• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polityka...

Książę napisał(a):spierdalaj debilu

[...] rzekł książe do swojej starej, która jest ekspedientką na Allegro i zapierdala na siedmioro swoich patologicznych dzieci
Odpowiedz

ty lepiej idź sie tasować pod te perfumy co dostałeś od mamy na urodziny, matka za niemowlaka karmiła cię bąkiem zamiast piersią
Odpowiedz

Tomash napisał(a):
Krzychun napisał(a):
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):powinienes pochodzic z wielodzietnej rodziny, z jakiejs zabitej dechami wsi, ciekawe czy wtedy bys byl taki antysocjalista

Rozumiem,ze to bezsensowne przypierdalanie się jest celem samym w sobie?

Ale co tu jest bezsensownego? Ja np bardzo chciałbym wiedzieć, jaka jest wolnorynkowa zajebista lberalna recepta w dajmy na to tkaiej sytuacji, że powiedzmy mamy rodzine wktórej stary pracuje, a matka dajmy na to nie moze robić z powodu choroby, i ten Stary nie wiem, ginie w wypadku. I co? A przecież to jest normalna sytuacja zdarzająca się często.
Już widzę odpowiedź w stylu: 'w prawdziwie kapitalistycznym państwie taka sytuacja nie może mieć miejsca, bo facet miałby przynajmniej 253.714 funtów oszczędności na koncie, więc po jego śmierci żona może wtopić to w lokatę i żyć z odsetek', tudzież 'wystarczy uruchomić esemesowy fundusz i dobrzy, hojni ludzie będą wpłacać'. A, przecież nie zapominajmy, że facet był ubezpieczony u prywatnego ubezpieczyciela, który z przedziką radością wypłaci zadośćuczynienie (co do grosza!) wdowie.
Odpowiedz

likwidacja szkody osobowej zostałaby rzecz jasna zrealizowana w ustawowym terminie 30 dni od zgłoszenia
Odpowiedz

Książę napisał(a):ty lepiej idź sie tasować pod te perfumy co dostałeś od mamy na urodziny, matka za niemowlaka karmiła cię bąkiem zamiast piersią

pudło
Odpowiedz

a ja mam normalny dom
Odpowiedz

Książę napisał(a):a ja mam normalny dom

yhym z dwoma filarami, kolejką na podłodze, autostradą na dachu, darmowym klimatyzatorem i trawą na łożku.

[Obrazek: butterfly_bridge.jpg]

wybacz jezeli pomyliłem adresy
Odpowiedz

No moja definicja normalnego domu jest nieco inna, ale nie oceniam cię negatywnie przez pryzmat środowiska w jakim zmuszony byłeś dorastać. To nie twoja wina, jesteś tylko zagubionym skrzywdzonym chłopcem poszukującym sensu i odrobiny ciepła

(ewidentnie pomyliłeś adresy ciemniaku, ahahaha co za typ)
Odpowiedz

kamil, kto cie przeladowal?
Odpowiedz

Książę napisał(a):No moja definicja normalnego domu jest nieco inna, ale nie oceniam cię negatywnie przez pryzmat środowiska w jakim zmuszony byłeś dorastać. To nie twoja wina, jesteś tylko zagubionym skrzywdzonym chłopcem poszukującym sensu i odrobiny ciepła

(ewidentnie pomyliłeś adresy ciemniaku, ahahaha co za typ)

bla bla pryzmat bla bla jakbym słyszał vomita bla bla bla
Odpowiedz

Wars napisał(a):Już widzę odpowiedź w stylu: 'w prawdziwie kapitalistycznym państwie taka sytuacja nie może mieć miejsca, bo facet miałby przynajmniej 253.714 funtów oszczędności na koncie, więc po jego śmierci żona może wtopić to w lokatę i żyć z odsetek', tudzież 'wystarczy uruchomić esemesowy fundusz i dobrzy, hojni ludzie będą wpłacać'. A, przecież nie zapominajmy, że facet był ubezpieczony u prywatnego ubezpieczyciela, który z przedziką radością wypłaci zadośćuczynienie (co do grosza!) wdowie.

