• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[poszukuję] Płaszcz projekty, wykroje itp. Kto widział?

No chciałbym to zobaczyć, tak na poprawe humoru...
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Co sie stalo z Arion? Czemu tak dawno nic nie pisze? A ja mam pomysl na taki skurzany plaszcz ze stojacym kolniezem takim wiekszym i ciagnacy sie po ziemi troche no i oczywiscie caly czarny. I sie tylko zastanawiam ile by mnie kosztowalo uszycie takiego plaszcza Smile

ave
Bezchmurne niebo strzaskały pioruny pełne złowrogiej mocy,wkrótce świat cały odczuje przerażającą potęge nocy...
Odpowiedz

A co ja mam pisać? Jam wybitnie niepraktyczna dziewka, bo tylko ciuchy średniowieczne potrafię uszyć, a i te ręcznie, bo do maszyny do szycia palca nie przytknę, diabelskie urządzenie.

Tak więc w kwestii ciuchów współczesnych siedzę cicho - jestem tylko nabywcą, ewentualnie łataczem dziur lub rozerwań Wink
Odpowiedz

Ja teraz zapłace za długi płaszcz na zime z flauszu ok 250-350zł. Chyba zbyt drogo nie wychodzi. Demon rozejrzyj sie czy ktoś Ci tego na zamówienie nie uszyje, kup material i można sie zabierać ^^
Deep in the black eyes a smile filled with mystery comes across your face
gaze upon the cries flowing with the pain...
Odpowiedz

Kamui Sorki, ale niekapuje. Z czego ty chcesz uszy sobie ten plaszcz? Co to jest "flausz"?

ave
Bezchmurne niebo strzaskały pioruny pełne złowrogiej mocy,wkrótce świat cały odczuje przerażającą potęge nocy...
Odpowiedz

A ja właśnie niedawno kupiłem sobie średnio długi (do połowy łydek) płaszcz na zimę z miękkiej skóry za 90 zł Smile

Ale nadal poszukuję jakichś wykrojów żeby uszyć sobie coś lekkiego na przyszłe lato. (Do krawca nie pójdę bo po pierwsze na pewno nie zrozumie o co mi chodzi, po drugie za dużo kasy weźmie, a po trzecie nie będę miał wtedy satysfakcji, że sam zrobiłem Tongue... maszyna w domu jest to trzeba wykorzystac Big Grin)

Cytat: i ciagnacy sie po ziemi troche
odradzam. Trzeba będzie codziennie czyścić co na dłuższą metę jest upierdliwe Tongue
Wszystkich wierzących w telekinezę proszę o podniesienie mojej ręki.
Odpowiedz

Ale on bedzie tak leciutko chaczacy o chodnik, nie ze bedzie sie ciagnol za mna na 2 metry Smile A nawet jak bym mial czyscic to warto dla takiego efektuSmile Arion to co morzesz polecic ze sredniowiecznych kreacji cos dla chlopaka (moze znasz sie jeszcze na gotyckich) fajnie by bylo jakbys przyslala na e-mial jakies fotki rzeczy ktore zrobilas.

ave
Odpowiedz

OMFG... Średniowieczne ciuszki? XD Dla cywila [osoby spoza ruchu rycerskiego] męskie stroje wydają się z reguły po prostu śmieszne i pedalskie, że pozwolę sobie zacytować. Ja odtwarzam XIV/XV wiek ;]

Co do szycia płaszczy u krawcowych - nie polecam, chyba, że macie jakieś wtyki. Flausz, czyli zbita wełna, 100% wełny kosztuje około 45 zł za metr bieżący, na taki płaszcz nie wiem ile trzeba... Tak ze dwa metry minimum. Krawcowa bierze z 250 zł w górę, czyli naprawdę radzę się zastanowić Wink
Odpowiedz

250? Nieźle ja płace za material i ok 100-150 za uszycie. A co do płaszczy ciagnących sie po ziemi, efekt fajny, ale niewiele zmieni sie jeśli bedzie nieco ponad kostki i ułatwi życie. Z opowieści znajomych wiem co oznacza płaszcz do ziemi i wiem ze trza uważać a zwłaszcza na stromych schodach Wink
Odpowiedz

OK moja mama ma niezłą kolekcje tej Burdy i postaram sie znaleźc tą edycje sylwestrową , jakby co to zamiescze skany Big Grin
Odpowiedz

Mam dobrą wiadmosc .Po przeszukaniu całego archiwum znalazłem 3 projekty na jakies płaszcze ale nie wiem czy o coś takiego wam chodzi.Gdyby którys wam spasował to moge zeskanowac wykrój. Smile

Projekt 1
Projekt 2
Projekt 3
Odpowiedz

A jest może zdjęcie jak wygląda projekt nr. 2 w realu? Smile
Odpowiedz

Jasne ,że jest Big Grin

Prosze bardzo :
Foto
Odpowiedz

Nie polecam płaszczy ciągnących się po ziemi szczególnie skórzanych. Szybko się niszczą - wiem z doświadczenia mojej koleżanki.
Odpowiedz

Znalazlem w necie fajną stronkę Smile Dużo osób mówiło coś o płaszczach z matrixa, ubiorze kleryka z Equlibrium czy płaszczu Vasha z Triguna. Wszystko na tej stronie, można sobie pooglądać Big Grin
http://www.abbyshot.com/products/pg-sunstalker2.php
Odpowiedz