• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slipknot...

...
Odpowiedz

Ja słyszałem tylko "wait and bleed" (duże prawdopodobieństwo literówki, bo piszę z pamięci, a tego utworu słuchałem ponad rok temu) i wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Jednak negatywne opinie na temat tego zespołu jakoś zniechęciły mnie do bliższego zapoznania się z dorobkiem tej kapeli.
Odpowiedz

mnie najbardziej u nich wkurza motyw z maskami. niby nosza maski i zamiast imion psluguja sie numerami... fajnie tylko co po tym jak i tak kazdy 14 latek wie jak sie nazywaja i jak wygladaja...
i wychodzi ze to zwykly chwyt marketingowy a nie rzeczywisty sprzeciw przeciwko etosowi gwiazdy popkultury...
a jesli chodzi o muzyke to tylko album slipknot jakos sie broni. jest brudny, szorstki, halasliwy i wierci glowe... (Tattered & Torn)
gdyby poszli w tym kierunku to byloby jakies granie z charakterem a tak... szkoda gadac... Iowa to taka sama lipa jak te nowe. bez jaj...
Odpowiedz

Slipknot, lubię IMO grają fajnie, a na koncertach dużo się dzieję ;]. "Slipknot" to mocny krążek, najbardziej lubię "No Life", "Wait and Bleed", "(SIC)", "Surfacing" i "Eyeless". Iowa, też jest dobrą płytą - "People=Shit" jak dla mnie świetny utwór, to samo z "My Plague", "The Heretic Anthem". Vol3~ hmm, nie przypomina to wcześniejszej twórczości tej kapeli, ale i tak lubię ich posłuchać. Fajne mają teksty ;] (chodzi mi o 1, i 2 płytę, bo Vol3 jest zabardzo komercyjne, jest tam nawet piosenka o miłości, tzn może nie o miłości, ale o stosunku/uczuciach do kobiety- czyli oklepany schemat)
bring it on
Odpowiedz

Slipknot to mój najukochańszy zespół. Najbardziej lubię płytę "Slipknot", ale na nowej (mimo, że już nie tak genialnej) też jest parę na prawdę świetnych piosenek, np. najnowszy singiel "Before I Forget". Dla mnie rewelka. Podoba mi się właśnie to jak wyglądają, bo mieli pomysł na siebie. Może teraz to na prawdę nie ma sensu, ale na początku na pewno miało. Poznałam ich dzięki piosence "Wait and Bleed", ale pierwszą płytą, którą usłyszałam w całości była "IOWA". Trzeba przyznać, że musiałam się trochę przekonywać do tych brzmień, ale teraz nie wyobrażam sobie dnia bez posłuchania którejś z ich piosenek Smile Jak dla mnie najlepsze piosenki to właśnie "Wait and Bleed", "Before I Forget", "Spit it out" i "Surfacing". "(Sic)" też wgniata w fotel Wink A o koncertach już nie wspominam 8) Heh, to jest rozpierdziel. Pozdr.
Odpowiedz

....
Odpowiedz

dziwi mnie bardzo wasze podejscie do plyty subliminal verses, hasla totalne dno itp. sa w tym momencie bardzo nie na miejscu... uwazam ta plyte za bardzo dobra zeby nie powiedziec najlepsza z dotychczasowych Tongue i prawde mowiac to jak przeczytalam wasze opinie w tym temacie poczynajac od pierwszej bardzo sie zdziwilam hmm hmm hmm slipknot na plycie vol3 pokazuje swoje drugie oblicze (bardzo fajne), ta plyta ma specyficzny klimat.

ps.troszeczke przerazila mnie wypowiedz Larax, poniewaz z niej wnioskuje ze lubisz slipow ale na wejsciu sie z tego tlumaczysz.... Tongue
Odpowiedz

Ja nie napisałam, że nowa płyta to dno Wink Nadal się do niej przekonuję i na pewno teraz podoba mi się bardziej niż na początku Big Grin
Odpowiedz

Pearl napisał(a):Ja nie napisałam, że nowa płyta to dno Wink Nadal się do niej przekonuję i na pewno teraz podoba mi się bardziej niż na początku Big Grin

ale szanowny Pan Larax zalozyciel tego tematu tak wlasnie napisal.....
Odpowiedz

W sumie nie mam pojęcia po co w ogóle ten temat został założony. I tak go zaraz zamkną, bo się zaczną wszyscy kłócić Laughing
Odpowiedz

Pearl napisał(a):W sumie nie mam pojęcia po co w ogóle ten temat został założony. I tak go zaraz zamkną, bo się zaczną wszyscy kłócić Laughing

no tak ale my Pearl to chyba sie nie bedziemy klocily, no nie.. ?Tongue
Odpowiedz

Pytasz, a wiesz! Ja to bym chętnie z Tobą na piwo poszła Laughing
Odpowiedz

Pearl napisał(a):Pytasz, a wiesz! Ja to bym chętnie z Tobą na piwo poszła Laughing

Tongue
Odpowiedz

Ja tam ich za bardzo nie znam, bo słyszałam raptem pare utworów,ale ostatnio widziałam ich koncert w TV i bardzo mi się podobał.
Big Grin
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

slipknota lubie za nietypowe podejscie do muzyki, za niezaprzeczalny talent i chec do grania. Za ich opus magnum uwazam "Iowe" - jest chora, pokrecona, z niesamowitymi lirykami i mocnym jebnieciem. Oczywiscie to ze sprzedaja miliony plyt i graja duza ilosc duzych koncertow w oczach tru metal fanow czyni ich niegodnymi. no ale chyba dla tych panow image jest wazniejszy niz muzyka, ktora pomiedzy bogiem a prawda, stoi na o wiele wyzszym poziomie niz setki tych "true" undergroundowych kapel z tekstami typu "zgwalce 129041924710297 dziewic w imie szatana...blablablabalbalbalab"

"Subliminal Verses" mnie troszeczke zawiodlo - za duzo ballad, za malo jebniec Smile natomiast motyw z napierdalaniem kijem bejzbolowym o beczke w "Duality" jest jednym z najlepszych patentow jakie slyszalem Tongue
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości