[poszukuję] Płaszcz projekty, wykroje itp. Kto widział? -
Kamui - 08-22-2004
Szukałem sobie kiedyś płaszczyka na Ebayu, wiadomo w Polsce nic ciekawego w łapki mi raczej nie wpadnie i trafiłem na różne projekty płaszczy. Interesuje mnie coś w stylu płaszcza Neo z Matrixa pierwszej części. Może zna ktoś z was jakieś strony, albo aukcje gdzie moge znaleść taki płaszcz albo jakiś inny ciekawy? Uznałem, że lepiej bedzie jak mi znajoma uszyje na miare, ale musze jakieś plany mieć^^
-
Aeroth - 08-23-2004
ja rok temu kupilem za 100zł wspanialy plaszcz ze skory na allegro. Interesujacy kroj, jak sobie machne w nim zdjecie to moge pokazac. czesto sa ciekawe plaszcze na allegro.
- Arion - 08-23-2004
Ja mogę dać wykrój na płaszcz średniowieczny, ba, mogę sama uszyć ;P Pięknie układa się na ciele, jest rozłożysty, taki ala Dracula
-
Aeroth - 08-23-2004
podrzuć mi też wykrój. Masz go gdzieś na fotce?
-
Kamui - 08-23-2004
Mi też go podeślij jak masz

Może zmontuje z tego coś ciekawego. Aeroth fotke swoja też prześlij jak juz bedziesz miał ^^ Zobacze jakie to płaszcze na Allo sie trafiają
- Arion - 08-23-2004
Przeszukam dysk, albo narysuję Wam sama... Ale wieczorkiem, to żadna filozofia zerobić taki płaszcz. Mi przy użyciu maszyny do szycia, wraz z wykrajaniem z materiału, zajęło to około godziny
-
Kamui - 08-23-2004
2 godziny?!?!? hmmm....Cóż moge powiedzieć...Matester!!!!

Dzięki, ze opracujesz ten projekcik

Ale czy Ty myślisz o płaszczu który można nosić czy wersji na LARpa czy takiego który po prostu założe na gotycką imprezke?
-
Kirielle - 08-23-2004
A czy ja bym mogła prosić uniżenie o wykrój na taki wampiryczny płaszcz damski?
-
Kamui - 08-23-2004
Arion zrobisz parę próbek, a później rozkręcaj interes

Jak widać chętnych nie brakuje
-
Kamui - 08-23-2004
Arion a tak sobie właśnie myślałem, czy potrafiłabyś zrobić coś na podstawie jakiegoś wzoru, tapety czy grafiki? Bardzo podoba mi sie coś tego typu.
http://www.dracinabox.com/pumorpheuscoat.htm
Mam jeszcze kilka ciekawych stron, ale chyba ten płaszczyk jest jednym z najprostszych i najciekawszych, przynajmniej takie jest moje zdanie
-
Aeroth - 08-23-2004
Arion napisał(a):Przeszukam dysk, albo narysuję Wam sama... Ale wieczorkiem, to żadna filozofia zerobić taki płaszcz. Mi przy użyciu maszyny do szycia, wraz z wykrajaniem z materiału, zajęło to około godziny 
ja mam od tego ludzi. A w zasadzie ludzia, to w zasadzie ona.... a dobra. Jak bedziesz miala to wyslij tu albo na aeroth@wp.pl
- Arion - 08-23-2004
Ech, to zupełnie inne płaszcze, bez rękawów.. Średniowieczne.
Poniżej załączę rysunek z opisem co jak zrobić oraz dołączonymi, powiedzmy, szkicami. Niestety rysowanie na kompie nigdy nie było moją mocną stroną, więc wybaczcie wygląd ^^;
Ogólnie taki płaszcz z połowy koła jest banalny do zrobienia, bardzo rozłożysty i genialnie układa się na ciele ;] Mi się podoba :>
http://republika.pl/arionnn/plaszcz.jpg
-
Kirielle - 08-25-2004
Hmmm. Jaka szkoda... Wyświetla mi się, że strona nie istnieje.
-
Kamui - 08-25-2004
Mie niestety też. Arion musiałaś złego linka podać
- Arion - 08-25-2004
Suimasen, już naprawione