• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rockowa mapka, także historyczna...

Według mnie warto wymienić du dwie sceny:Wielka Brytania:Ac/Dc,Iron Maiden........,a druga scena to USA:tutaj najważniejszą kapelą która wpłynęła w jakimś stopniu na życie jest oczywiście.....KISS!!!!
Odpowiedz

Kocham te nowe brytyjskie zespoły...A szczególnie 2: The Libertines i babyshambles...Ten pierwszy to moim zdaniem dzieło na miarę( nie bójmy się takich porównań) The Beatles 8) Ale lubie też Bloc Party, Bright Eyes czy szkocki Franz Ferdninad
...I kissed you goodbye on the N109 I choked as I watched the bus go...
Odpowiedz

Pete_Doherty_89 napisał(a):Kocham te nowe brytyjskie zespoły...A szczególnie 2: The Libertines i babyshambles...Ten pierwszy to moim zdaniem dzieło na miarę( nie bójmy się takich porównań) The Beatles 8) Ale lubie też Bloc Party, Bright Eyes czy szkocki Franz Ferdninad
Śmiem twierdzić, że The Libertines wcale z wszystkich kapel New Rock Revolution nie jest najlepsze. Franz Ferdinand na pewno ich przebija. Choć w sumie będzie można ocenić dopiero po wydaniu w tym roku przez FF drugiej płyty. Kasabian też mi bardziej odpowiada.
Odpowiedz

Oczywiście swój głos oddaj na Wielką Brytanie Smile .Najbardziej lubie stary rock...nowe zespoły jakoś nie zabardzo mi sie podobają(z kilkoma wyjątkami np.Muse).Moim zdaniem nie mają "tego czegoś" co miały/mają starsze kapele.
Bek...
Odpowiedz

Wielka Brytania.
Zdecydowanie.

Zresztą nie ma to jak stary prawdziwy rock a nie dzisiejsze ... :]
My God is beautiful.
Odpowiedz

Brytania, oczywiscie ironki, http://www.beatsteaks.org (tak mi sie wydaje ze z brytani, ale glowy nie dam), no i Finlandia za nightwishka Smile
up the irons!!!
Odpowiedz

Wielka Brytania no i Ameryka Tongue Bez bluesa amerykanskiego niebyloby najprawdopodobniej tego forum , a zreszta Elvis i te sprawy Tongue
Odpowiedz

qsiarz napisał(a):http://www.beatsteaks.org (tak mi sie wydaje ze z brytani, ale glowy nie dam)

to dobrze, bo to szwaby są Tongue
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Stary, dobry, brytyjski rock jest tym co lubię najbardziej. Stary dobry, amerykański rock też lubię Big Grin Tongue
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Dla mnie króluje WIELKA BRYTANIA za SEX PISTOLS Rolleyes
A poza tym w ogóle fajne kapelki tam powstają. Lubię takie typowo brytyjskie granie Smile
No i oczywiście jeszcze USA. Jakkolwiek nie lubię tego kraju, to jednak chwała im za tyle świetnych zespołów Laughing
Odpowiedz

Oczywiście że USA! Metallica, Slayer, FNM czy Limp Bizkit są z USA! No i jeszcze Armenia, bo skąd wzięli się muzycy SOAD? Prawda, mieszkają w USA. No i BRAZYLIA! Sepultura rulezzz! Co do Brytyjskiego grania - nie przepadam, poza Motorhead.A, i jeszcze Irlandia! Smile Tyle.
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Quostek napisał(a):Oczywiście że USA! Metallica, Slayer, FNM czy Limp Bizkit są z USA! No i jeszcze Armenia, bo skąd wzięli się muzycy SOAD? Prawda, mieszkają w USA. No i BRAZYLIA! Sepultura rulezzz! Co do Brytyjskiego grania - nie przepadam, poza Motorhead.A, i jeszcze Irlandia! Smile Tyle.
- żenujące jest wymienianie Lumpa z Bezkid obok Mety i Slayera
- A co jeszcze znasz z brytyjskich zespołów?
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Z brytyjskich znam kapele punkowe w rodzaju Sex Pistols czy Discharge - nie lubię, britpop - Oasis czasem lubię włączyć, ale reszta... Rock progresywny z wysp może być, The Beatles i The Rolling Stones - też, ale te brytyjskie kapele new rock revolution... Błe.
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Co błe? ;D Widzę, że jestem tu osamotniony z moją sympatią do tych młodych brytyjskich (głównie) i amerykańskich (grających surowego garażowego rocka) kapel.
Odpowiedz

Nie. Nie jesteś osamotniony Wink Mnie się również takie granie podoba Smile
Odpowiedz