencjał.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

[Obrazek: 1149165123Okl-06_06big.jpg]
Odpowiedz

Czerwcowy nr?
Odpowiedz

Blood napisał(a):Czerwcowy nr?

nom
Odpowiedz

To trza kupic, bo wkladka o Alice in Chains ;d
i o Pearl Jam, i o Comie, i Tool jest ;d
Odpowiedz

A tam, przy okazji w jakimś salonie prasowym przeczytam ; ).
Odpowiedz

Ooo... Ostatnio wkładka o TOOL teraz to. Trza będzie nabyć. A co do poprzednich wypowiedzi, to zgadzam się z Kamaelem. A dokładniej - według mnie najlepiej zacząć od początku ich twórczości... Bo co płyta, więcej różnorakich udziwnień które wydają się zupełnie nie pasować do całości (z wyjątekim doskonałego w każdym calu LATERALUSa i świetnie uzupełniających się na nim kawałków : P). I tak jest w przypadku 10k Days.
[Obrazek: Kam6IsI9ouX.gif]
"Remember, we are eternal, all this pain is an illusion"... Choosing to be here in(?)...LATERALUS: ']['([])([])]_
Odpowiedz

Oglądać: http://www.youtube.com/watch?v=WUKz-giPz...e%20grudge

Poza tym przeglądałem fora internetowe i tematy o aktualnej trasie, powtarza się setlista:

Lost Keys/Rosetta Stoned
Stinkfist
46 & 2
Jambi
The Pot
Schism
Right In Two
Sober
Lateralus
Vicarious
Aenema
+ chyba The Grudge

Za tydzień zapowiada się wspaniały wieczór.
Odpowiedz

Nie wiesz ile bym dał żeby się z Tobą zamienić na ten wieczór miejscami. Powinni jak dla mnie dołożyć do tego "The Patient"... Ale i tak mnie tam nie będzie... WHYYYY?!?!?!?! Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad
[Obrazek: Kam6IsI9ouX.gif]
"Remember, we are eternal, all this pain is an illusion"... Choosing to be here in(?)...LATERALUS: ']['([])([])]_
Odpowiedz

Fakt, ale jest jeszcze masa ich kawałków, które chciałbym usłyszeć na żywo ;D, tak więc nie będę narzekał. Liczę tylko, że zagrają "The Grudge", bo na niektórych koncertach chyba się pojawiają, na innych nie. "The Patient" zagrali w Seattle na początku maja (mam bootleg z tego koncertu). Hmmm, może u nas też więc jakaś mała zmiana w setliście się pojawi.
Teraz chyba przez cały tydzień będę się przygotowywał do koncertu i w większości będzie u mnie leciał Tool ;D.
Odpowiedz

O koncerice moge pomarzyc bo jestem spłukany, ale fajnie jak zagrają coś z Undertow- Prison Sex albo Sober...no a z lateralusa moją ulubioną Parabolę
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości