• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slade- co to jest??

słyszeliście o zespole Slade?? jeśli tak, to pomóżcie mi zakwalifikowac go do jakiegoś gatunku... mają zajebiste piosenki (np. Far Far Away, My Oh My) ale troche zajeżdżają Country... tak mi się wydaje (np. słuchając Run Runaway)... pomimo to ich muza jest świetna... wydaje mi się że to poprostu rock... mam rację?? POMOCY!!
"Black metal charakteryzuje się tym, że nie jest nu-metalem, który to de facto metalem nie jest."
                                      aXe Rose
myśl przewodnia roku Big Grin
Odpowiedz

My Oh My lubię o tyle, że przypomina mi kogoś.. melodycznie kiepskie, bo powtarza się tam ciągle jeden motyw.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Slade to ogólnie mówiąc Glam rock... a najlepsze są kawałki ze wczesnych płyt, typu "Cum feel the noize", czy "skweeze me pleeze me" a nie późniejsze, które wymieniacie... fajny jest zwłaszcza album "alive" gdzie dają znacznie większego czadu niż w studio, akurat w ich przypadku chyba jednak najlepszym wyjściem jest jakaś składanka...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Slade to ogólnie mówiąc Glam rock... a najlepsze są kawałki ze wczesnych płyt, typu "Cum feel the noize"
To przecież Quiet Riot śpiewa!!!! Confusedhock:
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):
Tomash napisał(a):Slade to ogólnie mówiąc Glam rock... a najlepsze są kawałki ze wczesnych płyt, typu "Cum feel the noize"
To przecież Quiet Riot śpiewa!!!! Confusedhock:

autorem oryginału jest Slade, uwierz mi Smile nie wątpie że QR mogło zrobić cover, bo to świetny rockowy wałek, albo mają utwór który się tak samo zwie Question
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

hmmm dałbym głowę że QR było pierwsze... :?

Ale już od pewnego czasu trochę mniej interesuję się czystym glamem, więc może mnie pamięć zawodzić Wink
Odpowiedz

kawałek Slade jest z 1973 roku... Tongue
Odpowiedz

Tomash - zwracam honor!!!! wygłupiłem się ostro:

http://rockmuzyka.republika.pl/qrdys.htm napisał(a):METAL HEALTH (1983)
Metal Health (Bang Your Head)
Cum On Feel The Noize (cover Slade)
Don't Wanna Let You Go
Slick Black Cadillac(bez Randyego)
Love's A Bitch
Breathless
Run For Cover
Battle Axe
Let's get Crazy
Thunder Bird
Odpowiedz

no Big Grin

A pamięta ktoś może taki teledysk Slade'a gdzie muzycy byli przebrani za szkotów i atakowali angielski zamek(czy jakoś tak)?? dawno dawno temu to leciało czasem rano na TVP1...(to mógł być gdzieś 92 - 93 rok) właśnie m.in. dzięki temu zainteresowałem się rockiem(jeszcze pamiętam że wtedy często leciał też klip "run to the hills" IM)
Odpowiedz