Cóż za błyskotliwy dowcip! I to z ust człowieka,który głosuje na PO i ma się za prawicowca. Tak się składa,ze to co opisałeś to prawda w "prawdziwie kapitalistycznym społeczeństwie" Niech przykładem będą Stany. Tam ludzie,którzy przez cały okres pracy znajdowali się w dolnej partii grupy dochodowej,przechodząc na emeryturę w ogromnej większości trafiają plasują się na wysokiej pozycji w grupie majątkowej. To dzięki niskim podatkom i niskiej preferencji czasowej wykształciła się tam kultura oszczędzania. W USA każda rodzina w klasie średnie posiada fundusz stypendialny dla dziecka,zakładany dobrowolnie. Tam ludzie są zabezpieczeni na takie okoliczności. Co do dobroczynności: przeciętny Europejczyk wydaje na nią średnio 10$ rocznie,Amerykanin 1000$.

@Tomash: a ja chętnie dowiedziałbym się dlaczego moje pieniądze są zabierane do molocha jakim jest pomoc społeczna i po opłaceniu tamtejszych pasożytów trafia ona do menela,który tylko wypełnił formularz.
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):kamil, kto cie przeladowal?

ahh widzisz w prezencie postanowiłem sie akurat rozładować na twojej starej... zamiatanie sufitów wychodzi jej znakomicie
Odpowiedz

1. Obecnie nie jest już wcale tak łatwo dostać zasiłek jak kiedyś, akurat wiem to z absolutnie pewnego źródła(na pewno pewniejszego niż kelthuz)
2. Co zrobić ze starszymi ludźmi którzy z najrózniejszych przyczyn nie są w stanie sami się utrzymać, co z chorymi psychicznie, niepełnosprawnymi, wystrzelać? Może Polska nie jest wybitnie bogatym krajem, ale jednak na tego typu pomoc społeczną nas stać, i jeszcze przez jakiś czas będzie ona niezbędna, kto twierdzi inaczej ten żyje na jakiejś innej planecie.

A w tym zajebistym USA wielu ludzi zaciąga się do armii i jedzie do Iraku ginąć pod bombami arabskich zjebów tylko po to żeby być w stanie uzyskać ubezpieczenie zdrowotne dla rodziny. A jak amerykanie są zajebiście poubezpieczani na wszelkie okazje to pokazał huragan Katrina. Żeby było jasne - nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem "socjalizmu", ale warto tak dla równowagi też czasem poczytać coś z "lewej" strony, od tego się nie umiera, naprawdę.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Wars napisał(a):Już widzę odpowiedź w stylu: 'w prawdziwie kapitalistycznym państwie taka sytuacja nie może mieć miejsca, bo facet miałby przynajmniej 253.714 funtów oszczędności na koncie, więc po jego śmierci żona może wtopić to w lokatę i żyć z odsetek', tudzież 'wystarczy uruchomić esemesowy fundusz i dobrzy, hojni ludzie będą wpłacać'. A, przecież nie zapominajmy, że facet był ubezpieczony u prywatnego ubezpieczyciela, który z przedziką radością wypłaci zadośćuczynienie (co do grosza!) wdowie.
trafiłeś ziom Mr. Green

krzychu idź lepiej na impreze,
zrób tez cos innego niż czytanie książek aby poznać trochę życia

no a rodzinie też takie rzeczy opowiadasz?
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):a ja chętnie dowiedziałbym się dlaczego moje pieniądze są zabierane do molocha jakim jest pomoc społeczna i po opłaceniu tamtejszych pasożytów trafia ona do menela,który tylko wypełnił formularz.
bo wypić wino dobrze jest

prawda jest taka, że typy takie jak keltuz i krzychun to goście których wiedza jest wydumana i wyczytana, a chuj wiedzą o realnej stronie, wielopłaszczyznowości i mnogości oblicz problemów na temat których się wypowiadają

Kamil-Reloaded napisał(a):bla bla pryzmat bla bla
jest jeszcze wiele innych słów których możesz się nauczyć

o kamil jaki bojowy. przegrałeś 1300 w party pokera?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości