• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Riverside...?

Ja chyba też zrobię zakupy.. ;] Jeśli chodzi o nową płytę. Jestem optymistką, panowie z Riverside na pewno nas nie zawiodą, a moje przekonanie jest tym większe, gdyż na koncercie zagrali kilka nowych kawałków (które ukażą się na "Second Life Syndrome"). Publika bardzo entuzjastycznie je przyjęła - to mówi samo za siebie.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Mizial ktos juz nowy singiel? Bo przez niego musze wyczekiwac albumu, niepotrzebnie sie zabieralem ;) W sumie, mozna powiedziec, ze to "stary" dobry Riverside, komu spodobaly sie poprzednie nagrania, spodobaja sie i te. Przynajmniej tak mi sie wydaje.
Odpowiedz

Mam, mam! Dzisiaj singielek do mnie trafił i właśnie słucham po raz kolejny. Cóż, świetny materiał... Longplay zapowiada się bardzo dobrze ;]. Szkoda tylko, że "The Piece Reflecting The Mental State Of One Of The Members Of Our Band" trwa jedynie 3 minuty ; ).
Z tych trzech utworów najbardziej przypadł mi do gustu track nr 2 - "I Turned You Down".
Odpowiedz

Cytat:Nadchodzi długo oczekiwana, przez niektórych, premiera "Second Life Syndrome". W związku z tym wydarzeniem, planujemy dwa koncerty promocyjne. Będą to ostatnie koncerty Riverside w tym roku.
Pierwszy z nich odbędzie się 17.11.2005 w Zeppelin Hall w Poznaniu ul. Działyńskich 10 (bardzo przepraszamy, ale miejsce uleglo zmianie) o godzinie 20 (wstęp od godz. 19). Bilety w cenie 25zł (przedsprzedaż) i 30 zł (w dniu koncertu) można rezerwować pisząc na adres ranus@ranus.pl

Organizujemy również przejazd autokarem z Warszawy do Poznania. Koszt przejazdu w obie strony wynosi 50 zł, zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem telefonu 501 267 857.

Drugi koncert to Eclipsed Festival, który odbędzie sie w mieście Aschaffenburg (D) dnia 19.11.2005 w Aschaffenburger Colos-Saal.

Miło nam również donieść, że "Second Life Syndrome" zostało płytą miesiąca w listopadowym wydaniu niemieckiego Eclipsed Magazine oraz holenderskiego Aardshock.

Ci z stolycy to maja sie fajnie ;x A plyta rzadzi, naprawde miazdzacy zespol, az sie dziwie, ze tak malo znany w Polsce a ukochany na swiecie! ;D
Odpowiedz

singiel rulezuje. ostatni numer kopie tylek, nieprogresywna dlugosc ale kawalek miodny. szkoda ze traska po Polsce dopiero w nastepnym roku=]
[Obrazek: animkaxi6.gif]
Odpowiedz

Tasiorro napisał(a):szkoda ze traska po Polsce dopiero w nastepnym roku=]

nom, tez cos o tym czytalem na ich stronie/forum czy tam gdzies w eterze ;)

Ciekaw jestem jakie miasta wybiora, pewnie znow bede musial obejsc sie smakiem, ech.

Swoja droga, niezle recenzje zdobywaja za granicami z tego co widze, milo ;D
Odpowiedz

Ja od wczoraj katuję "Second Life Syndrome" i jak narazie jestem zachwycony, choć ewidentnie dostrzegalne moim zdaniem są tutaj fascynacje nowymi Porkami, czy Dream Theater (kwestia gustu czy traktować to jako plus, czy minus). Narazie najbardziej do gustu przypadł mi track 2 - "Volte-Face" - miazga ;], ale jak tak teraz słucham po raz kolejny to już nie wiem, który utwór można traktować jako najlepszy ;D. Cholera, naprawdę ten album jest na równym, wysokim poziomie.
Odpowiedz

Właśnie dostałam przesyłkę i słucham nowego dziecka Riverside. Wszystko wskazuje na to, że mamy do czynienia z czymś na tak samo wysokim poziomie jak "Out Of Myself". Nic, tylko delektować się dźwiękami...
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Riverside: Dobre przyjęcie nowej płyty

Minęło zaledwie kilka dni od premiery nowej płyty płyty zespołu Riverside - "Second Life Syndrome" wydanej w Europie przez wytwórnię Inside Out, a już spływają informacje o doskonałych recenzjach, które materiał otrzymuje w pismach branżowych.

Holenderski magazyn "Aardshock", najdłużej istniejące na rynku europejskim (ponad 25 lat) i jedno z najbardziej opiniotwórczych pism, uznał "Second Life Syndrome" za płytę miesiąca w numerze listopadowym przyznając 93 na 100 możliwych punktów. Za najważniejszy album listopada nową płytę Riverside uznał również niemiecki magazyn "Eclipsed Magazine". Natomiast włoski "Hard Rock Magazine" przyznał płycie Riverside pięć punktów.

Noo i tak mam byc! ;D
Odpowiedz

Oceny jak najbardziej słuszne, ciekawi mnie jakie recenzje płyta dostała w Polsce. Jeszcze żadnej nie czytałem, tak więc trzeba jakiejś poszukać. Chyba, że Acrid Ty już masz jakieś ciekawe dane? ; )
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Chyba, że Acrid Ty już masz jakieś ciekawe dane? ; )

Udalo mi sie znalezc tylko recenzje singla, zero o ich plycie,..

Co jest oczywiscie smiechu warte patrzac na ilosc recenzji w zagranicznych pismach, serwisach itp. Najwiecej artow mozna znalezc na niemieckich stronach, ale niestety z braku znajomosci jezyka patrze tylko na noty ;)

Plyta z kazdym odsluchaniem wydaje mi sie lepsza,.. kurcze, no zakochalem sie w niej! ;)
Odpowiedz

Dobry zespół, dobra nowa płyta.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Swietny zespol, swietna nowa plyta. Smile
Barça es más que un club
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
Kamael napisał(a):Chyba, że Acrid Ty już masz jakieś ciekawe dane? ; )

Udalo mi sie znalezc tylko recenzje singla, zero o ich plycie,..

Co jest oczywiscie smiechu warte patrzac na ilosc recenzji w zagranicznych pismach, serwisach itp. Najwiecej artow mozna znalezc na niemieckich stronach, ale niestety z braku znajomosci jezyka patrze tylko na noty Wink

Ja też jak narazie niczego nie znalazłem... Dziwne, dziwne ;/.

Cytat:Plyta z kazdym odsluchaniem wydaje mi sie lepsza,.. kurcze, no zakochalem sie w niej! Wink
U mnie jest tak samo, niespodziewałem się, że aż tak mi się spodoba. Lubię być tak zaskakiwany Smile.
Odpowiedz

ZenithalMan napisał(a):Swietny zespol, swietna nowa plyta. Smile

w skali Polski to jest GENIALNY zespół, w skali świata nawet b. dobry, naprawde pozytywnie mnie zaskoczyli, fajnie graja Big Grin
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości