• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polityka...

Cytat:Matrix: Reaktywacja (ang. The Matrix Reloaded)

w niektórych pzypadkach tłumaczenie dosłowne jezyków obcych mija sie z celem

korwa ojacie, no serio?
Odpowiedz

Kamil-Reloaded napisał(a):rozumiem, że angielski to u ciebie nowość
Ale o czym ty talking?
Odpowiedz

Acrid napisał(a):trza bylo se dupnac Kamil-dirty-Dancing i bylbys wirujacy seksem.

wg istnego byłbym brudnym tancerzem Tongue
Odpowiedz

a tak jesteś przeładowanym kamilem. no super partia kurwo!
Odpowiedz

Książę napisał(a):prawda jest taka, że typy takie jak keltuz i krzychun to goście których wiedza jest wydumana i wyczytana, a chuj wiedzą o realnej stronie, wielopłaszczyznowości i mnogości oblicz problemów na temat których się wypowiadają

A twoja wiedza jaka jest?? Rozumiem, ze czytac nie umiesz a wszystkie wnioski by Ksionrze oparte na empirii są trafne? Chetnie bym was, komusze pijawy, niezle przeorał ale rece mi juz tak opadły, ze nei jestem w stanie ich dluzej na klawierce trzymac. Pamietajcie by w nastepnych wyborach głosowac na PO
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

A ty pamiętaj żeby nie walić konia obiema kończynami.
Odpowiedz

Cytat:A twoja wiedza jaka jest??

A jaka jest Twoja? nikt tu poza wami nie przedstawia żadnych TEORII jako jedynie słusznych objawionych prawd. Fachowcy od siedmiu boleści, z gościem troszkę po dwudziestce jako guru. Śmiechu warte.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

ciekawe czy jakby ci mama z tata na komputer nie zarobili, tylko od 12 roku zycia w polu musial zapierdalac to bys byl taki madry

edit:

no do nd oczywista
Odpowiedz

Cytat:A jaka jest Twoja? nikt tu poza wami nie przedstawia żadnych TEORII jako jedynie słusznych objawionych prawd. Fachowcy od siedmiu boleści, z gościem troszkę po dwudziestce jako guru. Śmiechu warte.

Jak zapakowałem wczoraj w dupę twoja stara na dworcu za 1 sestercję, to nie bylo jej tak do smiechu,kurwo. Idz dalej pograc w gry komputerowe i nie kłopocz się jakimis teoriami. Powodzenia na egzaminie ze stosunków miedzynarodowych

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ciekawe czy jakby ci mama z tata na komputer nie zarobili, tylko od 12 roku zycia w polu musial zapierdalac to bys byl taki madry

w normalnym kraju zarobiliby nie tylko na komputer ale i na kino domowe, a na wczasy tez niemalo by sie zaoszczedzilo
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Wars napisał(a):także średnio uśmiecha mi się finansowanie w funduszy państwowych takich obiektów jak Świątynia Opatrzności Bożej.

W takim razie UPR ma lewicowe podejście do kwestii obyczajowych,bo jest przeciwna uprzywilejowanej pozycji KK. Ten przypadek finansowania z budżetu to całkowite zaprzeczenie konserwatyzmu.

Wars napisał(a):nie powiem tego w twarz kobiecie z dwójką dzieci na utrzymaniu.

Takie pytanie skoro już przy tym jesteśmy. Pomoc społeczna w tym przypadku polega na zabieraniu jednym rodzicom na rzecz innych i ich dzieci. Wyobraź sobie następującą sytuację: jest piaskownica bawią się dzieci i z jednej strony jest dziecko z drogimi zabawkami a z drugiej takie bawiące się patykami,bo jet biedne. Powiesz swojemu dziecku żeby podeszło do bogatego,zabrało mu zabawki i dało biednemu? Przecież postaw obywatelskich trzeba uczyć od małego,żeby nie wyrosły takie pazerne mendy jak Ja. To może być dla Ciebie nadinterpretacja,ale czym taka sytuacja różni się od przymusowego państwowego altruizmu? Państwo kradnie jednym na rzecz drugich co całkowicie zabija w ludziach potrzebę pomagania innym,ludzie myślą sobie "skoro płace podatki to dlaczego mam jeszcze rzucić pieniążka żebrakowi"?

Dane,które przedstawiłem prezentowali eksperci Centrum im.Adama Smitha,niemniej ich strona nie działa i musisz mi wierzyć na słowo.

