• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pieszczochy...

To jest profanacja metalowego imidżu Laughing

Heh a dla mnie ta pieszczocha przede wszystkim była krokiem w "edukacji" swoich rodziców Big Grin i punktem honoru, gdyż musiałem bardzo długo ich przekonywać zanim pozwolili mi kupić.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Mi pieszczochy nie odpowiadają. Nie noszę i nosić nie będę.

Ale co kto lubi, jak ktoś to już wcześniej powiedział...
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Heh, na koncert czy od czasu do czasu na miasto kilka cwiekow/kolcow na lapie wyglada fajnie...pod warunkiem,ze pasuje do czlowieka i reszty ubrania...ja sam nosze tak "od swieta" 5-rzedowa...z normalnymi, klasycznymi cwiekami ;] i jest ok jak dla mnie... Big Grin
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

pieszczochy...nieee,zdecydowanie nie..jedyne co znajduje sie na mojej rece to opaska frotte Smile
"...Ashes to ashes, dust to dust
Chemical warfare and the bloodlust
Sign of Mars in a time to come
Mankind has finally done..."

[Obrazek: niekarmt10gq.jpg]
Odpowiedz

RÓŻOWE PIESZCZOCHY???!!!
BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toż to profanacja!! :? :? :?
Ja osobiście lubię i noszę Laughing
Mam 3 rzędówkę, stożki hie hie hie, tylko szkoda że mam tak mało okazji by ją zakładać ale co tam 8)
Zresztą dostałam ją w prezencie więc jest dla mnie szczególnie cenna Big Grin
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Na prawej rece mam lancuch przytwierdzony w sumie na stale a co do pieszczochy to nosze na lewej rece 2 rzedowke, ale w sumie ona taka nietypowa jest Wink
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Pieszczochy nie noszę,ale przyznaję,niektóre fajnie wyglądają.Niemniej wydaje mi się,że są mało praktyczne,pewnie kwestia przyzwyczajenia.
I will make it go away
Can`t be here no more
Seems this is the only way
I will soon be gone
Odpowiedz

ja mam jedną taką "od święta" lub poprostu zależy od tego w co jestem ubrana gdyz nei do wszystkiego pasuje. Jednorzędowa, czarna, małe stożki Smile
Nie ma co rozpaczać nad gasnącym slońcem. Początek był ciemnością, ciemność będzie końcem.
Odpowiedz

A ja noszę pieszczochy, choć wg tego co uważa Królik to powinienem już nie nosić. Może z tego względu że kiedy byłem młody to 1. nie było sklepów z takim akcesoriami; 2. dostanie kawałka skóry w kolorze czarnym też nie było łatwe (w ogóle w jakimkolwiek kolorze); 3. o ćwiekach można było sobie pomarzyć 4. to samo zresztą tyczy się takich rzeczy jak koszulki (niebywałe nie? nie było sklepów z koszulkami) 5. glany to weszły dopiero tak gdzieś w '93 a przedtem nosiło się różne dziwne rzeczy.

Dlatego na stare lata lubię sobie ponadrabiać zaległości. Wink Oczywiście i tak nie kupiłem sobie pieszczochy tylko zrobiłem. Konkretnie pięć sztuk, z czego 2 "gołe", 2 z gwoździami, a jedną z zębami (haha Wink ).
Life is a Pain in The Neck
Odpowiedz

Ja mam pieszczoche gładką, 6 cm. Bardzo ładnie wygląda mym zdaniem, ale gdy przyszedłem w niej do szkoły zostałem zbluzgany od pozerów etc... eh...
www.splash.glt.pl | Tyle lat chodziłem do szkoły i nadal umiem tylko przeklinać Big Grin
Odpowiedz

Splash napisał(a):Ja mam pieszczoche gładką, 6 cm. Bardzo ładnie wygląda mym zdaniem, ale gdy przyszedłem w niej do szkoły zostałem zbluzgany od pozerów etc... eh...

Ja miałem podobnie jak przyszedłem w trzech rzędach piramidek Wink olałem to równo Smile Sam najlepiej wiem, czy mam muzykę w sercu, czy nie.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Cytat:A ja noszę pieszczochy, choć wg tego co uważa Królik to powinienem już nie nosić.

Ok, znów okazałem się zbyt egoistycznym skurwielem w swych rozważaniach, nie zważając na sentymentalne zapędy coponiektórych ... Wink
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Nie potrzebuję nosić takich gadżetów. Ale gdybym grał koncert z jakąs blackową hordą nabiłbym skórzaną pieszczochę 20-cm gwoździami i w tym wyskoczył. Póki co jednak nie czuję takiej potrzeby.
Odpowiedz

=Sat= napisał(a):Ale gdybym grał koncert z jakąs blackową hordą nabiłbym skórzaną pieszczochę 20-cm gwoździami i w tym wyskoczył.

hmmmm...taka np. fotka Frosta z Nemesis Divina - ale wydaje mi sie ze przesada w 2 strone tez nie jest dobra - juz wole takie ogromniaste stozki, ale kilka...widzialem...hmmm...w nowym teledysku Behemoth? Fajna rzecz w kazdym razie Smile
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

Tak po 1. To pieszczochow nie wymyslili sobie metalowcy i nie jest to ich identyfikacja, ani styl. Pieszczochy scisle zwiazane sa ze stylem SM i tak zostanie. Osobiscie jestem jak najbardziej za przy zachowaniu zdrowego rozsadki. Sama nosze obroze i pasek, ale nie dlatego ze slucham takiej muzyki. Jakbym nie sluchala tez bym nosiła.
2. Co do rozowych pieszczochow. Mamy takie czasy ze moda zmienia sie z roku na rok. Niestety stosunkowo niedawno wszedł trend na ostre popowe laski, ktore nosza pieszczochy w przeroznych kolorach. Jesli lubia ich sprawa. Mnie to nie obrzydza ani tez nie jest zadna profanacją. Poprostu mnie bawi.
De Profundis Mors Vas Cousument
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości