Forum Rockmetalshop
Raz, Dwa, Trzy - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Raz, Dwa, Trzy (/thread-raz-dwa-trzy)

Strony: 1 2

Raz, Dwa, Trzy - Kamael - 12-12-2004

Heh, wiem, że to trochę ryzykowne by na forum metalowym zakładać temat o takim zespole, ale co tam.;D
Kiedy ich pierwszy raz usłyszałem zdziwiłem się, że w Polsce można stworzyć tak dobrą i klimatyczną muzykę. Jej refleksyjność trafia do mnie idealnie, tak jak i wokal Pawła Nowaka (mam nadzieję, że nie pomyliłem imienia).
Mam i słyszałem niestety tylko dwie płyty, te najnowsze - "Czy te oczy mogą kłamać" i "Trudno nie wierzyć w nic".
Ulubione utwory - "Czy te oczy mogą kłamać", "Oczy tej małej", "I tylko to wiem", "Trudno nie wierzyć w nic", "Policjanci w Atenach udają Greka", "Nazywaj rzeczy po imieniu".

- Tatiana - 12-14-2004

Mnie sie to srednio podoba. Bardzo lubie od czasu do czasu spokojna muzyke ale to juz bardziej jakis jazz.

- Kamael - 12-14-2004

Tatiana napisał(a):(...) Bardzo lubie od czasu do czasu spokojna muzyke ale to juz bardziej jakis jazz.
Tak, oni tak jak i inny bardzo przeze mnie lubiany polski zespół Voo Voo grają coś z pogranicza jazzu i rocka, a to mi się właśnie u nich podoba. :]

- Tatiana - 12-14-2004

Sorry ale dla mnie Jazz to Michal Urbaniak a nie Adam Nowak, przyznasz, ze 'drobna' roznica?

- Kamael - 12-14-2004

Tatiana napisał(a):Sorry ale dla mnie Jazz to Michal Urbaniak a nie Adam Nowak, przyznasz, ze 'drobna' roznica?
Oczywiście, że różnica. Tylko może zdecyduj się, najpierw piszesz "to już bardziej jakiś jazz", a potem, że jazz to Urbaniak, nie Nowak.
Ja wcale nie mówię, że Raz,Dwa,Trzy i Voo Voo to jazz, a mówię, że te zespoły mają właśnie tego typu wstawki i ich rock kieruję się bardziej w jazzowe rejony muzyki.

- Emma - 12-22-2004

jakas wielka fanka raz,dwa,trzy nie jestem ale maja pare naprawde fajnych kawalkow Smile a tak btw... to moja kumpela ich uwielbia Wink dziewczyna ma na imie inez i ogolnie taki czarny punkcik z niej .. nic dodac nic ujac "czarna Inez" Big Grin

- Dzeyla - 12-30-2004

Mnie sie podoba piosenka "Trudno nie wierzyć w nic" - ma fajny tekst.. i tylko ja znam... Smile

... - red: - 01-30-2005

raz dwa trzy jest ok. mają świetne teksty. a ich muza rzeczywiście zalatuje nieco jazzem, chociaż słychać też ska, czy flamenco. dla mnei to dojrzały band, jeden z najlepszych na polskiej scenie muzycznej, o.

- gorzka - 02-20-2005

Hmmm ja niestety nie przepadam za tym zespołem.... jak widze wokaliste bądz słysze ich muze to zazwyczaj przełaczam Tongue Ale szacunek dla innych fanow Wink

- Kamael - 02-20-2005

Ich muzyka nie jest tym, co mogłoby trafić do szerszej grupy odbiorców. Choć parę utworów z poprzednich płyt chyba na listach się pojawiło, Raz Dwa Trzy muzyki popularnej nie gra.
Szukam tak ich starszych płyt i szukam, znaleźć nie mogę. Chyba czas zajrzeć do sklepów internetowych.

- Ajana - 02-22-2005

Mnie nie przekonuje ich muza.
:?

- lucretia - 03-03-2005

Uwielbiam ich muzykę i teksty - są świetni.

- Slayerd - 03-03-2005

Nie wiem mi jakoś nie podchodzi, zarówno wokal jak i sama muza. Jakoś mnie to przygnębia Evil or Very Mad
Jak ze skrzypcami, jak słyszę mam zamiar skoczyć przez okno.

- Kamael - 03-04-2005

Slayerd napisał(a):Nie wiem mi jakoś nie podchodzi, zarówno wokal jak i sama muza. Jakoś mnie to przygnębia Evil or Very Mad
Jak ze skrzypcami, jak słyszę mam zamiar skoczyć przez okno.
Mnie nie przygnębia, a skłania do refleksji i rozmyślań. To mi się podoba.

- lucretia - 03-04-2005

Zgadzam się z Kamael.