o shit- nie chce mi sie wypisywać : gamma ray (ale to przecież heavy z elementami power) manowar (tak samo jak w przypadku gammy), rhapsody, freedom call, blind guardian, stratovarius, kamelot, hammerfall, brainstorm, rage, helloween (znów to samo co wyżej), primal fear (ponownie), symphorce itd, etc.....................................
- Liczba postów:
- 290
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Power metal, czyli nieco lżejszy thrash. Najlepsze zespoły power metalowe to wg mnie: Metal Church, Iced Earth, Nevermore...
Później (w połowie lat 80-tych) power metalem zaczęto nie wiadomo dlaczego nazywać zespoły typu Helloween i dzisiaj wszystkie małolaty myślą, że power metal to słodki metal z klawiszami, słodkimi melodyjkami od których aż się gęba śmieje i wszyscy jak jeden wymieniają zespoły takie jak Helloween, Sonata Arctica, Edguy, Nightwish etc etc
Power metal = lżejszy thrash (poczytajcie trochę historii)
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
tyle, że thrash w indywidualnych przypadkach różnił sie znacznie od siebie, więc twej teorii brak konkretnego odnisienia...
atreju, nie błaznuj bo w twoim wieku pajacem być nie wypada...
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
- Liczba postów:
- 290
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Owszem, że się różnił, dlatego też lżejszą odmianę thrashu nazwano na przełomie lat 70-tych i 80-tych power metalem. Poczytaj sobie "Genezę power metalu". Wszyscy poczytajcie, to przestaniecie pieprzyć głupoty i się jeszcze ciskać, że ktoś wam wytyka błędy :?
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
pierdolisz....dla przykładu masz dwa zespoły : Slayer i Megadeth...ni chuja ich razem nie porównasz a ponoc naleza do tego samego gatunku...
megadeth był znacznie lżejszy a jednak powerem nie był...
- Liczba postów:
- 290
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Thrash nie polega na podobieństwie kapel go grających. Jaki sens miałoby zakładanie kapeli, która z góry miałaby założone, że ma brzmieć jak jakaś tam inna kapela. Thrash to pewien zespół cech i czynników, ale każdy zespół inaczej ich używa i wykorzystuje do własnych celów. Stąd różnice, ale jednak to ciągle jest obracanie się wokół schematów.
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
nie odpowiedziałes na moje pytanie...
- Liczba postów:
- 290
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
"Geneza power metalu" to nie jest książka.
A książek przeczytałem... hohoho, albo i jeszcze więcej leszczu. Jako przyszły magister polonistyki... było to inezbędne.
Królik... a co ja mam ci opowiedzieć... i tak nadal będziesz pierdolił swoje farmazony bez sensu i twardo obstawał przy swoich błędnych tezach, jak większość tego małoletniego "forumka".
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
chyba mylisz pojecia... nie odpowiesz na nie, bo jego treść jest dla ciebie najzwyczajniej za trudna...i zamiast ruszyć łbem sprzedajesz mi jakies regułki z autorytarnych (wg ciebie) stronek internetowych...panie polonysta...
Widac lektura tak zawrotnej ilości ksiązek efektu nie przyniosła, gdyż wciaż jestes wielce ograniczony....
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Spokoj dziewczeta.. =/ Troszke kultury prosze.. bo bede kasowal posty..
- Liczba postów:
- 675
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
a nitghtwish to nie gothic przypadkiem????