• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pink Floyd

Moje ulubione piosenki to "Another Brick In The Wall" i "High Hopes". A sam zespół jest zarąbisty.
Odpowiedz

Goodbye_Blue_Sky napisał(a):A słuchałeś The Piper At The Gates Of Down? Mam to na takiej starej kasecie, nawet jeśli nie mogę tego słuchać, bo moja mądra wieża wkręca kasety, to i tak miło popatrzeć ;D
Właśnie chodzi o to, że nie słyszałem, a podobno to świetna płyta. Poszukam, może uda się gdzieś znaleźć.
Odpowiedz

W zasadzie ciężko cokolwiek o Pink Floyd powiedzieć bez obawy o profanację :) Mimo to spróbuję... Przede wszystkim powalili mnie na kolana pierwszą usłyszaną przeze mnie piosenką i nie była to Wish You Were Here, lecz Hey You. I to był chyba moment, kiedy w końcu znalazłam sedno mojego muzycznego gustu na chwilę obecną. Co można o nich powiedzieć... Nie urzeka mnie ich legendarność, to nie skala, w której powinno się oceniać artystów. Jednak tym, co wyróżnia Pink Floyd, jest zdecydowanie niepowtarzalna prostota tekstów. Nie mówię o banalności, ale o niewyobrażalnie pięknym wyrażaniu uczuć w nieprzesadzonej formie. W dzisiejszych czasach to rzadkość - takie ujmowanie piękna bez zbędnych ozdobników, a mimo to określanie ich sedna.
Oprócz specyficznej subtelności, nuty psychodelicznych klimatów, rozbrajającej szczerości, szerokopojętej trafności i świeżości, odrobiny sarkazmu i ironii, Pink Floyd potrafią dostarczyć również potężny ładunek energii :) Tak na dobrą sprawę stworzyli muzykę dobrą na każdy nastrój.
Bardzo ludzką.
I mimo wszystko zakrapianą pewną dozą nadziei :)

I chyba na tym powinnam zakończyć opiniowanie tej kapeli, nie ma sensu rozbierać ich twórczości na części, myślę, że jest na tyle uniwersalna, że każdy znajdzie jej osobisty wydźwięk.
Odpowiedz

Wiele piosenek nie słyszałem (oprócz tych najbardziej znanych) ale High Hopes mogę słuchać w nieskończoność, mistrzostwo po prostu.
[Obrazek: guitarplayer2rr2.jpg]
[Obrazek: brianarw7.gif]
Odpowiedz

Moją pierwszą piosenką też było "Hey You" i od tego utworu zaczęła się moja fascynacja Pink Floyd. Po usłyszeniu tej piosenki momentalnie nagrałam The Wall, obie części i zatopiłam się w tym na całego =)
Co do Piper At The Gates Of Dawn- o ile dobrze pamiętam, w Media MArkt można to znaleźć, za około 60zł. Polecam;D
There is no dark side of the moon, really. Matter of fact it`s all dark.
Odpowiedz

Mi sie podoba cała płyta Wall a reszte płyt słucham sporadycznie i zazwyczaj słucham to co leci Smile
All the pieces fall to his wish Smile
Odpowiedz

Mam pytanie kto wykonuje solówke przy końcu utworu another brick in the wall (Part 2) z góry dzięki Big Grin
Odpowiedz

Zapewne David Gilmour.
Odpowiedz

Mama takie pytanie w utworze another brick in the wall (part2) na końcu piosenki jest taka zagadka wydziera się taki gościu o co mu chodzi i kto to jest z góry dzięki Big Grin
Odpowiedz

co myslicie o nowej wersji piosenki "Another Brick In The Wall " w wykonaniu Korn`a ?? :? ... ja wole oryginal..
Odpowiedz

Wszyscy mi o niej mówią, ale osobiście jeszcze nie słyszałam, ale jestem pewna, że Pink Floyd zrobili to lepiej ;D
Odpowiedz

Nie słyszałem, zapewne na szczęście, bo ten utwór to przecież świętość, a tych dotykać innym nie wolno. Tak uważam Smile. Korn jakoś klimatycznie nie pasuje mi do utworów PF, więc wątpię by mnie zaskoczyli.
Odpowiedz

Arcos napisał(a):Mama takie pytanie w utworze another brick in the wall (part2) na końcu piosenki jest taka zagadka wydziera się taki gościu o co mu chodzi i kto to jest z góry dzięki Big Grin

Po angielsku:
"Wrong, do it again!"
"If you don`t eat yer meat, you can`t have any pudding. How can you have any pudding if you don`t eat your meat?"
"You! Yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!"

Po polsku:
"Źle, jeszcze raz!"
"Jak nie zjesz mięsa, nic nie dostaniesz na deser. Nie mogę ci dać deseru, skoro nie chcesz jeść mięsa na obiad!"
"Hej, ty! Tak, ty- tam, za garażami! Stój spokojnie, chłopaczku!"
Odpowiedz

Goodbye_Blue_Sky napisał(a):Wszyscy mi o niej mówią, ale osobiście jeszcze nie słyszałam, ale jestem pewna, że Pink Floyd zrobili to lepiej ;D

oczywiscie ze lepiej .. wykonanie Korna to czysta profanacja..
Odpowiedz

Dzeyla napisał(a):
Goodbye_Blue_Sky napisał(a):Wszyscy mi o niej mówią, ale osobiście jeszcze nie słyszałam, ale jestem pewna, że Pink Floyd zrobili to lepiej ;D

oczywiscie ze lepiej .. wykonanie Korna to czysta profanacja..

Tak myślałam, że niewiele straciłam, nie słuchającWink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości