• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The Strokes

Oni są fenomenalni... Mówią że przereklamowani, ale nic z tych rzeczy. piosenki Last Night czy reptillia to poprostu cos cudownego. Ale najlepszy utwo tej nowojorskiej kapeli to The end has no end... To juz majstersztyk..ale do Rhcp to oni sie nie zbliza nigdy Big Grin
...I kissed you goodbye on the N109 I choked as I watched the bus go...
Odpowiedz

Też ich lubię. Co prawda nie mogę słuchać obydwu płyt na raz bo zaczynają mnie trochę nużyć, ale ogólnie są spoko ;)
Odpowiedz

Ciekawe, co na temat tej kapelki wypowiedział Kamael... zaraz, jak to było... ach, "oni nic sobą nie reprezentują muzycznie". Zgadzam się w pełni.

P.S. Julian Casablancas nie umie spiewać ani pisać tekstów.
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Hehehe, widzę, że określenie się spodobało ; ). Co do zespołu - naprawdę nie rozumiem dlaczego akurat ten odniósł tak wielki sukces. Bardzo dziwne. Druga płyta panom z The Strokes szczególnie nie wyszła.
Odpowiedz

the strokes..... hmmm the strokes jest bardzo zachwalane i dlatego wlasnie siegnelam po ich nagrania (z ciekawosci Tongue ) i musze przyznac ze bardzo ale to bardzo sie rozczarowalam ich muzyka jest nudna i nie ciekawa, a wokal taki sobie ot ....troche biedny Surprised
Odpowiedz

jeszcze się bliżej nie przyglądałam. mam tylko kilka kawałków, z czego podoba mi się tylko wyżej wymieniony - reptilia..
Odpowiedz

Usłyszałem ostatnio w tv piosenke "Heart in a Cage" i w sumie wrażenia bardzo pozytywne ...
Cytat:P.S. Julian Casablancas nie umie spiewać ani pisać tekstów.

wg. mnie to unowocześniony prawie Danzig Smile
[Obrazek: nile_logo.jpg]
Odpowiedz

Skoro już ktoś odkopał temat to napiszę, że mimo braku sympatii dlatego zespołu muszę przyznać, że ich ostatni singiel - "Juicebox" - naprawdę im wyszedł. Przede wszystkim Casablancas wypada w nim dobrze.
Kawałek dobry, ale jakoś po całą najnowszą płytę nie chce mi się sięgać.
Odpowiedz

Wokal koleś ma niezły.
Co do tej płyty "First Impressions Of Earth" to powiem że nie jest az tak zła. Na 14 kawałków podoba mi się w miare tylko pierwszych 6, potem straszna chujnia jest. Starszych płyt tych chłoptasi nie posiadam i dobrze mi z tym, gdyż po przesłuchaniu u znajomego stwierdzam, że to poprostu marna kopia brytyjskich klasyków punk rock/post punk typu Gang of Four czy bardzo wczesne Clash. Szczerze mówiąc to własnie za to ich wręcz nie cierpię i pewnie nie lubiłbym ich jeszcze bardziej, ale az tak ta nowa płyta nie jest spieprzona. OStatnio jest taka moda na powracanie (w tym przypadku i kopiowanie Big Grin )do dawnych stylów, nastała moda na takie kapele, na punk rock, post, indie. Niektórzy robią to całkiem przyzwoicie, innym wręcz odwrotnie.
Odpowiedz

lubię sobie czsami posłuchać,ale na dłużsżą metę zaczyna mnie denerwować Tongue czyli : The strokes tak,ale w małych ilościach Tongue
Odpowiedz

Lubię Strokesów, choć w sumie tylko pierwsza płyta była naprawdę dobra...To od nich zaczął się nurt New Rock Revolution, o ile się nie myle :?
Między nami niebo zakryło nam oczy chmurami.Między nami dźwięk ciszy stał się nagle nieśmiały.Między nami nie ma już nic...
Odpowiedz

tak, wiele zespołów się na nich wzoruje czy z nich korzysta... ale cześć ich przerasta - patrz Arctic Monkeys, nie popsuli się przy drugiej płycie, jest nawet lepsza...
[Obrazek: jamiexdzv4.gif]
Odpowiedz

nisq napisał(a):tak, wiele zespołów się na nich wzoruje
co? Confusedhock:
Odpowiedz

A któż to niby na nich się wzoruje?
Odpowiedz

Gorgoroth Big Grin
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości