01-31-2008, 11:56 PM
nie, wygrałem pół miliona
Książę napisał(a):chyba w puszkach alu do odbioru na raty w śmietniku
Krzychun napisał(a):Cóż za błyskotliwy dowcip! I to z ust człowieka,który głosuje na PO i ma się za prawicowca. Tak się składa,ze to co opisałeś to prawda w "prawdziwie kapitalistycznym społeczeństwie" Niech przykładem będą Stany. Tam ludzie,którzy przez cały okres pracy znajdowali się w dolnej partii grupy dochodowej,przechodząc na emeryturę w ogromnej większości trafiają plasują się na wysokiej pozycji w grupie majątkowej. To dzięki niskim podatkom i niskiej preferencji czasowej wykształciła się tam kultura oszczędzania. W USA każda rodzina w klasie średnie posiada fundusz stypendialny dla dziecka,zakładany dobrowolnie. Tam ludzie są zabezpieczeni na takie okoliczności. Co do dobroczynności: przeciętny Europejczyk wydaje na nią średnio 10$ rocznie,Amerykanin 1000$.Dobra, skoro już zostałem wywołany, to odpiszę. Najpierw kwestie formalne: nie uważam się za czystej wody prawicowca, w żadnym razie, bliżej mi po prostu do prawicy niż do lewicy. Poza tym, wszystko, co w moich poglądach prawicowe, wykształciło się we mnie na skutek obserwacji otoczenia i młodzieńczego poczucia niesprawiedliwości =) A to dlatego, że mój tata jest właścicielem dość dużej firmy, od tego roku stałem się jej współwłaścicielem, płacimy zbrodnicze podatki na utrzymanie koryta i wszystkich "klas niepracujących", stąd wzięła się u mnie lekka awersja do socjalistów. Natomiast w kwestiach obyczajowych bliżej mi już do lewicy, ale też wykształciło się we mnie z wiekiem, cała moja rodzina należy do Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego (protestanckiego, luterańskiego), także średnio uśmiecha mi się finansowanie w funduszy państwowych takich obiektów jak Świątynia Opatrzności Bożej.
Cytat:2. Co zrobić ze starszymi ludźmi którzy z najrózniejszych przyczyn nie są w stanie sami się utrzymać, co z chorymi psychicznie, niepełnosprawnymi, wystrzelać? Może Polska nie jest wybitnie bogatym krajem, ale jednak na tego typu pomoc społeczną nas stać, i jeszcze przez jakiś czas będzie ona niezbędna, kto twierdzi inaczej ten żyje na jakiejś innej planecie,
Cytat:ahh widzisz w prezencie postanowiłem sie akurat rozładować na twojej starej... zamiatanie sufitów wychodzi jej znakomicie
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo