- Liczba postów:
- 514
- Liczba wątków:
- 22
- Reputacja:
-
0
Coraz to większe masy zarażonego ptactwa odbywają swoje coroczne wędrówki, przenosząc tym samym śmiercionośny wirus. Zagrożenie wydawało się odległe - ostatnio jednak dochodzą do nas niepokojące sygnały z Rumunii i Grecji. Tam już odnotowano pierwsze przypadki zarażonych zwierząt. Czy sądzicie że Polska jest w stanie uchronić się przed ewentualną epidemią? Czy uważacie zagrożenie za poważne? Czy jest to zemsta drobiu za wielowiekowe wykorzystywanie i zniewolenie tego gautnku ptactwa?
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
c.h.u.j nie zagrożenie. Na zwykłą grypę umiera rocznie ponad 100 tys ludzi, na ptasią jak dotąd zmarło kilkaset, i to nie w tym roku a od bodajże 1997.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 60
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Takie pierdolenie, a ptaki powinno się wypuścić i nie polować na nie
"Nienawiść jest ostatecznym upadkiem"
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Tomash napisał(a):c.h.u.j nie zagrożenie. Na zwykłą grypę umiera rocznie ponad 100 tys ludzi, na ptasią jak dotąd zmarło kilkaset, i to nie w tym roku a od bodajże 1997.
I uwazasz, ze smierc kilkuset to nie zagrozenie? Zwykla grypa jest juz na tyle rozwinieta choroba ze nic dziwnego, ptasia w koncu tez taka bedzie.
Tilomus napisał(a):Takie pierdolenie, a ptaki powinno się wypuścić i nie polować na nie
znalazl sie jarosz. Jak nie chcesz to nie jedz, ale daj innym zjesc.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 1,555
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
Wam to dobrze mowic nie mieszkacie na pomozu, terenie najabrdziej zagrozonym ptasia grypa.
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Axel napisał(a):Wam to dobrze mowic nie mieszkacie na pomozu, terenie najabrdziej zagrozonym ptasia grypa.
ekhm...Gdansk.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 3,230
- Liczba wątków:
- 216
- Reputacja:
-
0
E tam, pierdolicie :) Slask tez jest zagrozony, przez Zbiornik Goczalkowicki, ktory znajduje sie praktycznie ~20km od mojego miejsca zamieszkania ;)
- Liczba postów:
- 393
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Hu hu, ale sami twardziele tutaj.

Na pewno media nakręcają "spiralę strachu"

, ale trochę racji pewnie jest w tym, że istnieje duże ryzyko. No ale zobaczymy, może jakoś zdołamy przetrwać...

Tak BTW to ostatnio wyczytałem, że hiszpanka była odmianą ptasiej grypy... a tak przynajmniej twierdzą mądre głowy.
Nivo napisał(a):Czy jest to zemsta drobiu za wielowiekowe wykorzystywanie i zniewolenie tego gautnku ptactwa?
No ba, pewno, że jest!
Edit: wszyscy tak pierdolą o tym zagrożeniu, że aż czasem się zastanawiam, czy faktycznie jakieś gówno nie wyskoczy.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
- Liczba postów:
- 272
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Amy napisał(a):Nie wiem czemu ale ja się jakoś nie boję. Uważam że to mnie nie dotyczy i jestem spokojna 
Bo zwykle tak się myśli "to mnie nie dotyczy". Jak ktoś np. się trochę napije i ma prowadzić samochód, też sobie myśli "eeee mnie to nie dotyczy". A później baaach. Jakiś taki dziwny mechanizm, że mi się nic złego nie stanie
A co do tej ptasiej grypy, to jest mnóstwo innych chorób, na które mogę umrzeć, więc na razie aż tak się tym nie przejmuję, jak zachoruję, to się wtedy nad tym zastanowię i tu napiszę
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "