Forum Rockmetalshop
Sweet Noise - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Sweet Noise (/thread-sweet-noise)

Strony: 1 2

Sweet Noise - psychosis - 04-16-2005

Niewiedzialem gdzie przypiać ten temat więc tutaj go założyłem... a więc co sądzicie o tym zespole.. Moim zdaniem jest zajebisty zarówno na płytach jak i na koncertach z naciskiem na koncerty...Glaca szaleje wchozi na głosniki skacze z nich czego on nierobi...Najlepszą płyte jaka nagrali moim zdaniem to Czas Ludzi Cienia, Getto...Najlepszą piosenką chyba bedzie Bruk Angry a z Czas Ludzi Cienia zadługo by wypisywać te najlepsze... No wiec jakie sa wasze odczucia odnosnie tego zespołu

- Tuomasss - 04-16-2005

Jedna z moich ukochanych kapel. Kocham ich słuchać, ale jakims kiepawym zrządzeniem losu nie dane mi było być na ich koncercie. Sad Ale jak zdarzy się okazja to to nadrobię.
Uwielbiam płytkę Getto, chociaż CLC to też bardzo dobra pozycja.
A jakie odczucia w stosunku do Revolty? Bo miom zdaniem płyta nierówna, jest kilka ciekawych kawałków, ale to chyba wszystko. Moimi faworytami na tej płytce są N.U.E.R.H.A nagrana z Docentem i Nergalem (blachy mioodzio, i ten wokla Nergala, ciary Big Grin), a i kawałek "Nie było" nagrany z Górniak jest ciekawy, chociaż wokaistka raczej mnie irytuje i hymnu naszego na mistrzostwach w Korei podarować jej nie potrafię. Angry Reszta płyty jest taka przeciętniaca, miejscami wionie trochę nudą. Za to klipy mają genialne. Zdecydowanie jeden z nielicznych polskich zespołów który robi dobre teledyski. Przecież kilp do "Dzisiaj mnie kochasz..." to prawie dzieło sztuki. A te które towarzyszyły Revolcie ( nie było, jeden taki dzień) są na światowym poziomie Big Grin

- psychosis - 04-16-2005

mi sie Revolta podoba... zarówno piosenka jak i cala płyta... zgadza sie N.U.E.R.H.A jest zajebista... co do teledysków to mi sie podoba Bruk...Smile) yeach, klimat i wogóle fajny pomysł na teledysk...

PS:Niedługo ma sie pojawić nowa płyta SN juz mają 11 kawałków gotowych...

- Frustra - 04-16-2005

Sweet Noise to naprawdę świetny zespół, słucham od dobrych kilku lat i chyba nigdy mi się nie znudzi Big Grin. Z dokonać płytowych powala "Getto" a za nim "Czas Ludzi Cienia", ale co do "Revolty" to mam średnio-mieszane uczucia. I owszem, jest kilka niezłych kawałków, choćby "N.U.E.R.H.A.", ale całość płyty strasznie się miota, rytmy się zmieniają, przy niektórych kawałkach zaczynam ziewać (no bez przesady, ale mogłoby być ciekawiej). Mimo to ogólnie z płytą zespół ideę miał niezłą. I jeszcze muszę pochwalić, że teledyski zespołu (wszystkie albo zdecydowana większość) są rzeczywiście świetne Tongue, widać że koncepcja i pomysł są na właściwym miejscu Big Grin i liczę że w przyszłości tak pozostanie

- Tuomasss - 04-16-2005

psychosis napisał(a):. co do teledysków to mi sie podoba Bruk...Smile) yeach, klimat i wogóle fajny pomysł na teledysk...
O tak, klip do Bruku jest świetny. Pomysł genialny, tak jak wykonanie Big Grin
SN to jedna z nielicznych kapel, która tak dba o strone wizualną i mam nadzieję, że to się nigdy nie zmieni.
Swoją drogą to uwielbiam gitarzystów X1 i X2, są świetni Big Grin

- nowy - 04-16-2005

fajan kapelka
lubie odczasu do czasu posluchac
swietne texty moim zdaniem

ale ta ich ostatnia plyta....ehhh

za revolte duzo stracili w moich oczach

- psychosis - 04-16-2005

zgadza sie trzeba również SNoisów wyróżnić za teksty... Moim zdaniem chyba jedne z lepszych na polskiej scenie heavy...
respekt

PS:X1, X2 robią klimat niema co...Smile))

- Aeroth - 04-16-2005

genialny zespół, których szczytem był c.l.c potem troche podupadli ale bylo tez kilka ciekawych rzeczy. Jesli wykorzystaja dalej potencjal z clc bedzie bardzo dobrze.

- Kamael - 04-16-2005

Płyty "Getto" nie słyszałem, jedynie "Czas ludzi cienia" i te promowane kawałki z "Revolty". Ta druga płyta naprawdę przypadła mi do gustu - "Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz" moim zdaniem świetne (również teledysk), poza tym jeszcze parę tutaj innych kawałków. "Revolta" to znak, że panowie nie boją się eksperymentów i za to ich szanuję.
Naprawdę są dobrzy w tym co robią, może nie całkiem pasuje mi to o czym i jak mówi Glaca, ale widać, że zespół przynajmniej ma coś do powiedzenia. Jak na polski rynek - bardzo dobra kapela.

- Dżemik - 04-16-2005

No wiec ja rozbije troszke to koleczko adoracji SN.. ;p Slyszalem tylko Getto, Czas Ludzi Cienia i Revolte, ale mam juz dosyc.. Tragiczne gitary, irytujacy glos i tandetny image (oprocz X gitarzystow moze).. Mam kumpla ktory kocha ta kapele i proboje mnie do niej przekonac.. Jednak pomimo moich szerych checi- nie idze..

- Aeroth - 04-16-2005

Dżemik napisał(a):No wiec ja rozbije troszke to koleczko adoracji SN.. ;p Slyszalem tylko Getto, Czas Ludzi Cienia i Revolte, ale mam juz dosyc.. Tragiczne gitary, irytujacy glos i tandetny image (oprocz X gitarzystow moze).. Mam kumpla ktory kocha ta kapele i proboje mnie do niej przekonac.. Jednak pomimo moich szerych checi- nie idze..
sweetnoise jest dosc specyficzny i nie jest to zespol, ktory trzeba znac i szanowac. Poprostu jednym przypada do gustu a innym nie. Akurat gitary nie są dla mnie najwazniejsze w tym zespole a raczej te wszystkie elektroniczne wstawki z clc, ciekawy i dosc oryginalny wokal. Image? Raczej nic nadzwyczajnego, nie przeszkadza mi to jak wygląda Glaca. Spotkałem go kiedyś w kinepolis na Shreku 2 bo był z synem, wydaje się spoko gościu.

- psychosis - 04-16-2005

calokształt jest ważny jesli np gitary nie są wystarczające do nadrobią to np wokalem, uzupełniają sie...Dla mnie to jeden a moze i nawet najlepszy zespoł z Polskich kapel...

- XdkyX - 04-17-2005

"dzisiaj mnie kochasz...." mnie rozbija - jeden z najgenialniejszych tekstow jakie slyszalem

- velvetova - 04-17-2005

genialny zespol...bardzo go lubie...zaluje ze nie bylam na koncercie kiedy byli w Gliwicach...jeden z moich ulubionych polskich zespolow....

- Kudłaty_87 - 04-17-2005

Cóż...jeden z zespołów od którego ropoczęła się moja przygoda z cięższą muzą... Szczerze mówiąc to najlepiej znam oczywiście CLC, starszego materiału nie słyszałem zbyt wiele, choć to co jednak do mnie dotarło..miodzio Big Grin Dość pozytywne zjawisko na polskiej scenie.. tylko ta revolta tak mnie troszke zniesmacza...ale zobaczymy co panowie pokażą na nowej płycie... aha fajnie zagrali na Castle Party w 2003r Big Grin