• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Podziemie

Ambivalent napisał(a):Szkoda mi czasu na sluchanie bandow, ktore miksuja np. cos ze Slejaa, Destrakszon, Manowa

Wiele zespołów zaczynało kopiując mistrzów i w końcu wypracowali swój styl.

Ambivalent napisał(a):Mysle ,ze tym ,ktorzy na tym zarabiaja bedzie zalezec na promowaniu jak najlepszych

Nie tyle co najlepszych a raczej najbardziej opłacalnych.Byle się sprzedało...
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Wiele zespołów zaczynało kopiując mistrzów i w końcu wypracowali swój styl.

no to nic tylko czekac na wiecej takich

raf667 napisał(a):Nie tyle co najlepszych a raczej najbardziej opłacalnych.Byle się sprzedało...

Takie zespoly tez musza byc ale zawsze gdzies znajdzie sie jakas perelka.
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):no to nic tylko czekac na wiecej takich

Właśnie że możesz na nie nie doczekać jak nikt nie będzie ich wspierał za młodu.

Ambivalent napisał(a):Takie zespoly tez musza byc ale zawsze gdzies znajdzie sie jakas perelka

I tych perełek będzie coraz mniej.
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Właśnie że możesz na nie nie doczekać jak nikt nie będzie ich wspierał za młodu.

Jakos nie mam takich obaw.

raf667 napisał(a):I tych perełek będzie coraz mniej.

skad taki wniosek ?
Odpowiedz

Szkoda, że ten topic zawalony jest bezsensownym spamem...

Cytat:Moze wyjde tu na lekkiego ignoranta ale powiem Ci z,e im dluzej slucham tej muzyki tym bardziej dochodze do wniosku ,ze te klasyczne kapele, te, ktore pchaly to wszystko do przodu, ktore tworzyly wszystkie "sceny" poprostu sa lepsze. Szkoda mi czasu na sluchanie bandow, ktore miksuja np. cos ze Slejaa, Destrakszon, Manowar skoro moge sobie zapuscic oryginaly i na 99 % beda mial wieksza frajde ze sluchania tego. Oczywiscie sa tez mlode zepoly, ktore wnosza powiew swiezosci (np. Mastodon) i chawała im za to !

Rozumiem Cię, ale wiele zespołów raczej zaczyna własnie od naśladowania, a potem szlifując swoją grę tworzą własny styl. Słuchając kolejnych klonów Slejerka można walić głową w mur, ale ma się pewien obraz jak oni grają (kaleczą) klasykę Smile ja mam np taką manię, że lubię słuchać coverów Ace Of Spades, wiele to shit ale jest kilka ciekawych.

A w śród tych 90% klonów slejerka znajdzie się 10% czegośnaprawdęfajnego, więc imo warto szukać
Powstaje portal o tematyce stoner,sludge,doom,groove,psychedelic,southern - jesteś chętny do współpracy? pisz: grzegorz@stoner.pl
[Obrazek: banerheavymusicro2.gif]
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):Jakos nie mam takich obaw.

Bo to się nie stanie z dnia na dzień.To raczej długi proces Surprised

Ambivalent napisał(a):skad taki wniosek ?

Bo będzie coraz więcej ludzi którzy widząc w TV linkin park pomyślą "ooo ci metalowcy to mają kasę!Nie ma co jutro wołam zdzicha i stacha,zakładamy metalowy band!".Kiedyś jak na metalu się nie dało zarobić ludzie tworzyli go z pasją,dlatego bo to lubili.
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Kiedyś jak na metalu się nie dało zarobić ludzie tworzyli go z pasją,dlatego bo to lubili.

Tzn.kiedy?O jakich czasach w tym momencie mowisz(piszesz)?
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Lata 80-te.
Odpowiedz

HeavyMusic.pl napisał(a):ja mam np taką manię, że lubię słuchać coverów Ace Of Spades, wiele to shit ale jest kilka ciekawych.

Ten jest zajebisty:

\m/

HeavyMusic.pl napisał(a):A w śród tych 90% klonów slejerka znajdzie się 10% czegośnaprawdęfajnego, więc imo warto szukać

To trzeba sporo czasu na sluchanie, ja niestety nie mam az tyle.

raf667 napisał(a):Bo to się nie stanie z dnia na dzień.To raczej długi proces

jakos wszystko sie trzyma cały czas i rozwija, wiec nie naprawde nie widze problemu.

raf667 napisał(a):Bo będzie coraz więcej ludzi którzy widząc w TV linkin park pomyślą "ooo ci metalowcy to mają kasę!Nie ma co jutro wołam zdzicha i stacha,zakładamy metalowy band!".

zejdz na ziemie

raf667 napisał(a):Kiedyś jak na metalu się nie dało zarobić ludzie tworzyli go z pasją,dlatego bo to lubili.

Po pierwsze, primo: czyli uwazasz ,ze teraz ludzie juz nie tworza muzyki z pasja ?
Po drugie , primo: Lata 80 ? Nie rozsmieszaj mnie. Juz w zasadzie od lat 70 (czy moze nawet koncowki 60 ?)była moda na ciezsze rockowe granie. Z poczatku metal mogl byc ciezko strawny ale to była tylko kwestia czasu kiedy sie "przyjmie". Pozatym ,naprawde myslisz ,ze ten wysyp metalowych zespolow w latach 80 to było wszystko z pasji do tej muzyki ?
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):Pozatym ,naprawde myslisz ,ze ten wysyp metalowych zespolow w latach 80 to było wszystko z pasji do tej muzyki ?

Z ust mi to pan wyjąłeś.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):
Ambivalent napisał(a):Pozatym ,naprawde myslisz ,ze ten wysyp metalowych zespolow w latach 80 to było wszystko z pasji do tej muzyki ?

Z ust mi to pan wyjąłeś.

I mi też, wtedy była moda na granie, teraz czasem jest moda na bycie mrocznym i złym

Ambivalent:
Ja polecam covery w wykoaniu Crowbar, Blood For Blood i Total Death (mało znana hiszpańska thrashowo-deathowa) kapelka
a co do linku ^_^ hehe, mocne są te ogrodniczki,
Powstaje portal o tematyce stoner,sludge,doom,groove,psychedelic,southern - jesteś chętny do współpracy? pisz: grzegorz@stoner.pl
[Obrazek: banerheavymusicro2.gif]
Odpowiedz

E, cover z linksiora zaija pozerów, nie inaczej.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Ambivalent napisał(a):Z poczatku metal mogl byc ciezko strawny ale to była tylko kwestia czasu kiedy sie "przyjmie"

Nie wiem czy Venom się dobrze przyjął u "normalnych" ludzi.
Odpowiedz

A tak wlaśnie...Widzę że muzyka z andergrałnda to nie wasza działka więc spytam tak: a co sądzicie o papierowych zinach?Bawicie się w to czy już tylko web-ziny?
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Nie wiem czy Venom się dobrze przyjął u "normalnych" ludzi.

a ja mysle ,ze oprocz czesci fanow rocka lat 70 zjednal sobie tez zupelnie nowe grono ludzi.

raf667 napisał(a):Widzę że muzyka z andergrałnda to nie wasza działka

tak ?

raf667 napisał(a):a co sądzicie o papierowych zinach?

Jesli prowadza to kompetentni ludzie to jestem na TaK.

Cytat:Bawicie się w to czy już tylko web-ziny?

Mam inne wydatki ale przegladam czasem w Empiku. Czyli glownie web-ziny.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: