• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sepultura - Dzisiaj czy kiedyś?

Wiadomość o koncercie In Flames w Polsce mnie po prostu rozłożyła na czynniki pierwsze: IN FLAMES + sepultura... Ej, ja przepraszam, ale kto gra dłużej i jest symbolem kultu dla niejednych? In Flames? Nowofalowe gówno? Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa... Słyszałem gdzieś, że Dead Kennedy'ies (bodajże) napisali Sepulturze utwór Biotech Is Godzilla, that's true?
[)R\/M $ - THAT's ALL MY LIFE...

[Obrazek: 21lg2.jpg]
Odpowiedz

KISIEL napisał(a):Ej, ja przepraszam, ale kto gra dłużej i jest symbolem kultu dla niejednych?

Cytat:In Flames? Nowofalowe gówno? Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa...

IF nowofalowe jest dopiero od niedawna. Zdecyduj sie zatem. Albo porownujesz to gdzie obecnie stoja obie kapele [IF jest wyzej- tutaj nie ma chyba zadnych watpliwosci], albo to co dokonaly kiedys. I wtedy Sepultura prawdopodobnie stoi wyzej. Mnie tam akurat to kto byl glowna gwiazda tej trasy specjalnie nie dziwi.

Cytat:Słyszałem gdzieś, że Dead Kennedy'ies (bodajże) napisali Sepulturze utwór Biotech Is Godzilla, that's true?

Nie cale Dead Kennedy's, tylko Jello Biafra. I nie sam, tylko wspolnie z Sepultura.

KISIEL napisał(a):Ej, ja przepraszam, ale kto [...] jest symbolem kultu dla niejednych?

In Flames? Dla mnie i dla kazdego innego fana melodyjnego death metalu IF jest kapela kultowa. To jedni z pionierow gatunku, a TJR jest prawdopodobnie najwazniejsza plyta tego nurtu.

Cytat:Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa

A kim jest Igor Cavalera?
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

No Igor Cavalera, to niezaprzeczalnie bębniarz Sepultury Surprised . Sorry - trochę mnie poniosło - nie chcę obrażać niczyich kapel. I faktycznie masz rację - są gusta i guściki, fani/fanatycy In Flames nie będą pewnie zwracać uwagi na wcześniejsze dokonania Sepultury. A zresztą teraz w Sepulturze też nie najciekawiej Sad W każdym razie znów wszystko się sprowadza do - "co, kto lubi". Dzięki za odpowiedź apropos Biotech Is Godzilla. Pozdrawiam.

Odpowiedz

KISIEL napisał(a):I faktycznie masz rację - są gusta i guściki

Niemożliwe... a jednak!? Surprised
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Ciiiiii!!! (zgadywałem Rolleyes )

Odpowiedz

SEPULTURA's video for the track "Convicted in Life" has been posted online at YouTube.com.

"Convicted in Life" (mp3) comes off the group's latest album, "Dante XXI", which was released in North America on March 14 via SPV.

W sumie teledysk nie najgorszy ;)
Odpowiedz

Igor Cavelra opuścił Sepulture. Co ciekawe pozostali muzycy zamierzają grać dalej(po co?). Ciekawe kiedy Igor wyląduje w soulfly'u Neutral
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

CGM napisał(a):Muzycy brazylijskiej grupy nie myślą o zakończeniu działalności

Wczoraj poinformowalismy, że z zespołem rozstał się perkusista Igor Cavalera. Pomimo to, Andreas Kisser, Derrick Green i Paulo Xisto Jr. poinformowali, że nie zawieszą działalności zespołu. Podczas ostatniej, wiosennej trasy koncertowej po Europie, za bębnami Igora zastępował Roy Mayorga (ex-Soulfly).
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

IMO gdy gniazdo zespolu sie rozpierdoli, szyld powinien zostac zniesiony.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

[Obrazek: IgorSigg.gif]

;)
Odpowiedz

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Acrid napisał(a):[Obrazek: IgorSigg.gif]

Wink
musiałby sie Lars opalić trochę.
Odpowiedz

Sręcz uwielbiam Sepę .. rzecz jasna tą z Maxem Big Grin Jednak Dante XXI jest do strawienia choc to już inny zespół.
Odpowiedz

Sepultura TYLKO z Maxem (Arise,Chaos i kultowe Roots).Po odejsciu guru olalem ten band.Spadl na psy.Igorowi troche zajelo zeby sie opamietal i przestal odcinac z nimi kupony...ale lepiej pózniej niz wcale.
take my scars
Odpowiedz