04-01-2008, 06:00 AM
Slapi napisał(a):Teraz moim problemem są jutrzejsze mecze, a nie bezsensowne domysły, finito...
Jeśli wybierasz się do buka stawiać dzisiejsze i jutrzejsze mecze LM to sorry, ale -

![[Obrazek: washburndime32buh6yl5.png]](http://img444.imageshack.us/img444/5909/washburndime32buh6yl5.png)
Washburn Dime 32 Custom
Slapi napisał(a):Teraz moim problemem są jutrzejsze mecze, a nie bezsensowne domysły, finito...
Przemek87 napisał(a):precz z takimi pomysłami
Przemek87 napisał(a):No dobra ale po takim zmiejszeniu trzeba dążyć do ponownego powiększenia, nawet do 18 drużyn. Przecież nie tak dawno OE miała 14 klubów i każdy zgodnie mówił że jest chujowo.Kurde, trudno się nie zgodzić.
Pomniejszona OE nie może być na stałe bo stanie sie nudna. 4 mecze w sezonie z jedną drużyną to za dużo. Właśnie prestiżowe mecze np Lech-Legia są dlatego tak prestiżowe bo tylko dwa razy na sezon są, raz w Poznaniu raz w Warszawie. Tak to by spowszedniały. A my nie mamy swojego Celticu czy Rangersów żeby sie podniecać 4 takimi meczami w sezonie (to w lidze bo przecież i w pucharach wpadają na siebie często).
Wars napisał(a):I argument, że mamy 40mln populacji, więc powinniśmy mieć więcej drużyn niż 5-cio milionowa Szkocja, wydaje mi się bardzo logiczny
Wars napisał(a):Zmniejszenie ligi = radykalne zmniejszenie atrakcyjności rozgrywek, jak dla mnie.
Morgenstern napisał(a):To ile drużyn powinno być w lidze rosyjskiej, chińskiej, czy w MLSie? Co ma piernik do wiatraka? Żeby liga była duża potrzeba dobrze zorganizowanych klubów, sponsorów, stadionów i porządku w krajowym związku piłki nożnej, a nie dużej liczby ludności.Argument o kant dupy roztrzaskać. Inne kraje europejskie z podobną liczbą mieszkańców co Polska też mają >/= 16 zespołów w lidze. W ich przypadku też działa analogia z Chinami i MLS? Zachowaj logikę w swoim toku myślowym i nie stosuj wykładni ad absurdum, a wszystko wyda ci się dużo bardziej zrozumiałe.
Morgenstern napisał(a):A wolisz dużą ligę z ustawionymi meczami z drużynami zamieszanymi w korupcję?Przecież polecieć mają właśnie kluby uwikłane w sprawy korupcyjne- to raz. Dwa- wskaż mi dowód, że przy zmniejszonej lidze ten proceder nie będzie miał miejsca.
Wars napisał(a):Argument o kant dupy roztrzaskać. Inne kraje europejskie z podobną liczbą mieszkańców co Polska też mają >/= 16 zespołów w lidze. W ich przypadku też działa analogia z Chinami i MLS? Zachowaj logikę w swoim toku myślowym i nie stosuj wykładni ad absurdum, a wszystko wyda ci się dużo bardziej zrozumiałe.
Wars napisał(a):Przecież polecieć mają właśnie kluby uwikłane w sprawy korupcyjne- to raz. Dwa- wskaż mi dowód, że przy zmniejszonej lidze ten proceder nie będzie miał miejsca.