Forum Rockmetalshop
Riverside...? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Riverside...? (/thread-riverside)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Riverside...? - Tasiorro - 02-27-2005

http://www.riverside.art.pl
slucha ktos?

- SHOX! - 02-27-2005

Nie ale mają fajną stronę Big Grin i muzyke na pewno też, patrząc po twarzach to już trochę za sobą mają, a nawet o nich nei słyszałem.

- Kamael - 02-27-2005

Wypowiadałem się na ich temat już w temacie o prog rocku. Świetny zespół, doceniany już na zagranicznych festiwalach z muzyką tego gatunku, a w Polsce nadal mało znany. "Out of myself" to napewno jedna z lepszych płyt na rynku jeśli chodzi o ostatnich parę lat. Z tego, co wiem teraz szykuje się płyta druga.
Ja gorąco polecam.

- Tomash - 02-27-2005

świetna kapela, doskonali muzycy(na bębnach Mitloff znany z Hate i Domain :!: ) wspaniałe kompozycje... tylko co z tego?! wydadzą jeszcze ze dwa albumy, którymi będzie się zachwycać garstka maniaków a tzw. szeroka publiczność oleje je sikiem prostym, bo co polskie to gorsze - smutne, ale tak myśli naprawde dużo ludzi, zresztą daleko szukać - na tym forum - temat o Horrorscope - 1 odpowiedź, Percival Schuttenbach - 11 odpowiedzi, z czego ponad połowa nie na temat i kompletnie bez związku z ich muzyką, Sorcerer - 21 odpowiedzi, ale głównie dlatego że ich muzyk "na bierząco" udziela się na forum, i był link do mp3... tak samo z koncertami, przecież to jest śmieszne że kapele pokroju Horrorscope czy nawet Turbo nie przychodzi nawet 200 osób! więc dla kogo ma grać Riverside... chyba że oleją polski rynek, za granicą mają realną szanse, z TAKĄ muzyką.

- Miriam - 03-04-2005

W najbliższym czasie zapoznam się z ich twórczością. Słyszałam o nich dużo dobrego od różnych ludzi, więc myślę, że warto poznać muzykę, którą tworzą Smile Poza tym, 8 kwietnia jadę na koncert do Krakowa (zagrają min. Coma i właśnie Riverside)

- deathless - 03-04-2005

Niestety nie.

A swoją drogą to strona rzeczywiście niezła.

- Kamael - 03-04-2005

Miriam napisał(a):W najbliższym czasie zapoznam się z ich twórczością. Słyszałam o nich dużo dobrego od różnych ludzi, więc myślę, że warto poznać muzykę, którą tworzą Smile Poza tym, 8 kwietnia jadę na koncert do Krakowa (zagrają min. Coma i właśnie Riverside)
Polecam, polecam, a na koncertach, jak usłyszałem od znajomego, też spisują się świetnie. Poznać ich twórczość na pewno warto.

- Miriam - 03-04-2005

Skoro Ty polecasz... Smile Mam nadzieję, że na koncercie będzie świetnie, mam jednak pewne obawy (min. nagłośnienie) Byłam w Loch Ness na DSF II i często występy były przerywane przez problemy techniczne. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie takich akcji.

- Kamael - 03-05-2005

Miriam napisał(a):Skoro Ty polecasz... Smile Mam nadzieję, że na koncercie będzie świetnie, mam jednak pewne obawy (min. nagłośnienie) Byłam w Loch Ness na DSF II i często występy były przerywane przez problemy techniczne. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie takich akcji.
Rzeczywiście, Loch Ness podobno (jak twierdzi moja siostra) nie nadaje się najlepiej na koncerty. Ale z drugiej strony jeśli się zastanowić, to gdyby było tak źle przez cały czas nie organizowano by tam koncertów (jak np. ostatnio PUNKY REGGAE), tylko, czy dla organizatorów fakt ten byłby tak samo oczywisty? Ja osobiście nie sprawdziłem, w Krakowie byłem jedynie w Rotundzie, a ona oprócz fatalnej wentylacji nadaje się świetnie.

W każdym razie - muzycznie Riverside nie powinien Cię zawieść.

Skoro ja polecam? Heh, czuję się dowartościowany ;D.

- Miriam - 03-05-2005

Kamael napisał(a):Rzeczywiście, Loch Ness podobno (jak twierdzi moja siostra) nie nadaje się najlepiej na koncerty. Ale z drugiej strony jeśli się zastanowić, to gdyby było tak źle przez cały czas nie organizowano by tam koncertów (jak np. ostatnio PUNKY REGGAE), tylko, czy dla organizatorów fakt ten byłby tak samo oczywisty? Ja osobiście nie sprawdziłem, w Krakowie byłem jedynie w Rotundzie, a ona oprócz fatalnej wentylacji nadaje się świetnie.

Powiem tak: są lepsze miejsca na koncerty, ale Loch Ness nie jest takie najgorsze. Rzeczywiście, co chwilę organizowane są tam festiwale, a to chyba o czymś świadczy. Jestem dobrej myśli Smile

Kamael napisał(a):W każdym razie - muzycznie Riverside nie powinien Cię zawieść.

I nie zawiódł, wręcz przeciwnie - urzekła mnie ich muzyka Smile

Kamael napisał(a):Skoro ja polecam? Heh, czuję się dowartościowany ;D.

Cała przyjemność po mojej stronie ;D

- Kamael - 03-05-2005

Miriam napisał(a):
Kamael napisał(a):W każdym razie - muzycznie Riverside nie powinien Cię zawieść.

I nie zawiódł, wręcz przeciwnie - urzekła mnie ich muzyka Smile
Nie dziwię się, a poza tym bardzo cieszę, bo im więcej osób ich słucha, tym lepiej. Poza tym udało mi się polecić coś, co rzeczywiście Ci się spodobało.

- Miriam - 03-06-2005

Muzyka Riverside jest wspaniała - ambitna, nacechowana emocjami, świetna technicznie ... nic dodać nic ująć. Teraz tylko z niecierpliwością czekam na koncert Smile I jeszcze raz dzięki za polecenie ;D

- Kamael - 03-06-2005

Zawsze do usług : ).
Na koniec roku, z tego, co słyszałem, planowana jest premiera drugiej płyty. Może wtedy ktoś więcej w Polsce ich zauważy?
Na ich koncert też chętnie bym się wybrał. Może za parę miesięcy mi się uda, coś już kumpel mi proponował, co z tego wyjdzie nie wiem.

- Miriam - 03-07-2005

Z tego co wiem, już ukazał się minialbum ("Voices In My Head") Miejmy nadzieję, że zespół zostanie zauważony i doceniony, bo na to zasługuje. Jeśli chodzi o koncerty... Słyszałam kilka utworów wykonanych "na żywo" - teraz mam pewność, że na koncercie będzie bosko Smile Na pewno zdam relacje ;]

- Kamael - 03-07-2005

Po "Out of myself" coś wyszło i ja o tym jeszcze nie wiem? Hmmm... widocznie pominąłem.