• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Testament

[youtube]http://youtube.com/watch?v=iDnAgVQVoGI[/youtube]

Szkoda, ze w takiej jakosci. Zapewne za jakis czas pojawi sie w lepszej.
Odpowiedz

[Obrazek: test-bwire.jpg]

Veteran San Francisco Bay Area metallers TESTAMENT have set "The Formation of Damnation" as the title of their new album, tentatively due in early 2008 via Nuclear Blast Records. the band is currently recording the drums tracks with producer Andy Sneap (MACHINE HEAD, EXODUS, ARCH ENEMY, NEVERMORE) at Fantasy Studios in Berkeley, California.

edit: Pod tytułem "The Formation Of Damnation" ukaże się nowa płyta thrashmetalowej legendy, amerykańskiej grupy Testament. Premiera nastąpi w pierwszej połowie 2008 roku.

Wydawcą materiału będzie niemiecka wytwórnia Nuclear Blast Records. Obecnie zespół jest zajęty rejestrowaniem partii perkusji w Fantasy Studios w kalifornijskim Berkeley. Za konsoletą siedzi Andy Sneap (Machine Head, Exodus, Arch Enemy, Nevermore). Przypomnijmy, że od kilku miesięcy z Testament ponownie pracuje bębniarz Paul Bostaph, Znany z zespołów Slayer, Exodus czy Forbidden. Przez jakiś czas zespół współpracował z Nickiem Bakerem, znanym m.in. z Cradle Of Filth czy Dimmu Borgir. Z powodu problemów wizowych Anglik nie będzie mógł jednak dołączyć do Testament na czas sesji nagraniowej. Grupa poprosiła więc o pomoc Bostapha, który współpracował z nią już kilka razy i zagrał na EP-ce "Return To The Apocalyptic City".

Skład Testament uzupełnia czterech oryginalnych członków: Chuck Billy (śpiew), Alex Skolnick (gitara), Eric Peterson (gitara) i Greg Christian (gitara basowa).
Odpowiedz

Nareszcie jakiś konkret, koniec obijania.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Czekamy, czekamy... Alex ma/miał jakiś wpływ na powstawanie kawałków, brał udział w ich pisaniu?
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Gdzieś czytałem ,ze w pewnym momencie było tak ,że Scolnick po prostu przybywał do studia , nagrywał co było do nagrania i wracał do innych projektów.Jednak myślę ,że jakieś piętno na ich muzyce na pewno odcisnął.Dlatego tez oczekuje niezłego łupania od tej płyty.
Odpowiedz

Testament nie gra Thrash/Death (Tylko "The Gathering" ma wydzięki deathu)ale ja osobiście polecam pierwsze 4 albumy bo są najlepsze
Thrash 'Till Death
Odpowiedz

GambleFromHell napisał(a):Testament nie gra Thrash/Death (Tylko "The Gathering" ma wydzięki deathu)ale ja osobiście polecam pierwsze 4 albumy bo są najlepsze

Nic dodać,nic ująć...100% prawdy !
Odpowiedz

GambleFromHell napisał(a):Tylko "The Gathering" ma wydzięki deathu

A słyszałeś może kiedyś taką płytkę jak "Demonic"?
[Obrazek: washburndime32buh6yl5.png]
Washburn Dime 32 Custom
Odpowiedz

Ramone napisał(a):Gdzieś czytałem ,ze w pewnym momencie było tak ,że Scolnick po prostu przybywał do studia , nagrywał co było do nagrania i wracał do innych projektów.Jednak myślę ,że jakieś piętno na ich muzyce na pewno odcisnął.Dlatego tez oczekuje niezłego łupania od tej płyty.

Dla mnie ten gitarzysta był najbardziej dla Testamentu charakterystyczny. Fajnie, że znów z nim grają. Wymiata.
Odpowiedz

bez emocji czekam na ten album, no bo 9 lat to już przegięcie, tym niemniej sola Skolnicka zawsze były ozdobą poczynań tej kapeli (na pierwszych 5 płytach), więc liczę na udaną kontynuację... oczywiście tego co grupa tworzyła w dawnych czasach... plus współczesne brzmienie
Odpowiedz

Mam już nową płytę Smile
THRASH 'TILL DEATH!!!
www.myspace.com/pure_metal_vlad
Odpowiedz

...która jest bardzo fajna 8)
Odpowiedz

Ja słyszałem kilka nowych utworów. Ja osobiście najbardziej wielbię te ostatnie płyty Testament. Pierwsze lubię, ale nie tak jak Gathering, czy Demonic. A nowa płyta jest właśnie mocno zalatująca pierwszymi płytami. Narazie tylko raz przesłuchiwałem te kilka piosenek i na tę chwilę jestem pozamiatany utworem tytułowym, a reszcie jeszcze muszę poświęcić trochę czasu.
http://myspace.com/khronosband

Profil mojej kapelki.
Odpowiedz

ktos juz slyszal najnowsze dzielo Testamentu?
Barça es más que un club
Odpowiedz

To ja nie wiem, jakoś nigdy Testament mi nie lezał a ta nowa płyta mi sie podoba.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości