• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

System ostrzeżeń

Witam,

Niezwykle miło mi poinformować wszystkich, że od dnia dzisiejszego zaczął funkcjonować na naszym forum system ostrzeżeń.

Co poniektórzy zauważyli już pewnie, że w prawych, górnych częściach poszczególnych topiców (obok przycisku "quote"), pojawiły się małe, niebieskie kwadraciki. Tylko, że to wcale nie są żadne małe, niebieskie kwadraciki. Tak naprawdę, są to małe niebieski karteczki Big Grin. Służą one do alarmowania moderatorów, że w danym poście został naruszony regulamin forum. Po kliknięciu na taką niebieską karteczkę, do moderatorów zostanie wysłany e-mail z linkiem do tego posta. Po otrzymaniu alarmu, moderator może autorowi takiego posta:

- wlepić żółtą kartkę (+1 punkt karny),
- wlepić czerwoną kartkę (BAN)

Co to jest ban każdy chyba wie, ale wyjaśnię jeszcze zasadę punktowania. A jest ona bardzo prosta - za każdy post łamiący forumowy regulamin, użytkownik może zostać ukarany przez któregoś z moderatorów (albo przez wszystkich na raz Wink) punktem karnym. Limit punktów wynosi 10 i po przekroczeniu tej liczby, delikwent dostaje bana. Ale nie jest to oczywiscie reguła - jeśli ktoś szczególnie zalezie Modom (bądź tez mnie Smile ) za skórę, bana może zarobić od razu, bez żadnego czekania i żmudnego zliczania swoich punktów. Tongue

Aha, jeszcze jedna sprawa - aby nie było żadnych nieporozumień radzę CZYTAĆ REGULAMIN tego forum. Statystyka jest po prostu śmieszna - na dzień dzisiejszy mamy 1371 zarejestrowanych użytkowników, a licznik zanotował tylko 761 odsłon regulaminu. Czyli wynika z tego, że zaledwie tylko co druga osoba raczyła zajrzeć do regulaminu.

Życzę wszystkim forumowiczom jak największej satysfakcji w użytkowaniu forum. Życzę też wszystkim (także i sobie), jak najlepszej pogody i jak najwięcej słońca tej wiosny. Zamiast siedzieć tyle czasu przed kompem, lepiej wybrać się przecież na długi spacer, haha...
Odpowiedz

a po tych 10 jest ban dożywotni czy tymczasowy?;]
My God is beautiful.
Odpowiedz

a czy ewentualny BAN jest "dożywotni" czy czasowy?

EDIT:deathless, czytanie w myślach powinno być karane Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

W zasadzie ban będzie pernamentny - oczywiście w niektórych przypadkach będzie możliwość jego zdjęcia. To już będzie zależało od konkretnego przypadku.
Odpowiedz

Och, ale macie problem...Założycie sobie nowe konto Wink
P.S
Na forum zaczyna panować dyktatura...Hehehe, żartuję Laughing
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

Heh, śmiem twierdzić, że podobnie żałosna będzie liczba odsłonięć tego ogłoszenia i znowu nikt nie będzie miał pojęcia o co chodzi.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Heh, śmiem twierdzić, że podobnie żałosna będzie liczba odsłonięć tego ogłoszenia i znowu nikt nie będzie miał pojęcia o co chodzi.
A może do każdego użytkownika forum można by wysłać prywatną wiadomość, że jest nowe, WAŻNE ogłoszenie? Wiadomości, chyba nikt nie przeoczy Wink
Odpowiedz

Tylko zauważ, że użytkowników "kilku" już tutaj mamy, więc bez jakiejś automatycznej możliwości nie byłoby szans rozesłania tego do wszystkich (kto miałby tyle cierpliwości?). A tak poza tym, to już pewnie będzie nie nasza strata jeśli ktoś dostanie punkty/kartki/bana nie mając pojęcia o powstałym systemie ostrzeżeń. Wydaje mi się, że zapoznanie się z tym jest w naszym interesie i to my sami powinniśmy się tym zainteresować.
Odpowiedz

Hmm...myślałam po prostu, że jest cos takiego, że można do wszystkich na raz Wink No, ale masz rację. To już nie nasz problem, że ktoś nie przeczyta.
Odpowiedz

Ja sie tak tylko zastanawiam, czy te niebieski kwadraciki nie są niebezpiecznie blisko przycisku 'quote' - ktos moze przeciż niewycelować i co wtedy? Ja np. chcąc dzis kogos zacytować o mało nie trafiłam w to niebieskie coś Smile
Wink
Odpowiedz

gabrysia napisał(a):Och, ale macie problem...Założycie sobie nowe konto Wink

Chyba, że zostanie zablokowane IP i nie jesteś posiadaczem Neostrady;]
My God is beautiful.
Odpowiedz

hier_kommt_die_sonne napisał(a):Ja sie tak tylko zastanawiam, czy te niebieski kwadraciki nie są niebezpiecznie blisko przycisku 'quote' - ktos moze przeciż niewycelować i co wtedy? Ja np. chcąc dzis kogos zacytować o mało nie trafiłam w to niebieskie coś Smile
ale pyta się czy chcesz to wysłać do moda czy nie Smile
Odpowiedz

DeMoN.|. napisał(a):ale pyta się czy chcesz to wysłać do moda czy nie Smile

Aaaa... nie wiedziałam, nie próbowałam jezcze, dzięki.
Wink
Odpowiedz

deathless napisał(a):
gabrysia napisał(a):Och, ale macie problem...Założycie sobie nowe konto Wink

Chyba, że zostanie zablokowane IP i nie jesteś posiadaczem Neostrady;]
Jestem posiadaczem Neostrady Wink A co to ma z tym wspólnego?
Odpowiedz

Ja się tam nie znam, ale przy neostradzie jest bodajże dynamiczne IP
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości