• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Primus

goofi napisał(a):Primus... primus ...primus hmmmm cos tam mam na kompie ale jeszcze nie sluchalam, tylko jakas jedna piosenka mi sie kiedys obila o uszy... ujdzie w tloku... Tongue
Grzeszysz goofi Wink
Odpowiedz

Pearl napisał(a):
goofi napisał(a):Primus... primus ...primus hmmmm cos tam mam na kompie ale jeszcze nie sluchalam, tylko jakas jedna piosenka mi sie kiedys obila o uszy... ujdzie w tloku... Tongue
Grzeszysz goofi Wink

Eeee tam gadasz, jakos mi po prostu nie podeszli Tongue
Odpowiedz

Ojej, ojej, ojej Primus... Hah brak mi słów, istny geniusz. Znam ich z Rhinoplasty, Antipop, Sailing the Seas of Cheese, Suck on This, wszystkie równie dobre, a także solowe wydawnictwa, przymierzam się właśnie do Trio.. hmmm... Les grał w siakimś trio, jakoś to muszę namierzyć heh... Rolleyes
Odpowiedz

Hair of the dog napisał(a):primus jest 100 razy bardziej kreatywny od metalu.

uzasadnij

ROTFL
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.

racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl co rozumie przez bardzie kreatywny, dlaczego metal kreatywny nie jest i co ma kreatywnosc do jakosci muzyki.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):
Tomash napisał(a):Nie no... macie problemy, przecież gitarowy Primusa grał w Possessed, a Claypool miał propozycje grania w Metallice, więc ten zespół jednak jest zwiąany z metalem, więc gadki typu "jest kreatywniejszy od metalu" są troszku nielogiczne.

racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl co rozumie przez bardzie kreatywny, dlaczego metal kreatywny nie jest i co ma kreatywnosc do jakosci muzyki.

Otorz, metalowcy zazwyczaj trzymaja sie swojego utartego stylu - wyjatkiem Anthrax, bo jego plyty z lat '90 roznia sie zdecydowanie od tych z lat '80 - tymczasem Primus bawi sie klimatami i nastrojami w swojej muzyce. Nie znam osobiscie zadnego zeespolu "prawdziwe metalowego" który by tak robil.
Natomiast, co do jakosci muzyki - sam nie lubie kapel, ktore caly czas stoja w miejscu, ale ktos moze patrzyc na muzyke np. pod katem umiejetnosci techncznych. Dla niego taki Iron Maiden bedzie fajny, bo muzycy duzo potrafia.
W ogole sie gosciu przypieprza do metalu jakby mial jakis kompleks Laughing
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):racja, ale chce zeby mi dzieciaczek wytlumaczyl
Podejrzewam, że DZIECIACZEK jest starszy od Ciebie Wink Smile
Odpowiedz

Profesjonalna ocena zespolu na podstawie jednego sciagnietego kawalka...rotfl.Wracajac do tematu: bardzo ambitny zespol, wykorzystuja niecodzienne skale, mysle ze nie ma drugiej takiej kapeli wykorzystujacej takie dzwieki, dla mnie swietne.
Edit:
Polecam przesluchac cover "The thing that should not Be" Metallicy w ich wykonaniu.Swietne odegranie+solowka w ich klimatach,dla mnie bomba!
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Wow ! Genialny zespół, genialny basista, genialna technika. Les Claypool to FREAK !!! w najlepszym tego słowa znaczeniu. Niezwykla muzyka, trudna do opisania i do przydzielenia pod jakąś gatunkową szufladę. Podobno niedługo nowy album
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości