• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Summoning

Hail!

Wlaściwie, to zastanawiałem sie , czy przy tak duzej ilosci zatwardzialych "old-shoolowcow" Tongue pytanie o zdanie na temat tego zespolu jest na miejscu, ale jednak sie odwaze Big Grin

powiedzcie co sadzicie o muzyce, ktora tworza Protector i Sillenius...? Jak dla mnie to swietne polaczenie ambientu i blackowych gitar....no przynajmniej do czasow Lost TalesTongue..Alternatywne spojrzenie na BM od muzyki przez teksty po klimat...dla mnie geniusz nie do podrobienia...no przynajmniej w swojej dziedzinie Tongue
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Nowatorski, ambitny zespol, "Minas Morgul" zdecydowanie najlepsza plyta.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

jedna z moich ulubionych kapel.... ogolnie lubie austriacka scene metalowa ale summoning jest nie do podrobienia... najlepsza plytka to oczywiscie Dol Guldur.... a i slyszalem ze w koncu wzieli sie do pracy nad kolejna plyta, moze ktos potwierdzic te plotki?
Ja jestem bóg i spójrzcie tam ...
Co to jest? - Człowiek!
Od dzisiaj będziesz żył, zabije żeby żyć
to znaczy musi jeść, zabije żeby zjeść.
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

Ja wiem czy to taki nowatorski ten zespol.. :?Austriacy sa moocno zapatrzeni we wczesniejsze albumy Vikernesa.. O dziwo, czasami nawet przewyzszaja mistrza.. Najlepsza plyta- Minas Morgul [aczkolwiek zaznaczam, ze nie slyszalem Lugburz]

Co do nowego abumu- tez cos o tym slyszalem.. Podobno plytka ma sie ukazac na poczatku 2006 roku..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Nie powiedzialbym ze kopiuja Burzum, poniewaz Vikernes zaczal sie bawic ambientem w 1996 roku(poprzednie plyty to przeciez czysty bm)a chociazby Minas Morgul jest z 1995r, klimatycznie kapele wtedy byly podobne, ale muzycznie nie bardzo, przynajmniej w tamtym okresie.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

no moim zdaniem porownanie summoninga i burzuma jest jednak lekkim nieporozumieniem... i nie to zebym mial cos do burzuma, wrecz przeciwnie, ale analogii miedzy tymi dwoma zespolami jest raczej niewiele... aha, no i zaluj ze nie slyszalej lugburz Laughing
Co to jest? - Człowiek!
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

ja wpelni popieram przedmowce...z reszta z calym szacunkiem dla Burzum(hail!), ale Protectora pasja to ambient Tongue ( patrz: caly dorobek i wklad w die Verbannten Kinder Eva's) wiec jezeli mamy porownywac oba zespoly pod tym wzgledem to Summoning jak dla mnie wygrywa... Big Grin Moj ulubiony album-hmm...Minas Morgul (jak mialem 13 lat to slyszalem pierwszy raz, ale wtedy sie balem takiej muzy TongueBig Grin ) ale moj ulubiony utwor w calym dorobku to "Nightshide Forest" z Dol Guldur...Ta moc, ten klimat Surprised heheh, a co do nowej plytki to sledze w miare bacznie i cierpliwie poczynania panow z Summoning, ale chlopcy sie opieprzaja...:/ najpierw Protector zlamal reke...a potem byla cisza....album mial sie pokazac w polowie jesieni tego roku, ale jak widac lipa....dla fanow wiadomosc!, po wydaniu nowej plyty, ma byc wydany jakis box z utworkami nigdy wczesniej nie granymiBig Grin
Odpowiedz

czyli ze bedzie czego posluchac.... zakladajac oczywisce ze w koncu wydadza ta plyte Big Grin
Co to jest? - Człowiek!
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

hehe...no jasne , ze bedzie......tylko niech panowie rusza laskawe tylki i wezma sie do konkretnej roboty Mad ...jak chcecie sie dowiedziec czegos wiecej o poczynaniach Protectora i Silleniusa w zwiazku z plyta to odsylam na strone: www.summoning.vel.pl Big Grin
Odpowiedz

Nie powiedzialem, ze Summoning kopiuje Burzum, tylko, ze czerpie co nieco z muzyki Varga.. Austriacy maja znacznie bardziej folkowo-sredniowieczno-epicki klimat niz Vikernes, ktorego Burzum gra raczej smutna, melancholijna i dolujaca muzyke, ale obie kapele zawsze wydawaly mi sie pokrewne..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

calej dyskografii burzuma nie znam (niestety:/) , ale mimo wszystko nie powiedzialbym, zeby obydwa te zespoly mialy wiele wspolnego...ale kazdy ma swoje skojarzenia Big Grin
Odpowiedz

Kompozycje Summoning'a to miod na uszy. Choc kazda plyta stoi na b. wysokim poziomie to najbardziej spodobala mi sie Dol Guldur. Po prostu kvlt w swiecie atmosferycznego bm.
Odpowiedz

Nie inaczej Laughing
Co to jest? - Człowiek!
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

mmmm od Summoninga sie zaczelo mam sentyment do tej kapeli do Dol Guldur szczegolnie
Teraz już możesz pocałować swoje życie i powiedzieć DO...WIDZENIA?
Odpowiedz

No i nareszcie!!! Oficjalnie w Polsce premiera nowego albumu Austryjakow 31 marca br.....ze strony www.summoning.vel.pl mozna sciagnac probke jednego utworku z nowej plyty i dowiedziec sie wiecej szczegolow na temat nowej plyty....jak dla mnie wypas ,jak zawsze z reszta Laughing
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości