Forum Rockmetalshop
Power metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Power metal (/thread-power-metal)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Power metal - seth - 06-10-2004

hail! kontynuując glowne zalozenie dzialu chcialem zapytac kto slucha power metalu ... zespoly typu Nightwish, Within Temptation ...
i co o tym gatunku 'naszej' muzyki myslicie ...

pzdr

- Dark - 06-11-2004

ja słucham czasem Blind Guardian

a tak nawiasem to Nightwish to Melodic Metal a nie Power

- God Of Emptiness - 06-11-2004

czesto slucham Iced Earth, glownie Horror Show...ostatnia plyta jako ze bez Barllowa na wokalu nieco mniej mi do gustu przypadla ale takze bardzo fajna. Nie pogardze tez Blind Guardian i Demons & Wizards (poloczenie wyzej wspomnianych dwoch zespolow). Mozna by wymienic jeszcze sporo zespolow z pogranicza power/heavy jak: Gamma Ray, Helloween, Jag Panzer, Hammerfall. Pozdrowienia dla wszystkich maniakow :p

- kr3ator - 06-12-2004

Ja z poweru bardzo lubię sobie posłuchać Iced Earth'a, HammerFall'a i Helloween'a

- Primosz - 06-15-2004

Dark napisał(a):ja słucham czasem Blind Guardian

a tak nawiasem to Nightwish to Melodic Metal a nie Power

Ale wymyślacie !

ZDECYDOWANE NIE wszystkim "etykietkom" typu "dark cold frozen hot horny blackend thorned ice speed metal"

- eN_ - 06-18-2004

IcedBlind Guardian, Gamma Ray, Edguy & Helloween - te uwielbiam .. Stratovariusem te znie pogardze, ale to juz troszke niższa półka Smile

- Elfendur - 07-26-2004

Power Metal rzadi Smile 8)

Power Metal and Heavy - jacky_1989 - 08-27-2004

Ja słucham takich zespołów ja Manowar, Rhapsody, Hammerfall, Helloween, Nightwish, Within Temptation, Evanescense, Blind Guardian i ciągle szukam nowych, ciekawych grup. W muzycę luię tematykę najlepiej bitewnę jaką ma np. Manowar oraz wspaniałą melodię np. Hammerfalla. Ogólnie uważam metal za najlepszy rodzaj muzyki, np. w takim popie wokalistki pokazują swoje wdzięki odciągając od muzyki (britney spaers i inne lafiryndy), poza tym zwróćcie uwagę, że wszystkie ich piosenki są o tym samym, no bo o czym mogą śpiewać... Dlatego uważam, że metal jest najlepszy, wokaliści są normalni, muzyka jest super, nie nudzi się w ogóle (manowaru słucham już rok i dalej mi się podoba). Tak samo metale to super ludzie, (chyba, że jacyś sataniści, których należy tępić) a sk8ci słuchający tego żałosnego noedisco polo o nazwie HIP HOP albo techno to mendy największe pod słońcem i też nie żałowałbym gdyby niespodziewanie chłopaków zabrakło na tym świecie. Dobra, ale się nagadałem...hehe, może zrzędzę ale napewno ktoś się ze mną zgodzi. Pozdrawiam 8) [/u][/i]

Re: Power Metal and Heavy - grzybiarz - 08-27-2004

jacky_1989 napisał(a):Ja słucham takich zespołów ja Manowar, Rhapsody, Hammerfall, Helloween, Nightwish, Within Temptation, Evanescense, Blind Guardian i ciągle szukam nowych, ciekawych grup (...)[/u][/i]

Evanescense - czy to aby na pewno powermetal?
Moim zdaniem to komercha i ta vco tam śpiewa to strasznie mnie wnerwia na teledyskach - ona też jest, prawie jak britney. Gdzieś w wywiadzie powiedziałaże chetnie zabiłaby Britney. Oł jaaa! Ale groźna, przecież ta jej muzyka jest taka cukierkowata że hej!
Nightiwsh - to raczje nie power, myslałem że to jakiś gothic czy coś...

Ja z Powermetalowych zespołow słcuham Sonate Arctice. To jest jedyny "nowy" zespół który grywa bardzo zajefanie. Coś jak Helloween, a dla mnie nawet lepiej.

- Skippy - 08-28-2004

Cytat:Nightiwsh - to raczje nie power, myslałem że to jakiś gothic czy coś...

To źle myślałeś widocznie... - to tak jakby Gorgoroth to był Heavy Metal ;]

BTW> Nie słucham Power Metalu i już.

- Ryu Yamino - 08-28-2004

Ludzie co Wy piszecie ?? Iced Earth to kapela Heavy Metalowa, a Evanesence to Nu-Metalowy shit !! Nightwish to też na 100 % nie jest Power... Power Metal to m.in. Blind Guardian, Hammerfall, Dragonforce, Helloween...

- Prisca - 08-29-2004

Ryu Yamino napisał(a):Ludzie co Wy piszecie ?? Iced Earth to kapela Heavy Metalowa, a Evanesence to Nu-Metalowy shit !! Nightwish to też na 100 % nie jest Power... Power Metal to m.in. Blind Guardian, Hammerfall, Dragonforce, Helloween...

Pam pa ram, nie masz do końca racji, ale poza tym to się zgadzam. ;>
Czyli fifty fifty.

- Ryu Yamino - 08-29-2004

Dobra, uniosłem się... Ale Iced Earth ma tak charakterystyczne brzmienie, że nie wyobrażam sobie, jak można Ich zaliczyć do Power'u...

- Valhalla - 08-29-2004

No bo nie mozna Confusedhock:

- Ryu Yamino - 08-29-2004

Valhalla napisał(a):No bo nie mozna Confusedhock:
Widzę , że albo potrafisz szukać informacji, albo poprostu potrafisz rozróżniać "co jest co" Wiem, że cały ten podział na "pałery i inne bleki i defy" jest może i głupi, ale został stworzony po to, żeby ludzie wiedzieli czego słuchają. Ale po tym, co tu przeczytałem, to chyba podział ten nie spełnia swojgo zadania...