- Liczba postów:
- 16
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Prisca napisał(a):Owszem "Osada" ma przekaz, aczkolwiek są filmy, które też mają tzw. "przekaz" a są dużo lepsze... ale to jest moje zdanie.
CHYBA NIESTETY NIE ZAKUMAŁAŚ TEGO PRZEKAZU POZDRWIWAM. SORRY ŻE SIĘ CZEPIAM ALE JUŻ TAKI JESTEM.
Terrorist want to destroy this country ,so do we !; G.W. Bush
SML
Unregistered
Są filmy przy których należy sie bawic, lub bać (horrory i komedie) a są takie które sie oglada by poszerzać swoją wiedze.... (dokumenty, filmy z "morałem"). To to przedmówcy
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
pissant napisał(a):Prisca napisał(a):Owszem "Osada" ma przekaz, aczkolwiek są filmy, które też mają tzw. "przekaz" a są dużo lepsze... ale to jest moje zdanie.
CHYBA NIESTETY NIE ZAKUMAŁAŚ TEGO PRZEKAZU POZDRWIWAM. SORRY ŻE SIĘ CZEPIAM ALE JUŻ TAKI JESTEM.
Heh, to Ty chyba nie zakumałeś, tego co napisałam.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Też byłam na Osadzie i też mówię- nie idźcie na to!!!
W sumie może za dużo się po filmie spodziewałam, albo i ten był przereklamowany. Jak dla mnie stanowczo za prosta akcja, nie mówiąc już, że wcale nie taka straszna jakby się zdawało, że miała być.
W ogóle jak już ktoś to musi oglądać niech sobie na kompa załatwi, bo szkoda wywalać kasy na bilet do kina
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 16
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Prisca napisał(a):pissant napisał(a):Prisca napisał(a):Owszem "Osada" ma przekaz, aczkolwiek są filmy, które też mają tzw. "przekaz" a są dużo lepsze... ale to jest moje zdanie.
MAM NADZIEJE ŻE ZADARCIE Z MODERATOREM NIE GROZI UTRATĄ WOLNOŚCIĄ WYPOWIEDZI.
Terrorist want to destroy this country ,so do we !; G.W. Bush
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Chyba nie.. ale pissant.. zdecyduj sie na jeden kolor czcionki.. Bialy..
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Valhalla napisał(a):Też byłam na Osadzie i też mówię- nie idźcie na to!!!
W sumie może za dużo się po filmie spodziewałam, albo i ten był przereklamowany. Jak dla mnie stanowczo za prosta akcja, nie mówiąc już, że wcale nie taka straszna jakby się zdawało, że miała być.
W ogóle jak już ktoś to musi oglądać niech sobie na kompa załatwi, bo szkoda wywalać kasy na bilet do kina 
Nie znasz sie. Warto isc na to do kina ! ten film ma przekaz ! i jeszcze raz powtarzam : to nuie horror, ale fiolm fantastyczno - naukowy !!!
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
pissant napisał(a):Prisca napisał(a):pissant napisał(a):Prisca napisał(a):Owszem "Osada" ma przekaz, aczkolwiek są filmy, które też mają tzw. "przekaz" a są dużo lepsze... ale to jest moje zdanie.
MAM NADZIEJE ŻE ZADARCIE Z MODERATOREM NIE GROZI UTRATĄ WOLNOŚCIĄ WYPOWIEDZI.
Ja tu tylko sprzątam ;]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Spidero- przepraszam, za to co powiem ale takie przeslanie to kazdy z nas moze wymyslic, to nie jest kwestia znania sie czy tez nie. Po prostu niektorzy z nas wpadli, na to o czym ten film traktuje, dobre 10 lat temu.
Niestety wszyscy dostosowuja sie do poziomu odbiorcy, nie tylko autorzy, aktorzy i artysci i wpychaja ludziom dobrze juz znany kicz, nie podwyzszajac w zadnym stopniu jego poziomu. I nie napisalam ze to horror

i sie wkurzylam, bo sam sie nie znasz.
Skoro ten film ma jakis rzekomy pzekaz, to American Beauty powinno byc wywyzszone, bo dawno tak dobrego filmu jak ten nie bylo. I nie bedzie, bo narod gupieje, jedna prosta przyczyna.
Dziekuje!
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
ależ proszę bardzo
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
- Liczba postów:
- 23
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Prisca napisał(a):Ludzie, nie idźcie na to - gorszego chłamu nie widziałam. Szajs, szajs, szajs - praktycznie 2 godziny nudy i dwa momenty w których można conajwyżej dostać gęśiej skórki...
AŻ 2!? W którym miejscu, bo ja nie uświadczyłem ŻADNEGO
...i choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie przelęknę, bo jestem najgorszym skurwysynem w tej dolinie...
Arion
Unregistered
Ja jak zwykle zacofana w sferze kinematografii... Ale w końcu udało mi się obejrzeć ;]
Spieszę więc z komentarzem... Cóż, przede wszystkim film wzbudził we mnie spore emocje [ku radości mojego brata -__-;], to jest dokładnie ten typ filmu, na którym najbardziej się boję. Mogą się lać hektolitry krwi, mordy na lewo i na prawo, mrok i ogólnopojęta groza... Ale to do mnie nie przemawia. Za to z obejrzenia "Osady" jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim film nie skupiał się na jednym wątku, jednym wymiarze... Widz mógł i posiedzieć w napięciu, i trochę się pobać i w międzyczasie wzruszyć. Zakończenie również było nieoczekiwane... Nie żeby "Osada" poruszyła mnie jakoś do głębi, albo żebym wyniosła z niej jakieś odkrywcze wnioski, ale film ogólnie zaliczyć można do naprawdę dobrych.