Tomasz: oczywiście dzisiaj w USA nie jest idealnie,ale Bush to komunista i niszcząc po kolei każdą dziedzinę życia i gospodarki niszczy społeczeństwo. Co do huraganu: nie ubezpieczyli się,dostali nauczkę. Potęgę tego kraju budowali ludzie umiejący uczyć się na błędach.

A jak Ci tak zależy na tych biednych,starych i niepełnosprawnych to zapisz się do jakiegoś studenckiego wolontariatu. Oni pomagają,Ty wynajdujesz usprawiedliwienia dla kradzieży.
Odpowiedz

spoko krzychun

Krzychun napisał(a):A jak Ci tak zależy na tych biednych,starych i niepełnosprawnych to zapisz się do jakiegoś studenckiego wolontariatu. Oni pomagają,Ty wynajdujesz usprawiedliwienia dla kradzieży.

ale wez mi powiedz, jakie sa realne pomysly na pomoc takim ludziom?
Odpowiedz

ND napisał(a):Jak zapakowałem wczoraj w dupę twoja stara na dworcu za 1 sestercję, to nie bylo jej tak do smiechu,kurwo. Idz dalej pograc w gry komputerowe i nie kłopocz się jakimis teoriami. Powodzenia na egzaminie ze stosunków miedzynarodowych

komuś brakło argumentów? poza tym to wypierdalaj Big Grin

Krzychun napisał(a):nie ubezpieczyli się,dostali nauczkę.

Nie ubezpieczyli się, bo ICH NA TO NIGDY NIE BYŁO STAĆ! potęga USA była też budowana na niewolnikach i wyniszczeniu rdzennych mieszkańców. Poczytaj coś o white trash, o sytuacji weteranów z wojen wietnamskich i irackich, o tym dlaczego ludzie w ogóle się na te wojny zgłaszają... podpowiem że w książkach Miltona Friedmana raczej tego nie znajdziesz. I nie jest to wina Busha - debila, bo to w Stanach się dzieje nie od 5 i nie od 15 lat.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ale wez mi powiedz, jakie sa realne pomysly na pomoc takim ludziom?

Generalnie 2 sprawy
- pomoc nie dobrowolna jest nieetyczna co już mówiłem.
- pomoc społeczna marnuje mnóstwo pieniędzy. Najpierw trzeba pieniądze zebrać i opłacić jeden urząd. Potem trzeba opłacić drugi,który te pieniądze rozdysponuje wg.własnego uznania. W końcu trzeba opłacić pracowników środowiskowych,którzy pojawiają się u podopiecznych raz na pół roku. Prywatna pomoc to organizacje non profit,które zbierają o wiele mniej kasy a potrzebujący dostają więcej,i to naprawdę potrzebujący.

Ktoś tam piał,ze nie znam życia,to będzie przykład z życia. Znam kolesia,jest pijakiem - wiem bo sam nie raz z nim piłem kiedyś. Ma 24 lata i chodzi do szkoły wieczorowej tylko dlatego żeby dostawać rentę po ojcu. Oczywiście ojciec nie pracował.
Odpowiedz

Tomash napisał(a):potęga USA była też budowana na niewolnikach i wyniszczeniu rdzennych mieszkańców.

ROTFL. Niewolnictwo nie zakorzeniło się nigdy w USA na dobre poza południem.do wojny secesyjnej najbiedniejszego obszaru kraju.A wady gospodarki opartej na niewolnictwie można łatwo opisać,ale ty nie wiesz co to przewaga komparatywna więc nie zrozumiesz. Wojna w Wietnamie miała miejsce w czasach rządów socjalistów,nie na darmo w opozycji z czarnymi i weteranami stali Murray Rothbard i Karl Hess.

Od czasu zakończenia prezydentury Reagana w USA rządzą neokonserwatysci( mają lewicowe korzenie intelektualne) i socjaldemokraci( Clinton)
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Prywatna pomoc to organizacje non profit,które zbierają o wiele mniej kasy a potrzebujący dostają więcej,i to naprawdę potrzebujący.

A Wy naprawde sądzicie że ludzie z natury są dobrzy i założą tyle tych organizacji ile trzeba?
Ja nie mówie że to o czym piszecie jest w całości bzdurą, bynajmniej. Ale już setki razy się okazało że każda skrajność jest chuja warta, i nie ogarniam jak dalej można tego nie rozumieć. Generalnie gdzieś tak koło osiemnastki się przeważnie wyrasta z większości "-izmów" czego i Tobie życzę.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości