- Liczba postów:
- 366
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Private Ryan (Szeregowiec Ryan) reż. Steven Spielberg
Według mnie jest najlepszym filmem o tematyce wojennej jaki powstał w latach '90. Świetne efekty specjalne, dobra muzyka, i wyróżniające go zmniejszenie nasycenia kolorów przez Spielberga, co dodało produkcji realizmu w przedstawieniu brutalności konfliktów zbrojnych.
Na pochwałę zasługuje również gra aktorów, w tym świetnego Tom'a Hanks'a oraz pozostałych - trochę mniej znanych, m. in. Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Matt Damon oraz Giovanni Ribisi.
Co o nim sądzicie...?
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Niezły. Aczkolwiek wolę "Parszywą 12" lub chociażby "Jak rozpętałem II wojnę" ;]
Ale Ryan, to dobry film, ale trochę za długi, możńaby go poskracać.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Film jest genialny, na ogol nudza mnie filmy wojenne ale nie ten
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Również nie lubię filmów o tematyce wojennej, ale ten wywarł na mnie ogromne wrażenie... Jest to z pewnością jeden z najlepszych filmów jakie widziałam; na długo pozostanie w mojej pamięci.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 366
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
BTW> Jeżeli ktoś nie słyszał to Tom Hanks chciałby zagrać teraz James'a Bond'a (jego marzenie podobno), ale jakoś nie mogę go sobie wyobrazić jako superagenta. ;]
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Tom Hanks to swietny aktor.. Lubie go.. Mam nadzieje ze nie zagra w tym debilastym filmie.. Z reszta.. chyba nawet nie musze sie martwic.. Role Bonda moze dostac tylko Brytol..
- Liczba postów:
- 105
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Film naprawde dobry i godny uwagi, a poza tym mojego ulubionego reżysera
I nadeszła szkoła...
gg # 4622287
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Btw: A juz za pare dni wejdzie (juz wszedl?) na ekrany kin kolejny film pary Spielberg- Hanks.. Terminal.. IMHO zapowiada sie bardzo smakowicie.. =]]
- Liczba postów:
- 366
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Dżemik napisał(a):Btw: A juz za pare dni wejdzie (juz wszedl?) na ekrany kin kolejny film pary Spielberg- Hanks.. Terminal.. IMHO zapowiada sie bardzo smakowicie.. =]]
W takim razie obowiązkowa pozycja do obejrzenia w kinie... =]
Skippyâ˘
all rights reserved
- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
powiem jedno - C U D O
jeden z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem
Ten dzień to kompletna strata makijażu...
- Liczba postów:
- 1,458
- Liczba wątków:
- 33
- Reputacja:
-
0
jednostronny, wybiórczy, fałszujący historię film z koszernego hollywood. zaorać.
obejrzyjcie sobie lepiej STALINGRAD, dzieciaki.
ZOMO