• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Podziemie

ReTuRn napisał(a):Ale kolo nie napsiał, ze sciaga to na spróbowanie.

........nie no.........a to co?

raf667 napisał(a):mp3 sobie ściągnąć (oczywiście po to żeby przekonać się czy dany band nam pasi i czy kupujemy płytkę czy nie)

Przegapił czy co?
Odpowiedz

Cytat:A dzięki temu linkowi, "okładki" nawet przebije:
http://img436.imageshack.us/my.php?image...099ex7.jpg

Hmmm... masz nowego przydupasa?:> Nie chwaliłaś się.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

-Rene- napisał(a):A dzięki temu linkowi, "okładki" nawet przebije:
http://img436.imageshack.us/my.php?image...099ex7.jpg

Nie wiem co to jest ale prosze mi topica nie zaśmiecać Surprised Surprised Surprised

(to był *żart*-piszę wytłumaczenie dlatego żeby znów się ktoś nie pucował)

EDYTUJ POSTY - Tom.
Odpowiedz

Cytat:Przegapił czy co?

Przegapił, zwracam honor Tongue
Odpowiedz

Ehhh, ciekawy temat zaśmiecony postami "kto jest lepszy", a można było by powrzucać linki do ciekawych mało znanych kapel, zinów etc...

Powiem, że warto patrzeć za takimi zespołami po necie, na koncertach (wydasz 5 - 10 zł na wejście i sobie piwko wypijesz przy muzyce, a nóż coś poleci ciekawego. jeden z użytkowników (przynajmniej ja tak to odczytałem) trochę pogardliwie traktuje "andergrałnd", cóż od czegoś trzeba zacząć, Slayer nie powstał w jeden dzień, a wiele kapel, których dokonania można dostać tylko na demkach naprawdę nie odstaje od czołówki. Dwa, kapele "andergrałndowe" są bardziej "dostępne", możesz po koncercie śmiało pogadać, napić się piwka z nimi i pogadać o muzyce, którą tworzą etc.

Nie ma sensu bawić się w wyścig kto jest bardziej tru, czy ten co zna całego slejera na pamięc, czy ten co zna 1000 kapel o których nikt nie słyszał - nie interesuje Cie podziemie? spoko, nikt nie zmusza, nikt od pozera Cie nie zwyzywa (przynajmniej nie powinien) ale nie musisz pisać, że to chvjnia.

Co do listów i maili - mail jest dużo szybszy i oszczędza stolec czasu, ale ciekawie jest dostać taki zwykły list w kopercie - w tych czasach to rzadkość, maile są wypierane przez gg, tleny i inne komunikatory, ma to swoje zalety i wady, ale nie o tym.

Prawda, że zawsze w andergrałndzie znajdzie się trochę syfu, ale w przerwie między wydaniem kolejnej płyty Slayera można by czasem zaglądnąć, czy nie ma czegoś ciekawego.
Powstaje portal o tematyce stoner,sludge,doom,groove,psychedelic,southern - jesteś chętny do współpracy? pisz: grzegorz@stoner.pl
[Obrazek: banerheavymusicro2.gif]
Odpowiedz

Cytat:Slayer nie powstał w jeden dzień, a wiele kapel, których dokonania można dostać tylko na demkach naprawdę nie odstaje od czołówki
No nie, to juz jest totalnie zabawne. Oczywiscie, przechodzilem juz przez taki okres, tyle ze ja w tym czasie zachwycalem sie NKR'em (Nieznanym Kanonem Rocka) i tez przekonany bylem, iz jakies szwedzkie czy tam wloskie zespoly, ktore wydaly np. po jednej plycie dorownuja albo (co gorsza) sa lepsze, niz te "wielkie" typu Deep Purple czy tam Black Sabbath. Ostatnio jednak doszedlem do wniosku, ze: (jak to napisal Pan na innym forum) "Cwaniacy, to bodajże na początku lat 90-tych wykombinowali odkupienie za grosze taśm nikomu prawie nie znanych zespołów, aby po odpowiedniej obróbce psychologicznej i marketingowej sprzedawać je później po horrendalnych cenach, jako Nieznane Kanony czegoś tam, itp.". W pelni sie zgadzam.

Co do reszty, to sie nie wypowiadam - bo nigdy czegos podobnego nie praktywkoalem, chyba jestem zbyt leniwy. Zazwyczaj taki "andergralnd" przyswajam w duzych ilosciach u znajomych.
Odpowiedz

oj no nie popadajmy w skrajności To że coś jest nieznane nie znaczy że jest sabe, ale kolega legionista wyznaje zasade że właśnie jak coś jest oldskulowe, podziemne to od razu musi być zajebiste.

A z "Nieznanym kanonem rocka" to nie jest do końca jak mówisz - to że jakaś kapela TERAZ jest zapomniana, nie znaczy że kiedyś była w kompletnym podziemiu, taki Atomic Rooster np. był całkiem popularny, tak samo Black Widow itp.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Hmmm... masz nowego przydupasa?:> Nie chwaliłaś się.
Kurwa return nie strasz mnie bo pomyślę, że siebie miałeś na myśli, "a ja jestem tak szalenie wrażliwa, że przez to mogłabym ze sobą skończyć".
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

Cytat:Kurwa return nie strasz mnie bo pomyślę, że siebie miałeś na myśli, "a ja jestem tak szalenie wrażliwa, że przez to mogłabym ze sobą skończyć".

Niewątpliwa zachęta, by jeszcze nastraszyć taka.
Odpowiedz

Tomash napisał(a):kolega legionista wyznaje zasade że właśnie jak coś jest oldskulowe, podziemne to od razu musi być zajebiste.

Może coś nie kapuje ale gdzie ja to napisałem?
Evil or Very Mad
Odpowiedz

KubusPuchatek - czyli mam rozumieć, że powinniśmy słuchać tylko tego co wydaje od XX lat płyty? Bo tak odbieram Twojego posta, że liczy się i jest dobre tylko to co siedzi na scenie kilkanaście lat. Jakbyśmy słuchali tylko tego co XX lat jest na rynku ta muzyka szybko by się wypaliła. Co do Twojego cytatu - jest w nim dużo prawdy, ale nikt nie karze Ci zakupić za 30 - 40 zł "kota w worku". Uważam, że warto popatrzyć po stronkach, posłuchać mp3 czy próbek, zajrzeć na koncert (wejściówki na takie koncerty gdzie gra kilka kapel mało znanych kosztują po 5 - 7 zł). Warto czasem poczytać o "fresh blood n meat" Wink

Młody zespół Krakowski - Dark Hamsters (darkhamsters.pl), wydali jedną epkę, 30 min muzyki, kilka(naście?) koncertów za sobą (m.in. przed TSA)i naprawdę IMO trzymają bardzo wysoki poziom, masz prawo się nie zgadzać. Co lepsze, a co gorsze to już kwestia gustu.
Powstaje portal o tematyce stoner,sludge,doom,groove,psychedelic,southern - jesteś chętny do współpracy? pisz: grzegorz@stoner.pl
[Obrazek: banerheavymusicro2.gif]
Odpowiedz

Ten topic to doszczętnie typowy temat na RMS, czy mi się wydaje?
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Niewątpliwa zachęta, by jeszcze nastraszyć taka.
Grozisz wklejeniem kolejnego zdjęcia?
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

A ja dodam że często udaje mi się różniaste podziemne rzeczy za darmo dostać hehehe.
Odpowiedz

-Rene- napisał(a):
ReTuRn napisał(a):Niewątpliwa zachęta, by jeszcze nastraszyć taka.
Grozisz wklejeniem kolejnego zdjęcia?

dobre!
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości