• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oliver Twist

Jak kazdy wie jest to nowy film Romana Polańskiego na podstawie ksiazki pana Dickensa "Oliver Twist". Bylem na tym filmie z klasa i musze przyznac ze jest dosc dobry. Pokazuje duza dawke okrucienstwa jakie stosowano w tamtych czasach i trudnosci z jakimi musial sobie radzic tytulowy Oliver. Dobrze dobrana muzyka, aktorzy i scenografia ukladaja bardzo fajny klimat. Film mozna okreslic jako taki "Dla dzieci ale nie dla dzieci" Big Grin.
Piszcie tutaj swoje opinie na temat tego filmu (jesli wogole na nim byliscie Tongue)

Aha zapomnialem tez dodac ze fajna byla scena kiedy koles ktory robi trumny wciaga tabake z takim straznikiem sierocinca Big Grin. Naprawde fajna tabakierke mial ;] (taka mala trumna Big Grin).
So come on! Jump in the fire! ];->
Odpowiedz

na filmie nie byłem ale ze zdjęc i recenzji wydaje się nawet fajny ale obawiam się czy niejest zbyt dziecinny Big Grin ale i tak pójde na niego, a co do tej tabaki to ciekawe jaka to była i czy na serio aktorzy se na planie snuffali Big Grin
Odpowiedz

no na serio! ;] zbyt dziecinne to to nie jest bo ciagle sie bija, strzelaja w siebie krew leci komus czasem Tongue
Odpowiedz

Ale chodzi mi czy po nakręceniu zdjęc wysnuffali ze wszyscy aktorzy tą całą trumienke tabaki Big Grin A wiesz jaka to mogła byc Wink
Odpowiedz

Z własnej woli na pewno nie pójdę (może pojedziemy do kina z klasą, to przynajmniej lekcji nie bedzie Smile ). Twórczość Polańskiego usypia mnie lepiej niż kilo środków na sen Surprised
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?

NPW = MIAZGA, MIAZGA, po trzykroć MIAZGA Mad
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Nieustraszonych pogromców wampirów oglądał?

Oglądał. "Pianistę" też oglądał - do połowy, bo potem zasnął... Wink
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Beast King napisał(a):"Pianistę" też oglądał - do połowy, bo potem zasnął... Wink
Naprawdę nie ma się czym chwalić ; ).
Odpowiedz

Mi się ten film bardzo podobał. Chyba jestem trochę za bardzo wrazliwa, bo się kilka razy prawie popłakałam Confusedhock: Zawsze za bardzo wczuwam się w życie bohaterów Tongue Książki jeszcze nie czytałam, trochę nie lubię czytać książek, kiedy najpierw oglądałam film, ale chyba na to się skuszę. To chyba będzie- z tego co pamiętam- mój trzeci raz Wink
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

to tak samo jak ja najpierw OGLADALEM władce pierscieni a dopiero potem zaczalem (i jeszcze czytam) czytac ksiazke (naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])
Odpowiedz

gofer24 napisał(a):(naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])

Zaprawdę, prawdziwe szczęście Ciebie spotkało, jest to niepodważalny fakt... Wink
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Elvis napisał(a):
gofer24 napisał(a):(naszczescie jak sobie to wszystko wyobrazam to nie widze aktorow ;])

Zaprawdę, prawdziwe szczęście Ciebie spotkało, jest to niepodważalny fakt... Wink
No jest to szczescie ;]
Odpowiedz

Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

Macias napisał(a):Polanskiego powino sie bojko0towac a nie na jego filmy chodzic pedofilrm jest i tyle i mam w dupie ze jest Polakiem rozpoznawalnym na swiecie jak nawet nie moze do stanow wjechac bo zostanie aresztowany. Generalnie film moze byc dobry ale mam to w dupsku nie bede placil za oglodanie filmow zbocznce
pierdolisz ;[[[[
widac ze lubisz czytac jakies "zycia na goraco" etc. ;/
Odpowiedz