Cytat:Toć piszę, że więcej matmy być powinno, ale na poziomie gimnazjalnym i szkoły podstawowej.
Maty może nie jest aż tak mało, ale ludzie wychodzący z gimnazjum mają wielkie zaległości. Nauczyciel powinien inaczej uczyć, albo uczeń mieć inne podejście do nauki. Poważne podejście do nauki jest zjawiskiem rzadkim u gimnazjalistów. W liceum przez pierwszy rok równocześnie nadrabia się zaległości i realizuje program.
W ogóle to w niektórych szkołach różne rzeczy się róznie tłumaczy

. Nie wiem dlaczego, ale czasem jest tak, że nauczyciel tłumaczy tak, żeby uczeń nie rozumiał tego i wtedy się mówi, że szkoła ma zajebiście wysoki poziom, no bo nawet tzw. 'kujony' nie mają pojęcia o czym nauczyciel mówi. Nauczyciel realizuje program, ale może to robić w bardziej zrozumiały sposób dla przeciętnego ucznia. Poprostu wkurwia to, że chwali się te 'wielkie' licea, za to jaki tam 'wysoki' poziom. Na szczęście o poziomie danej szkoły mówią wyniki matur i te 'wielkie' licea wypadają tam co najwyżej średnio.
Cytat:No cóż, że Ty jeszcze nie miałeś... Na polibudę chciałem iść odkąd skonczylem podstawówkę. Pozniej ukonczylem gimnazjum, w tym roku liceum i jeśli wszystko pojdzie dobrze, to moje zamierzenia zostaną zrealizowane.
No cóż, podziwiam

. Ja kompletnie nie wiem co mam robić w życiu, a co gorsza nie wiem już co mi może sprawiać satysfakcję bądź radość czy zaspokojenie amibcji. Najpierw chciałem być księdzem

, potem papieżem

, potem kurna piłkarzem, potem informatykiem, w końcu doszedłem do wniosku, że nie nadaje się do żadnej z wymienionych funkcji więc zrezygnowałem. Czasem mam przebłyski, lecz i tak nie wiem co będę robił. Mam jeszcze troszkę czasu, ale pewnie nic nie wymyśle i skończę na jakimś marketingu czy innym chujostwie

hock: .
Podsumowując powiem, że powinno się w szkołach skupiać na konkretnych przedmiotach, a resztę odstawić, gdyż nie ma z tego żadnych umiejętności czy większej wiedzy, tylko uczniowie poprawiają sobie średnie po to by mieć pasek, by być tym zajebistym z oceną celującą z nieważnego przedmiotu

.