• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Riverside...?

moze tym razem nie braknie biletów Big Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Pewnie zabraknie, bo zespół obecnie jest przecież bardzo popularny. To już nie to samo, co kilka lat temu, kiedy wydawali "Out Of Myself" i mało kto o nich słyszał.
Odpowiedz

Grrrr mam nadzieję zobaczyć tam ponownie Rzeszów...
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Pewnie zabraknie, bo zespół obecnie jest przecież bardzo popularny. To już nie to samo, co kilka lat temu, kiedy wydawali "Out Of Myself" i mało kto o nich słyszał.

tzn chodziło mi o to że może teraz ja zdąże kupić bilet Big Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Szkoda, ze tak do dupy zaprezentowali sie na Masters, ale maja nauczke - nie grac na festiwalach
Odpowiedz

http://www.rockmetalshop.pl/go/_info/?id=18330
Widzieli??Chyba sobie kupie
Odpowiedz

Mam taką, zakupiłam na koncercie. Były też inne wzory min. z okładką "Out Of Myself" ( zagraniczna wersja płyty)
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

zespół znam od dawna (nie osobiście oczywiścieWink i uważam, że jest wyjątkowy Big Grin tekstowo i muzycznie i wokalnie i całościowo Big Grin

Pozdrawiam
Odpowiedz

[Obrazek: riverside4.jpg]

Prace nad nowym albumem Riverside ruszyły już pełna parą. Aktualnie zespół kończy komponowanie premierowego materiału i już niedługo wchodzi do studia.

"Rapid Eye Movement", bo taki będzie tytuł kolejnego krążka, zapowiada się na najbardziej oniryczną część "Reality Dream Trilogy". Na płycie znajdzie się ponownie dziewięć kompozycji, a oprawą graficzną kolejny raz zajmie się Travis Smith. Planowana data wydania albumu to wrzesień 2007, pod skrzydłami Inside Out na świecie i Mystic Production w kraju.

Nowe kompozycje będzie można usłyszeć już wkrótce na trzech koncertach zespołu:

28.03.2007 - Zabrze, "Wiatrak"
30.03.2007 - Holandia , Ittervoort , "C.C. de Mortel"
31.03.2007 - Niemcy, "Rüsselsheim", Das Rind
Odpowiedz

Warto zwrócić uwagę jak fani progresywnego grania oceniają płyty Riverside. Lista obejmuje wszechczasy więc pozycje 23 SLS (wyżej niż Ściana Floydów i niż wiele innych uznanych klasyków) i 93 OOM to baaardzo wysokie miejsca wskazujące iż nasz rodzimy Riverside jest chyba najbardziej znaną na świecie polską kapelą

http://www.progarchives.com/top-prog-alb...opular=500
Odpowiedz

ale i tak do Induktorów nie mają startu Big Grin
Odpowiedz

buubi napisał(a):pozycje 23 SLS (wyżej niż Ściana Floydów

nie znam sie szczegolnie na tej muzie ale to chyba jaja jakies sa
Odpowiedz

Jaja nie jaja,wiadomo co mozna sobie z tymi wszystkimi rangingami zrobic:>

Yogurt napisał(a):ale i tak do Induktorów nie mają startu
W polskim progresie NewBreed Kill
Odpowiedz

akurat Ściana jest cieńka Wink... ale wziąwszy pod uwage tą liste jako całość to tak, to są ewidentne jaja Wink
Odpowiedz

buubi napisał(a):akurat Ściana jest cieńka Wink

Wreszcie ktoś to napisał Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości