• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The Gathering

Kiedyś słuchałem if_then_else, płyta bardzo spokojna i przyjemnie się jej słucha, niemniej ogólnie rzadko słucham muzyki spokojnej, bardziej tej "niepokojącej". Dziękuję na jakiś czas.
Life is a Pain in The Neck
Odpowiedz

Moje ulubione płytki to Nighttime Birds i Mandylion Smile.
W sumie jeden z niewielu zespołów 'żeńskowokalowych' jakie lubię, zazwyczaj wolę męskie śpiewy Angry
Podoba mi się muzyka tych dwóch albumów, bo jest delikatna, zupełnie odmienna od większości zespołów. Innych albumów prawie w ogóle nie znam, How To Measure a Planet przesłuchałam raz, i zupełnie zapomniałam. A Nighttime Birds mi sie zimowo kojarzy i za to go lubię Smile. Gathering z męskim wokalem było wczesniej? Trzeba bedzie spróbować... tak z ciekawości hehe
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Vlkodlak napisał(a):Moje ulubione płytki to Nighttime Birds i Mandylion Smile.
W sumie jeden z niewielu zespołów 'żeńskowokalowych' jakie lubię, zazwyczaj wolę męskie śpiewy Angry
Podoba mi się muzyka tych dwóch albumów, bo jest delikatna, zupełnie odmienna od większości zespołów. Innych albumów prawie w ogóle nie znam, How To Measure a Planet przesłuchałam raz, i zupełnie zapomniałam. A Nighttime Birds mi sie zimowo kojarzy i za to go lubię Smile. Gathering z męskim wokalem było wczesniej? Trzeba bedzie spróbować... tak z ciekawości hehe
How To Measure A Planet jest chyba najsłabszą płytą, choć słaba właśnie była też Always z męskim wokalem. Tzn. mi się nie podoba. Nighttime Birds jeszcze nie miałem okazji usłyszeć, a co raz więcej pochlebnych opinii słyszę. Trzeba będzie gdzieś znaleźć.
Odpowiedz

Widzicie, to zalezy od gustu, bo dla wielu osob, ktore znam, to "HTMAP?" jest najlepsza plyta TG. Dla wielu przygoda z ich muzyka zaczela sie wlasnie od tego albumu, itp.

@ Kamael -> Dlaczego uwazasz, ze "Always" jest slaba plyta? Ja uwazam, ze jest wrecz przeciwnie, zwlaszcza jesli sie wezmie pod uwage, ze to byl debiutancki album. Confusedhock:
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

TisH napisał(a):@ Kamael -> Dlaczego uwazasz, ze "Always" jest slaba plyta? Ja uwazam, ze jest wrecz przeciwnie, zwlaszcza jesli sie wezmie pod uwage, ze to byl debiutancki album. Confusedhock:
Nie lubię tego typu wokalu, a i muzycznie bardziej odpowiada mi późniejszy Gathering. Nie wiem, może zbyt mało słuchałem Always, HTMAP z resztą pewnie też. Może jeszcze się do nich przekonam.
Odpowiedz

Odkopuję ten temat...
No i się przekonałem, tak jak napisałem. Do "Always" jeszcze nie i będzie mi bardzo trudno (może gdyby nagrał to inny zespół? ;D nie mogę sobie tego z moim wyobrażeniem o The Gathering połączyć). Za to do "HTMAP" jak najbardziej, już sam utwór tytułowy mnie teraz urzeka, a i inne wcale nie wydają mi się słabsze. "Marooned", "Travel", "Locked Away" znane mi już z "Sleepy Buildings" i w zwykłej formie bardzo mi odpowiadają.
Parę miesięcy temu udało mi się zdobyć "Nighttime Birds" i ta płyta zrobiła na mnie duże wrażenie... Nie mogłem od niej oderwać się na długo, bo jest w całości po prostu fantastyczna. Otwierający płytę "On Most Surfaces" jest jednym z lepszych utworów w całej dyskografii zespołu i mnie powala. Teraz, tak u jak Vlkodlak, "Nighttime Birds" należy do moich ulubionych w twórczości The Gathering. Polecam.
Odpowiedz

Dorzuce swoje trzy grosze i powiem ze płytke "Always" uważam za genialną.
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

The Gathering... po raz pierwszy usłyszałam ich na składance Młotka (znalazł się tam utwór "Saturnine") Urzekł mnie głos Anneke. Niedawno usłyszałam fragmenty z "Souvenirs", a muzyka na niej zawarta tak mnie urzekła,że postanowiłam zamówić tą płytę(niestety są problemy z realizacją Sad ) Później odkryłam "In Motion" -jeden z najlepszych utworów jakie słyszałam. Teraz zbieram fundusze na "Mandylion". Mam nadzieję,że niebawem zdobędę obie płyty. Wtedy napiszę więcej.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Miriam napisał(a):The Gathering... po raz pierwszy usłyszałam ich na składance Młotka (znalazł się tam utwór "Saturnine") Urzekł mnie głos Anneke. Niedawno usłyszałam fragmenty z "Souvenirs", a muzyka na niej zawarta tak mnie urzekła,że postanowiłam zamówić tą płytę(niestety są problemy z realizacją Sad ) Później odkryłam "In Motion" -jeden z najlepszych utworów jakie słyszałam. Teraz zbieram fundusze na "Mandylion". Mam nadzieję,że niebawem zdobędę obie płyty. Wtedy napiszę więcej.
"Souvenirs" jeszcze nie znam, aczkolwiek właśnie poznałem pewną osobę, która TG też słucha i ma mi za niedługo ją podrzucić.
Co do "Saturnine" - mam jakiś szczególny sentyment do tego utworu, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak na mnie dziwnie (zaskakująco) działa.
Kupuj "Mandylion" jak najszybciej, bo dla samego "Sand And Mercury" warto Smile, a i inne utwory świetne.
Odpowiedz

Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręce Smile
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręce Smile
Oj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.
Odpowiedz

...
Odpowiedz

Kamael napisał(a):
Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręce Smile
Oj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.

Mam już "Mandylion" Smile Co prawda, zdążyłam przełuchać tylko raz, więc póki co nie mogę za wiele powiedzieć, ale jedno wiem na pewno: nie oberwiesz, wręcz przeciwnie ;D
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Miriam napisał(a):
Kamael napisał(a):

Mam już "Mandylion" Smile Co prawda, zdążyłam przełuchać tylko raz, więc póki co nie mogę za wiele powiedzieć, ale jedno wiem na pewno: nie oberwiesz, wręcz przeciwnie ;D
Świetna płytka, więc jak mogłaby Ci się nie spodobać? [powiedział z większą już pewnością w głosie ;D] Wręcz przeciwnie, czyli czeka mnie jakaś nagroda? ;>
Odpowiedz

Kamael napisał(a):
Miriam napisał(a):
Kamael napisał(a):

Świetna płytka, więc jak mogłaby Ci się nie spodobać? [powiedział z większą już pewnością w głosie ;D] Wręcz przeciwnie, czyli czeka mnie jakaś nagroda? ;>

Hehe, nagrodę wyślemy pocztą ;D Wracając do "Mandylion"... Za każdym przesłuchaniem tej płyty, coraz bardziej uzależniam się od muzyki na niej zawartej. Ona po prostu wchodzi w głowę (serce) i tam już pozostaje. Trudno mi cokolwiek napisać, gdyż żadne słowa nie oddadzą klimatu tej płyty. Napiszę pokrótce: niezwykle klimatyczna i emocjonalna muzyka; świetna gra instrumentalistów oraz przepiękny wokal Anneke. Obok "Mandylion" nie sposób przejść obojętnie.
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości