• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Power metal

metallgirl napisał(a):a nitghtwish to nie gothic przypadkiem????

Nie, to nie gotyk przypadkiem,..
Odpowiedz

Power metal to muza o pedalskich rycerzach, smokach i ksiezniczkach. Wokale (a raczej falsety) mlodych mezczyzn bez jaj (a kazdy taki sam) oraz debilne teksty w nieudolny sposob kalkujace Tolkiena i innych tworcow fantasy. Muzycznie nie byloby tak calkiem najgorzej, gdyby nie panoszaca sie tandeta Big Grin
Porownanie tego do thrashu jest obraza dla tego drugiego. A Manowar to power jak nic, no chyba ze ktos tam sie obrazi to niech bedzie ze to slabiutki heavy Tongue
Odpowiedz

Ale opisales pieknie gothic,uwazaj,zeby jakies gothiki na przystanku sie na ciebie przypadkiem nie rzucily,jako wcielone w wampirzyce,no oc roznie bywa. Tongue pamietaj czosnek jest skuteczny Big Grin ,a co do nigthwisha to na pewno to nie jest gotyk?? To jekie kapele preferuja myzyke gothicka Question
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

LCF napisał(a):Power metal to muza o pedalskich rycerzach, smokach i ksiezniczkach. Wokale (a raczej falsety) mlodych mezczyzn bez jaj (a kazdy taki sam) oraz debilne teksty w nieudolny sposob kalkujace Tolkiena i innych tworcow fantasy. Muzycznie nie byloby tak calkiem najgorzej, gdyby nie panoszaca sie tandeta Big Grin
Porownanie tego do thrashu jest obraza dla tego drugiego. A Manowar to power jak nic, no chyba ze ktos tam sie obrazi to niech bedzie ze to slabiutki heavy Tongue

Wyrażone dobitnie, ale w bardzo dużym stopniu się z Tobą zgadzam. Przede wszystkim nie ma dla mnie nic gorszego w muzyce, niż pisanie o pierdołach. Teksty chociażby Ozzy Osbourne'a są głębokie, osobiste, opowiadają o czymś, co dla każdego człowieka może być ważne; a nie o jakimś dziadku Ganjalfie z LOTR...
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

metallgirl napisał(a):Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing
Z tym że Nightwish to nie power
Odpowiedz

DeMoN.|. napisał(a):
metallgirl napisał(a):Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing
Z tym że Nightwish to nie power

Jak nie power, to co? Wink
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

tyle razy już to było przerabiane: melodic z elementami gothic
Ps:mają kilka fajnych piosenek, co nie znaczy że to słucham
Odpowiedz

Coście się tak uczepili tego Nightwisha??? :? :? :?
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Power Metal? kiedyś tak..na dzień dzisiejszy z power'u słucham tylko Children Of Bodom i Nightwish'a (tak tak,Nightwish to power..gotyk to coś takiego jak Tristania,Theatre Of Tragedy, czy też Dead Can Dance.. a Nightwish "troszke" sie różni od tego.. Surprised )
Animus est,qui divites facit
Odpowiedz

To żart prawda? Powiedz, że to żart... :?
Odpowiedz

Atreju napisał(a):To żart prawda? Powiedz, że to żart... :?
skoro nalegasz ..
TAK TO JEST ŻART Rolleyes
Animus est,qui divites facit
Odpowiedz

Milka2 swieta ci zaszkodzily, idz troche otrzezwiej, a jak wrocisz to sklec jakiegos niedebilnego posta.
Odpowiedz

LCF napisał(a):Milka2 swieta ci zaszkodzily, idz troche otrzezwiej, a jak wrocisz to sklec jakiegos niedebilnego posta.
też tak myśle, to co napisałeś to nieprawda, od kiedy children of bodom grają power?? Rolleyes
Odpowiedz

seth napisał(a):kto slucha power metalu ... zespoly typu Nightwish, Within Temptation ...
pzdr

Nie znam, ale i tak uwazam je za pedalskie zespoly.

Zapusc Sorcerer, poczuj roznice.
Odpowiedz