• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Raz, Dwa, Trzy

Heh, wiem, że to trochę ryzykowne by na forum metalowym zakładać temat o takim zespole, ale co tam.;D
Kiedy ich pierwszy raz usłyszałem zdziwiłem się, że w Polsce można stworzyć tak dobrą i klimatyczną muzykę. Jej refleksyjność trafia do mnie idealnie, tak jak i wokal Pawła Nowaka (mam nadzieję, że nie pomyliłem imienia).
Mam i słyszałem niestety tylko dwie płyty, te najnowsze - "Czy te oczy mogą kłamać" i "Trudno nie wierzyć w nic".
Ulubione utwory - "Czy te oczy mogą kłamać", "Oczy tej małej", "I tylko to wiem", "Trudno nie wierzyć w nic", "Policjanci w Atenach udają Greka", "Nazywaj rzeczy po imieniu".
Odpowiedz

Mnie sie to srednio podoba. Bardzo lubie od czasu do czasu spokojna muzyke ale to juz bardziej jakis jazz.
Odpowiedz

Tatiana napisał(a):(...) Bardzo lubie od czasu do czasu spokojna muzyke ale to juz bardziej jakis jazz.
Tak, oni tak jak i inny bardzo przeze mnie lubiany polski zespół Voo Voo grają coś z pogranicza jazzu i rocka, a to mi się właśnie u nich podoba. :]
Odpowiedz

Sorry ale dla mnie Jazz to Michal Urbaniak a nie Adam Nowak, przyznasz, ze 'drobna' roznica?
---Dekadentyzm---
Odpowiedz

Tatiana napisał(a):Sorry ale dla mnie Jazz to Michal Urbaniak a nie Adam Nowak, przyznasz, ze 'drobna' roznica?
Oczywiście, że różnica. Tylko może zdecyduj się, najpierw piszesz "to już bardziej jakiś jazz", a potem, że jazz to Urbaniak, nie Nowak.
Ja wcale nie mówię, że Raz,Dwa,Trzy i Voo Voo to jazz, a mówię, że te zespoły mają właśnie tego typu wstawki i ich rock kieruję się bardziej w jazzowe rejony muzyki.
Odpowiedz

jakas wielka fanka raz,dwa,trzy nie jestem ale maja pare naprawde fajnych kawalkow Smile a tak btw... to moja kumpela ich uwielbia Wink dziewczyna ma na imie inez i ogolnie taki czarny punkcik z niej .. nic dodac nic ujac "czarna Inez" Big Grin
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Mnie sie podoba piosenka "Trudno nie wierzyć w nic" - ma fajny tekst.. i tylko ja znam... Smile
Odpowiedz

raz dwa trzy jest ok. mają świetne teksty. a ich muza rzeczywiście zalatuje nieco jazzem, chociaż słychać też ska, czy flamenco. dla mnei to dojrzały band, jeden z najlepszych na polskiej scenie muzycznej, o.
Odpowiedz

Hmmm ja niestety nie przepadam za tym zespołem.... jak widze wokaliste bądz słysze ich muze to zazwyczaj przełaczam Tongue Ale szacunek dla innych fanow Wink
,,Look down on me, you will see a fool.
Look up at me, you will see your lord.
Look straight at me, you will see yourself."
Odpowiedz

Ich muzyka nie jest tym, co mogłoby trafić do szerszej grupy odbiorców. Choć parę utworów z poprzednich płyt chyba na listach się pojawiło, Raz Dwa Trzy muzyki popularnej nie gra.
Szukam tak ich starszych płyt i szukam, znaleźć nie mogę. Chyba czas zajrzeć do sklepów internetowych.
Odpowiedz

Mnie nie przekonuje ich muza.
:?
Odpowiedz

Uwielbiam ich muzykę i teksty - są świetni.
Odpowiedz

Nie wiem mi jakoś nie podchodzi, zarówno wokal jak i sama muza. Jakoś mnie to przygnębia Evil or Very Mad
Jak ze skrzypcami, jak słyszę mam zamiar skoczyć przez okno.
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):Nie wiem mi jakoś nie podchodzi, zarówno wokal jak i sama muza. Jakoś mnie to przygnębia Evil or Very Mad
Jak ze skrzypcami, jak słyszę mam zamiar skoczyć przez okno.
Mnie nie przygnębia, a skłania do refleksji i rozmyślań. To mi się podoba.
Odpowiedz

Zgadzam się z Kamael.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości