• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Saturday Night Fever (Gorączka Sobotniej Nocy)

Boże...
Genialny film, jestem w szoku. Kiedy wbijają się do klubu i leci ta disco-przeróbka V symfonii, to jest po prostu ekstaza... Sorry, że piszę w ten sposób, ale jestem- brak mi lepszego określenia- w szoku. Cudowne czasu, dlaczego nie urodziłem się 30 lat wcześniej, w latach 70' byłbym dorastającym młodzieńcem Big Grin Dodam jeszcze genialną partię młodego Travolty, który dumnie spoziera z mojego nowego awa.
Widzieliście? Jakie wrażenia?

EDiT:
oczywiście możliwe, że film nie jest tak genialny, jak mi się wydaje, ale ja po prostu kooocham taniec, kocham Bee Gees, kocham lata 70' i kobiety.

A jutro ide na balety, nie ma bata.
Odpowiedz

Niedawno było w TVP2. Muzyka z tego filmu zabija!! Big Grin A sam film bardzo fajny Wink

warsadal napisał(a):dlaczego nie urodziłem się 30 lat wcześniej, w latach 70' byłbym dorastającym młodzieńcem
JA prawie to samo, z tym , że w latach 60. Wiesz, mejk low, noł łor, kwiaty wino wódka sex.
Odpowiedz

To znaczy ja powiem tak
Sama fabula jest... no dosc slaba. Ale film zdecydowanie kultowy - muzyka, taniec, ten klimat dyskotek lat 70 (parkiet!).
Travolta zagral jedna ze swoich najlepszych rol - lepiej chyba w Pulp Fiction
No i Bee Gees <ok> Big Grin
Odpowiedz

Wstyd nie znac.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

jestem spaczona- nie lubie.
wybaczcie.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Ha! Dziś się pobrało,może jutro obejrzę.
Odpowiedz

Film jak najbardziej genialny! Zgadzam się z tymi wszystkimi postami o latach 70', o dyskotekach, o Bee Gees i o kobietach Big Grin Jeden z najlepszych filmów, który ujrzał świat. A soundtrack z filmu mam na komputerze Wink
Odpowiedz

Te panny z lat 70' są strasznie kiepskie.
Odpowiedz

No niektóre całkiem, całkiem Wink
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Te panny z lat 70' są strasznie kiepskie.
Poprostu inna moda podówczas była, żadna tajemnica. Gdybyś cofnął się o te 30kilka lat wstecz to byś latał za tymi pannami. Albo gdyby te młode panny przenieść do przyszłości i zrobić je na współczesne trendy dupcie Wink
Odpowiedz

Wtedy nie znano prostownic do wlosow Idea
Odpowiedz

Dokładnie, wtedy były inne trendy, nie ma co porównywać dzisiejszych pań do tych z lat 70'. Ale jak bym cofnął się o te 30 lat, to nie pogardził bym taką senioritą w niewyprostowanych włosach Wink
Odpowiedz

Ale z japy to też nie bałdzo.
Odpowiedz

Oj stary nie przesadzaj, za bardzo generalizujesz. Nie wszystkie wyglądały koniecznie tak samo jak w filmie. Musiałbyś się cofnąć w czasie i powybierać co lepsze Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości