• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sweet Noise

Odnośnie wypowiedzi Dżemika:
Wydaje mi się, że wielkość Sweet Noise polega na tym, że nikogo nie pozostawiają obojętnym. Można tą kapelę lubić, albo kompletnie jej nie trawić. Nie znam ludzi, którzy zetknęli się z ich muzyką i nie wywarła ona na nich żadnego, negatywnego, czy pozytywnego wrażenia. I to jest chyba najważniejsze. SN porusza każdego w ten czy inny sposób i niech tak będzie nadal.
Nikogo nigdy nie przekonywałem na siłę do Noisów, bo to rodzaj przykazu, który nie wszyscy są w stanie zaakceptować.
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Tuomasss napisał(a):Odnośnie wypowiedzi Dżemika:
Wydaje mi się, że wielkość Sweet Noise polega na tym, że nikogo nie pozostawiają obojętnym. Można tą kapelę lubić, albo kompletnie jej nie trawić. Nie znam ludzi, którzy zetknęli się z ich muzyką i nie wywarła ona na nich żadnego, negatywnego, czy pozytywnego wrażenia. I to jest chyba najważniejsze. SN porusza każdego w ten czy inny sposób i niech tak będzie nadal.
Nikogo nigdy nie przekonywałem na siłę do Noisów, bo to rodzaj przykazu, który nie wszyscy są w stanie zaakceptować.
Ja w sumie nie powiedziałbym, że ich muzyka mnie porusza. Teraz ich nie słucham w ogóle, nie mam żadnej ich płyty, ale kiedyś, gdy pożyczyłem słuchałem jej głównie kiedy byłem wkurzony. Chodziło mi tam głównie o sposób ekspresji, nie o jakiekolwiek niesione przesłanie. Tak jak napisałem - zespół uważam za dobry, ale na dłuższą metę to mimo wszystko nie jest coś co lubię najbardziej i czego byłbym w stanie słuchać w obecnym czasie.
Odpowiedz

Sweet Noise szanowałem i lubiłem kiedyś (czasy właśnie Getto) później się tragicznie sprzedali.
Moim zdaniem niepotrzebnie w ogóle wracali pod tą samą nazwą zespołu, bo to jest normalna profanacja.
Czas Ludzi Cienia, i Revolta, to klęska.
Do SN bardzo dobrze pasuje tekst bodajże Kazika Staszewskiego,(który też się niestety sprzedał) niewiem jaki to kawałek, w każdym razie chodzi o tekst "Jak bardzo skurwisz się by sprzedać swą muzykę?" Taki właśnie dla mnie jest Sweet Noise - zrobili wszystko by się ponownie przebic, nie koniecznie trafiając do tych samych odbiorców co wcześniej.
Odpowiedz

Ostatnie dwie płyty słabe jak cholera. Współpraca z peją, górniak, wisniewskim- no comment.
Kiedyś zajebisty zespół. Płyta "Getto" genialna. Jak dla mnie jedna z najlepszych polskich płyt lat 90. Do tego dochodziły wtedy naprawdę świetne i zaangażonwane teksty. Liryki mówiace o zagubieniu, samotności i o trudach brudnego świata naprawdę przemawiają. Tekstowo jest to dal mnie jeden z najlepszych polskich albumów w ogóle. Tekst do "Bruku" do majstersztyk.... szkoda że tak sie zagubili
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Bardziej od kapeli nie cierpię samego Glacy (czy tam Wacy, czy jak mu tam) Surprised
Odpowiedz

Zespół Sweet Noise poruszonym śmiercią Ryszarda Kapuścińskiego nagrał specjalny utwór. Poprzez In Memory of RK oddaje hołd wybitnemu dziennikarzowi.

Na swojej stronie grupa zamieściła cytat z tekstu Mistrza: Do tego, żeby uprawiać dziennikarstwo, przede wszystkim trzeba być dobrym człowiekiem. Źli ludzie nie mogą być dobrymi dziennikarzami. Jedynie dobry usiłuje zrozumieć innych, ich intencje, ich wiarę, ich zainteresowania, ich trudności, ich tragedie.

Utworu można posłuchać tutaj.
Odpowiedz