Forum Rockmetalshop
Sepultura - Dzisiaj czy kiedyś? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Sepultura - Dzisiaj czy kiedyś? (/thread-sepultura-dzisiaj-czy-kiedy%C5%9B)

Strony: 1 2 3 4 5

Sepultura - Dzisiaj czy kiedyś? - Mroczny_Jezdziec - 01-04-2005

Napiszcie czy dla Was lepsza jest nowa czy stara Sepultura.

Dla mnie istnieje tylko Sepultura z Maxem Calvalerą. Chłopaki zdradzili go i zrobili świństwo kontunując grę w Sepulturze założonej przecież przez Maxa. Napiszcie co o tym myślicie???

- Acrid - 01-04-2005

Ja tam lubie Sepke przed Nation,.. baa! Nawet bardzo,.. teksty jak i sama muza rozwala (; A koncerty,.. We Are Sepultura from Brazil, 1, 2, 3, 4,.. *BOOM* Laughing

Jak wracamy z pubu to lubimy straszyc tlum Rootsem, badz *nami Innymi* (;

- Dżemik - 01-04-2005

Stara Sepka oczywiscie.. Nie dlatego ze jestem jakos specjalnie zakochany w Maxiu.. poprostu dobre nowe kompozycje mozna policzyc na 2 palcach lewej reki..

A zdrada Maxa przez reszte grupy.. Jaka zdrada? Jakie swinstwo? Odszedl z zespolu i tyle.. Chcial grac inna muzyke.. Istnieje masa masa zespolow bez zalozycieli w skladzie.. A pozatym.. Jest jeszcze Igor..

- Mroczny_Jezdziec - 01-04-2005

Dżemik napisał(a):A zdrada Maxa przez reszte grupy.. Jaka zdrada? Jakie swinstwo? Odszedl z zespolu i tyle.. Chcial grac inna muzyke.. Istnieje masa masa zespolow bez zalozycieli w skladzie.. A pozatym.. Jest jeszcze Igor..

Ok. Masz rację. Sam odszedł. Ale patrząc na dzisiejszą Sepulturę mam lekki żal do nich, że nadal grają jako Sepultura Smile . Bo to przecież Max nadawał Sepulturze cały urok i klimat. Po jego odejściu zespół powinien był się rozpaść lub przyjąć inną nazwę. A oni zostali przy tej nazwie "jak się domyślam" ze względu na to, że Sepultura dobrze się sprzedaje i zyskała uznanie wśród fanów metalu. Komercja??? sam niewiem...

- Kalin - 01-04-2005

Ja zdecydowanie wole starszą sepulture. Chaos A.D i Roots to najlepsze ich płyty.
A czy zdradzili go...? hmmm... myśle że o zdradzie niema zadnej mowy, zrobił Soulfly'a i chwała mu za to bo tez są zajebiści!! A sepultura z murzynem nie za bardzo mi podchodzi...
Cytat:Po jego odejściu zespół powinien był się rozpaść lub przyjąć inną nazwę. A oni zostali przy tej nazwie "jak się domyślam" ze względu na to, że Sepultura dobrze się sprzedaje i zyskała uznanie wśród fanów metalu. Komercja???
Myśle ze nie powinna się rozpadać, Nazwa pozostała dokładnie tak jak napisałeś, zespół zdobył "popularność" pod nazwą Sepultura, i napewnoe było im dużo łatwiej, niż zaczynać wszystko od nowa pod nową nazwą. Każdy fan wiedział co się stało, i albo został przy słuchaniu sepultury albo ją pożucił (tak jak ja) i tyle Smile
Amen

- Emhyr - 01-04-2005

....tylko stara Sepa....Inner Self, Troops of Doom....

.......like the fucking Old Time!!!!!! 8)

- Macias - 01-04-2005

Chaos A.D. to jest cos. Roots tez dobre a pozniej juz mi sie nie zabardzo podoba, teraz wole Soulfly Laughing

- hegemon88 - 01-04-2005

Sepultura sie zjebala po tym jak maxa zastapil jakis czarnuch. Pokazuje to dobitnie wyzszosc rasowa bialego czlowieka.

88!

Obecna sepultura:

0/10

Nie inaczej!

- Krolik - 01-04-2005

Sepa, sepka, co to kurwa ma być ??

- Atreju - 01-04-2005

W momencie wydania gównianego "Roots" Sepultura przestała istnieć !

- Krolik - 01-04-2005

Istnieje i ma się nadwyraz dobrze, ale ich twórczośc to kupa...

- Atreju - 01-04-2005

Przestała istnieć w moim pojęciu.

- Krolik - 01-04-2005

W takim razie posiadasz zaburzenia percepcji

- Atreju - 01-04-2005

Przynajmniej słuch mam dobry Wink

- Dechri - 01-23-2005

jak dla mnie wokal maxa zawsze sepulture psuł, a teraz z deszczu pod rynne, wzieli sobie murzyna Smile nie wiem co gorsze

a roots to cienkie murzyńskie łajno, taki brazylijski pagan 88 Laughing