- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Możliwe... Pomarzyć zawsze można ; ). A co do koncertu w Berlinie - jest już jakaś zaplanowana trasa?
- Liczba postów:
- 360
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
Ech, hm... data wydania płyty nie będzie znana aż do wydania płyty... heheeh, członkowie zespołu mają to do siebie, że uwielbiają dowcipkować i to na temat daty i to na temat zawartości, albo wcale jej nie podają kiedy nie muszą, wstrzymajmy się.
No i denerwuje mnie fakt, że osoby uznające się za potężnych fanów czy 'znawców' tematu, 'wyznawców ideologii tóla superóla' to w gruncie rzeczy idiotyczni pozerzy z brakiem dystansu nie mający żadnego pojęcia o całej tej istocie. Tool to głównie muzyka, a muzyka jest po to by ją konsumować, by się nią cieszyć. Sami członkowie zespołu podchodzą do tego wszystkiego z dystansem, bądź po prostu tworzą sobie instytucje na kształt 'armii toola' a później robią sobie jaja z 'wyznawców' tej 'wielkiej religii'.
Trochę dystansu, to tylko muzyka delikatnie okraszana wizualnie i ideologicznie. A jest tyle wspaniałych zespołów, nie koncentrujcie się tak na tym jednym, bo to prowadzi do granic absurdu, odkrywajcie nową muzykę, amen!
Komentarze w stylu 'tool to gówno' tez powinny być uzasadniane, 'nudny' to jakiś zupełnie sztuczny argument, to bzdura wymyślona przez niecierpliwego nastolatka, któy wcale nie czuje przyjemności z odsłuchu, nie czuje tej nuty psychodelii (tym co czują polecam Mogwai, bardzo znany zespół na zachodzie, wydali przełomową płytę - Young Team, mam dużo do polecania, ale to pozycja szczególna)...
A tak na marginesie, znam całą dyskografię, właściwie każdy utwór, strzeżcie się niepublikowanych (nie są warte Waszych uszu!), zespół uważam za świetny, jedyny w swoim rodzaju, stawiam go wysoko w osobistym rankingu.
Muzyki słucham namiętnie i odkrywam od kilku lat łamiąc bariery swojej nietolerancji muzycznej, wynajduję perełki, acz tool nie matowieje. Ambitna muzyczka, na poziomie.
- Liczba postów:
- 360
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
Nic wiadomego, ale już wcześniej spotkałam się z tym terminem.
- Liczba postów:
- 49
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Dżemik napisał(a):Heh.. Tool.. nuuuda.. Zasypiam po 2 minutach.. Zespol jedyny w swoim rodzaju.. Inna kapelke bym poprostu wylaczyl.. a przy Toolu zasypiam.. No i nie podobaja mi sie te ich teledyski.. =/ bleee.. Schiz zupelny..
Jeśli Tool nazywasz nudą to go po prostu nie słuchaj.
![Mad Mad](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/mad.png)
Może nie umiesz z muzyki czerpać tego co chcą Ci przekazać wykonawcy.
sXeRocker napisał(a):Dla mnie Tool jest świetny, istny geniusz a do tego oryginalny. Z tego co słyszałem ich muzyka jest przekazem filozofii którą sami wyznają a nawet wymyślili. Nie wiem co to dokładnie ale gdzieś coś o tym czytałem, może nawet na ich stronie. Mimo iż grają wolno to mają mroczny nastrój i te gitary....ah...i ten wokal... cudowne ![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
Małe sprostowanie- to nie oni wymyślili Lachrymologię. Ale ją wyznają
Kamael: edytuj posty.
We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
- Liczba postów:
- 49
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Tomash napisał(a):Toolica napisał(a):Dżemik napisał(a):Heh.. Tool.. nuuuda.. Zasypiam po 2 minutach.. Zespol jedyny w swoim rodzaju.. Inna kapelke bym poprostu wylaczyl.. a przy Toolu zasypiam.. No i nie podobaja mi sie te ich teledyski.. =/ bleee.. Schiz zupelny..
Jeśli Tool nazywasz nudą to go po prostu nie słuchaj.
Może nie umiesz z muzyki czerpać tego co chcą Ci przekazać wykonawcy.
Dżemik jest dziwny, nie martw się ![Wink Wink](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/wink.png)
Zauważyłam
![Big Grin Big Grin](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/biggrin.png)
Nie martwię się. Tool i tak jest najlepszy 8) 8) 8)
We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
No cóż, opinia Dżemika również dla mnie jest delikatnie mówiąc kontrowersyjna ; ) (nie wiem dlaczego wcześniej nie zwróciłem uwagi na jego posta). Różne już słyszałem opinie, ale z tą za nic zgodzić się nie mogę... Nudną muzyka Tool'a zdecydowanie nie jest.
Aż sobie z wrażenia "Lateralusa" włączyłem ;D.