- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
Jak kazdy wie jest to nowy film Romana Polańskiego na podstawie ksiazki pana Dickensa "Oliver Twist". Bylem na tym filmie z klasa i musze przyznac ze jest dosc dobry. Pokazuje duza dawke okrucienstwa jakie stosowano w tamtych czasach i trudnosci z jakimi musial sobie radzic tytulowy Oliver. Dobrze dobrana muzyka, aktorzy i scenografia ukladaja bardzo fajny klimat. Film mozna okreslic jako taki "Dla dzieci ale nie dla dzieci"

.
Piszcie tutaj swoje opinie na temat tego filmu (jesli wogole na nim byliscie

)
Aha zapomnialem tez dodac ze fajna byla scena kiedy koles ktory robi trumny wciaga tabake z takim straznikiem sierocinca

. Naprawde fajna tabakierke mial ;] (taka mala trumna

).
So come on! Jump in the fire! ];->
- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
no na serio! ;] zbyt dziecinne to to nie jest bo ciagle sie bija, strzelaja w siebie krew leci komus czasem
- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
Z własnej woli na pewno nie pójdę (może pojedziemy do kina z klasą, to przynajmniej lekcji nie bedzie

). Twórczość Polańskiego usypia mnie lepiej niż kilo środków na sen
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 897
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
1
Tomash napisał(a):Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
Oglądał. "Pianistę" też oglądał - do połowy, bo potem zasnął...
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
- Liczba postów:
- 272
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Mi się ten film bardzo podobał. Chyba jestem trochę za bardzo wrazliwa, bo się kilka razy prawie popłakałam

hock: Zawsze za bardzo wczuwam się w życie bohaterów

Książki jeszcze nie czytałam, trochę nie lubię czytać książek, kiedy najpierw oglądałam film, ale chyba na to się skuszę. To chyba będzie- z tego co pamiętam- mój trzeci raz
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
to tak samo jak ja najpierw OGLADALEM władce pierscieni a dopiero potem zaczalem (i jeszcze czytam) czytac ksiazke (naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
- Liczba postów:
- 393
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
gofer24 napisał(a):(naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
Zaprawdę, prawdziwe szczęście Ciebie spotkało, jest to niepodważalny fakt...
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
Elvis napisał(a):gofer24 napisał(a):(naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
Zaprawdę, prawdziwe szczęście Ciebie spotkało, jest to niepodważalny fakt... 
No jest to szczescie ;]
- Liczba postów:
- 204
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
- Liczba postów:
- 88
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
Macias napisał(a):Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
pierdolisz ;[[[[
widac ze lubisz czytac jakies "zycia na goraco" etc. ;/